Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Prckové (2009) odpad!

Konečně jsem to pochopil! To je ten bod, kdy se genialita láme s demencí

plakát

Balada z hadrů (1960) (divadelní záznam) 

Skutečně mě Werich fascinuje svými geniálními myšlenkami, to jak vysoké duchovní a společenské pravdy a skutečnosti dokáže sdělit zábavnou farmou která je ještě k tomu jednoduchá na pochopení (možná také díky několikanásobném opakováním což mi poměrně iritovalo:)) Celý příběh a vlastně i dialogy (myslím ve forbínách) mají jednoduchou kompozici a vlastně mi Werichův a Horníčkův rozhovor připomínal mámení... Jsem moc vděčný i za takhle ne moc kvalitní záznam.

plakát

Čaroděj ze země Oz (1939) 

Ze začátku jsem byl nadšený, skvělé kulisy i kolorování. Líbí se mi i popěvný styl písní. Po čase mi začala vadit naivnost a bipolárnost a konec všechno absolutně pokazil. Úsudky vyvozené z charakterů a vlastností jsou naprosto nesmyslné a až destruktivní. Ze země Oz se stal pouhý sen jako ze svobody myšlenek v USA.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Zábavný thriller s poněkud Hollywoodským námětem a lehce překombinovaným dějem. Dal bych o hvězdičku víc ale ten konec… Nerozumím trendu vysvětlit krok po kroku celí film a kompletně ho uzavřít aby nad tím člověk opravdu přemýšlet nemusel…

plakát

Harakiri (1962) 

Každé jednotlivosti tohoto filmu jsou takřka dokonalé, od často statických širokoúhlých záběrů kamery, přes výbornou hudbu podkreslující atmosféru až po perfektní scénář. Silně realistický až naturalistický děj pojednávající o samurajské třídě na začátku Tokugawského šogunátu podle mě není její kritikou, pouze poukazuje na skutečnosti tradice dané kodexem.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Sexy ženy, namakaní mužní muži, řvoucí naleštěný káry a… dialogy z kterých trnou zuby, jak jsou hloupý a zbytečný a celí scénář jak kdyby byl napsaný přes noc po opici. Tato série už nemá (po prvním dílu) nic co nabídnout, krom převršmo akce která je velice povedená (jen) díky kvalitním efektům a kameře. Popcorn, kino a celkem i zábava:)

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Zfilmovaná, jemná, alegorická báseň. Obrovské množství symbolů, velké množství aspektů filmu co může divák vnímat a sledovat. A to idylické prostřední nedotčené přírody, pastva pro oči a duši. Pro mě nejlepší Kim Ki-duk .

plakát

Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969) 

Příjemná česká komedie s inteligentním humorem a výborným hereckým obsazením. Ale jednu věc nedokážu odpustit, tak strašné logických chyb a paradoxů v dějové lince, že dokonce i Red Dwarf je na tom o mnoho lépe… Však scéna striptýzu s Růžičkovou, Janžurovou a Brejchovou je nezapomenutelná!:)

plakát

Lost Highway (1997) 

Jeden z nejlepších Lynchových filmů a jeden z nejlepších vůbec. Výborná dusivá atmosféra podpořená hudbou dvorního Lynchova skladatele a démonickou postavou hranou Robertem Blake. Dokonalí scénář, jenž nás zavede k schizofrenii se všemi příznaky a vypustí v absurdnu. Jedním slovem – krása.

plakát

Přežít svůj život (2010) 

Po vizuální stránce velmi povedené surrealistické obrazy, byť neklasický Švankmajer. Příjemný jazykoví i situační humor ale ten scénář… Příliš přímočarý, jednoduchý a vycházející z Freuda a Junga a tudíž snadno předvídatelný snad pro každého. Slabší dílo oproti dřívější tvorbě ale na současnou Českou kinematografii stále silně nad průměrem.