Reklama

Reklama

Gueules noires

  • angličtina The Deep Dark
Trailer

Obsahy(1)

Skupina baníkov spolu s vedeckým pracovníkom - profesorom, zostanú uväznení kilometer pod zemou v tajomných, starobylých chodbách, ktoré ukrývajú záhadnú hrobku. Avšak chamtivosť jedných z nich spôsobí, že prastaré zlo, ktoré hrobka ukrývala, sa zrazu prebudí. (sochoking)

Videa (5)

Trailer

Recenze (25)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přes pozitivní nebo průměrný hodnocení mých hororových kolegů jsem měl takový tušení, že tohle nebude film pro mě a tohle moje tušení se mi potvrdilo. Gueules noires je jakýmsi dobrodružným hororem kde parta horníků kdesi dole v dole narazí na kryptu a oživí prastaré monstrum. Monstrum samotné moc strachu nenažene. Navíc je pomalé, působí strnule a vypadá tak jakoby se mělo každou chvíli rozsypat. Bezmyšlenkovitý pobíhání chtěl Mathieu Turi zpestřit luštěním symbolů a celou touhle mytologií kolem monstra. Mě to ale moc nebralo. Jediným zpestřením tak pro mě bylo těch pár gore scén(ale i tady bych k mé větší spokojenosti přitlačil). Na můj vkus byl navíc snímek zbytečně zdlouhavej a konec pro změnu odbytej. Lepší 2hvězdy. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ajo jo, tu čtyřku si to zaslouží. Horníci tady bojují o život proti monstru ve velmi nehostinném prostředí. Myslím, že samotné prostředí je to nejlepší na filmu. Podzemí, chodby, tma a máte klaustrofobický zážitek jakbysmet. Má to mimo jiné i skvělou kameru, která dokáže navodit nepříjemnou atmosféru. Body navíc letí za not CGI bubáka, který sice nebudí moc respektu, ale trhat lidi umí s grácii. Samotná banda horníků je pak lehce rozeznatelná a jde si tak udělat o každém z nich obrázek. Nejvíc zamrzí asi rychlé a nezáživné finále, které je docela meh. Francouzi však ve výsledku nezklamali a kdyby přidali více gore a efektivnější finále, jsem nadšen. Takhle jsem ale řádně spoko a za letošek je to tak první nadprůměrný kousek. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně moc pěkně zvládnutá dobrodružná hororová naháněčka v podzemí. Výpravou skvělé prostředí pro horor, navíc to pracuje s indianajonesovským motivem objevování zapomenutých prostor po starých civilizacích - na papíře to zní, jak kdyby ten film vysoustružili přesně pro mě. Potěšilo mě také, že je v úvodu dostatek času věnován představení postav, a ty proto nepůsobí jen jako zaměnitelné maso na porážku. Proč tedy jen mírná žánrová spokojenost? Zaprvé, ten film je sice atmosférický, ale vůbec ne strašidelný. Příšera nadesignovaná docela pěkně, ale působí divně strnule ... a jako že když by do ní člověk jen lehce žďuchnul, tak se rozpadne. A zadruhé - a to pro mě byl větší problém - scénář je v druhé polovině filmu fakt bolest. Dlouhé minuty stopáže trávíme tím, že profesůrek chodí s deníčkem po jeskyni a velmi scenáristicky nuceně vypráví mytologii, aby divák věděl, s čím má tu čest. No a úplně se dojem scenáristické příčetnosti ztrácí ve chvíli, kdy se v tom profesorově deníčku (shrnujícím prý 27 let výzkumu) začnou hrabat ostatní postavy (v oboru nikterak kvalifikovaní horníci!) a úspěšně podle jeho poznámek luští starodávné písmo. To jsem v duchu tvůrcům vzkazoval, ať proboha nechaj ty postavy jen bezmyšlenkovitě běhat podzemními chodbami a nevymýšlí takové kraviny ... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Režisér skvelého Méandre sa pustil do podzemného hororu v štýle The Descent a odviedol dobrú prácu. Skupina baníkov s jedným zanieteným profesorom oživia starodávne monštrum, ktoré síce vyzerá viac roztomilo ako desivo, no zľutovanie s nimi rozhodne mať nebude. Trochu ma len mrzelo, že tá príšerka bola neskutočne spomalená. Radšej by som bol, keby na nich útočila v nečakaných momentoch, pretože nezľakol som sa ani raz. Na druhej strane, kto by odmietol naháňačku v tmavých tuneloch plných kostier s kvalitným gore vo francúzskom podaní? Ja rozhodne nie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí Turiho celovečerák se opět nepovedl, a tak po slušném Méandre zase zklamání. Nadprůměrně hloupý příběh (i na horrorové béčko), pitomé a pitomě zahrané (přehrávané) postavy, epileptická ruční kamera, mizerný obraz (protože jsme v dole), tragikomická (snad rádoby lovecraftovská) příšera, a jak jinak než nádavkem pořádná porce pozitivní diskriminace a angažované kritiky kolonialismu. A já blbý hejl jsem doufal v nějaký druhý Descent, pche. Slabá druhá za trochu historických výjevů a reálií z pracovního života dřívějších horníků (prvních ca 30 minut), tuze rád prolézám všemožné hornické skanzeny a jedině proto nepovažuju tenhle film za úplnou ztrátu času. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama