Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 242)

plakát

Princové jsou na draka (1980) (TV film) 

Vrcholné Uhlířovy písničky slepené extra chabým dějem a doslova WTF úvodem. Menšík dostal za úkol svou excelentní slovní průtrží nahradit scénář a zase tak moc se mu to nepovedlo. Ostatní jsou tam zřejmě omylem, další WTF moment je, když ahudební Čenský říká relativně obstojné Andrlové, že zpívala falešně.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Inu, inu. Japonsky pes, pes. Nu jak to říci – Šógun je zjevení západní literatury a pro neuvěřitelně mnoho lidí most k objevení Japonska. Beru ho jako jakýsi kánon a neodpouštím odchylky, to je kacířství :) ... Zde je ve výsledku vidět skutečná kvalita a Sanada se popral s rolí velice důstojně poté, co mu nastavil laťku extra vysoko Mifune. O to víc mě hereze odchylek štve tam, kde měli její autoři snad pocit, že budou srozumitelnější. Hlavní fuckup byl v samotné páteři díla, v jeho mottu. V knižní verzi zněla rozprava s Toranagou tak, že nelze nijak ospravedlnit vzpouru vazala (Holandska) proti pánovi (Španělsko), na což vece Andžin, že až na vítězství. Ve filmové verzi se jednalo o přesvědčení, zda Andžin osobně zvítězí nad Portugalci. Ubohé. Potom tedy v reminiscenci na konci ten filmový oblouk narozdíl od knihy nefunguje. I tak dost dalších kompromisů a ústupků mase hlupců, takže zbytečné hořké kapky v jinak výborné lahůdce – tenhle seriál mohl být skvělý daleko víc ... podle Clavella.

plakát

Bílý tesák (2018) 

Z nějakého důvodu to, co je v psané podobě dechberoucím příběhem, který člověka nepustí... je animované hrozně tuctové a okamžitě zapomenutelné.

plakát

Gueules noires (2023) 

Hornická část obstojná, i když se až moc snažili hrát nějaké psychologické drama... Logika blízká nule, příšera by asi obstála v 50. letech, později ne. Příběh dejme tomu, ovšem věrohodnost horníků brilantně nahlédnuvších spletité plody výzkumu a poučujících historika v jeho oboru silně pod nulou.

plakát

A Thousand Suns (2024) (seriál) 

Doufejme, že celek bude dávat smysl.

plakát

Mira, královský detektiv (2020) (seriál) 

Blboduché, kýčovité až hrůza, neautentické coby představa američanů o indech. Tak hvězda a kousek. Fascinující je to minimum děje, které se vždy odehraje, asi aby stíhaly i hodně hloupé děti.

plakát

Království ohně (2002) 

Tak tedy, tenhle film měl velmi fajn atmosféru a herce. Stačilo přijmout všechny ty počáteční události a pravidla světa – což proti spoustě apokalyptických filmů a rádobyscifi se znásilněnými přírodními zákony v nich zase nebylo tak těžké – a je z toho silný zážitek, u kterého jsem váhal dokonce i s pětkou. Až škoda, že spousta věcí byla jen schematicky nahozena a ne rozehrána, protože nebyl čas – klidně bych si užil delší stopáž nebo kratší seriál.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Každou chvíli deja vu, no a taky ano, je tam spatlaný úplně každý dobrodružnější film, jak se na atrakci z Disneylandu sluší. Přitom, nebýt to tak umělé a tlačené na pilu s různými typy emancipace, ta conquista linka byla vynalézavá a i další nitky měly potenciál…

plakát

Spidey a jeho úžasní přátelé (2021) (seriál) odpad!

Fuj, to je hnus. Víc ušetřit za animaci a hlavně jakoukoli invenci asi nešlo. A jelikož byla povinná Disney kvóta na nějakou "písničku", ale nulový rozpočet, tak úplně k pozvracení je už úvodní znělka. Pozor, dětem nad 1 rok věku nebezpečně snižuje IQ a sociální schopnosti. Teletubbies jsou proti tomu těžce myslitelské.

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Kniha byla jedna z Kingových v "poslední" době nejpovedenějších... a seriál se jí držel jako klíště z alespoň 90 %. Čímž si rozhodně neuškodil. A dále to byla výborně obsazená, moc pěkná kostýmní osmihubka s časovou smyčkou a trochou detektivní práce a naschválů osudu na plné pecky. Nečekal jsem až tak dobrý výsledek.