Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Před závěrečným dílem 1 série je čas zhodnotit toto dílko. A můj názor? Maximální spokojenost!!! Seriál Hra o Trůny mně neuvěřitelné nadchl. Nejen svým zpracováním, ale vcelku věrným ztvárněním knižní předlohy! Samozřejmě že nemá smysl polemizovat co je lepší, knize se hraná forma nevyrovná, ale zde přinejmenším drží stejné tempo. A i pro diváka, který ságu Píseň Ohně a Ledu nečetl, je zpracování, myslím, vcelku přijatelné a pochopitelné. Alespoň v dané rovině. Trochu zavádějící možná zní škatulka fantasy, ale první kniha ságy, Hra o Trůny, prostě taková je. Je to začátek a jemná příprava. Nicméně, těší mně opět zde zachycená surovost doby „rádoby středověku“ bez zbytečných příkras. Na seriál luxusní počin, nádherná výprava, exteriéry, věrný scénář tak z 90% Pro fanouška fantasy a George R. R. Martina je to splněný sen. 6*

Akta X

Akta X (1993)

4* jen za klesající "úroveň" od 4 řady. První 3 řady slušná záležitost. Pomlsáničko.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Gilmorova děvčata jsem brával jako seriál pro holky, než jsem nějakou náhodou při opakování v r. 2006 koukl na pár dílu a už jsem u něj zůstal :)) Hoodně pohodová záležitost. Trochu trhlé město s trochu trhlými obyvateli, ve kterém by bylo parádně trhlé bydlet a účastnit se všeho trhlého:) Jen nevím, zda-li bych zvládal jejich konverzace!!! Už jen ten scénář stojí za plný počet. O hercích a jejich bravurně trhlých výkonech ani nemluvě. Nenapadá mě nic záporného, tudíž trhlých 5*

Krajní meze

Krajní meze (1995)

Sci-fi seriál který jsem jako mladší zbožňoval, už jen proto, že každý díl je jeden příběh. Některé slabší, jiné geniální. Každopádně dobrý počin, který pomaloučku louskám znovu. Nadšení už není tak veliké jako dřív, ale některé díly jsou prostě nezapomenutelné! :)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Opravdu bravurní dílko. Je znát, že se zde nešetřilo a to je jen dobře. Maximální spokojenost a myslím, že více to tady už nemá smysl vychvalovat. :)

Spartakus

Spartakus (2010)

Opravdu děkuji za takové seriály, které nejsou jen 50-ti minutovou hovadinou, kterých ale bohužel vzniká víc, než je zdrávo. Tady to funguje i přes neskrývaný televizní feeling. Líbí se mi právě ta vyzdvižená sirovots doby, komiksovost, vývoj postav. Ne každému to bezesporu zavoní, ale já se kochám!

Pacifik

Pacifik (2010)

Tady je asi největší problém, že Bratrstvo nastavilo laťku hodně vysoko. A teď se očekávalo ještě víc. Jenže, tvůrci šli trochu jinou cestou a to málokdo skousne. Je to celé trochu o něčem jiném. Jiné prostředí,jiný nepřítel, jiný druh války, více o pocitech, postavách. Válka v Pacifiku byla úplně něco jiného, než tvrdě kontaktní boj v Evropě. Je zde méně akce, více omáčky kolem, ale pořád jde mezi seriály o smetánku. Já nejsem proti a nechci nic vytýkat. Nemusím přece koukat na to, co už zde bylo, jen v jiném prostředí. Jednoduše, sakra dobrá práce!

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Netušil jsem, jak návykový může být sitcom. Po prvním díle byl můj dojem trochu rozpačitý, ale po dalším sledování jsem si vypěstoval regulérní závislost. Jeden díl za druhým a ani 2 hodiny ráno mě nedostaly od PC. Tohle je po dlouhé době lahůdka, kde je bravůrně namíchaný koktejl vtípku, hlášek, scének, vulgárnosti. Tahle multikulturní partička to umí parádně rozehrát a já se bavil a smál, jak už dlouho ne!!! A prosil bych další dávku, co nejrychleji!!!