Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (278)

plakát

Chudáčci (2023) 

I s odstupem několika dnů ve mně Chudáčci stále přetrvávají. Ve všech ohledech neskutečně bizarní, ale originální dílo, které zanechá silný dojem. Baví mě jak Lanthimos jde proti proudu a dělá si co chce. Ta nespoutanost a kreativita, to mě na něm baví nejvíce. Netušíte s čím se vytasí a i když čekáte něco šíleného, stejně jste překvapeni a uchváceni. A zrovna tak z hereckých výkonů. Emma oscarová, tady se není o čem bavit. Ale i Mark Ruffalo by si ho zasloužil. TOP film!!!

plakát

Oni (2021) (seriál) 

Tohle mě přimělo poslat amazonu pár poctivě vydřených kaček a nelituji toho. Naprosto čupr seriál mísící několik žánrů, přesto působí celistvě. Nemít to tak výbornou technickou stránku, dal bych silné 4*, ale tohle je tak vymazlené, že tu jednu hvězdu ještě musím přihodit, abych podtrhnul jeho výjímečnost. Jakoby Peele s Tarantinem spojili síly a předložili nám tuhle laskominku. Ale kdepak, tady musím smeknout před jinýma pánama.. PS: Velká natěšenost na druhou sérii.

plakát

Scény z manželského života (2021) (seriál) 

Dokonalost! Dva lidé co se nechovají jako kokoti a člověk naprosto rozumí jedné i druhé straně proč dělají to co dělají. Film co především ocení ti déle ženatí nebo ve svazcích. Vše působí tak uvěřitelně.. dějový oblouk.. vývoj postav.. až člověk zapomíná, že kouká na film. Podobné pocity jsem měl při filmu “Manželská historie”. Vše leží na bedrech obou hlavních představitelů, kteří jsou úžasní. Při posledním dílu jsem si uvědomil jak mi oba za tu chvíli přirostli k srdci. Tohle psal život. PS: Budu si muset někdy dát i originál od Bergmana.

plakát

Menu (2022) 

Menu dle mého gusta! Laskominka a nesmírně zábavná. Hltal jsem každou minutu. Jak vidno, Masterchef se stále má kam posouvat :)). Ale jak dojde na marshmallows, byl bych na pozoru :D

plakát

X (2022) 

Texaský masakr 21. století. Sice bez motorové pily, za to s řádně hnusnou nadrženou stařenou. Co víc si přát :-D?! Naprosto vymazlená záležitost jaká tu už dlouho nebyla. Svěží, zábavné, nápadité. Drobné prohřešky v logice házím v rámci žánru s klidným srdcem za hlavu. A jednu hvězdu přihazuji za netradiční přístup k hudbě. Ty vzdechy byly parádní!

plakát

Neviňátka (2021) 

Nejhorší na tom je, že pokud si odmyslíme ty zvláštní schopnosti dětí, tak se díváme na dnešní realitu.. znepokojivé a hodné k zamyšlení.. silné 4*

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Náhodou jsem večer natrefil na tenhle pozapomenutý kousek v televizi a po 30ti letech jeho existence chtěl splnit svůj rest vůči mé oblíbené Juliette. A ačkoliv nejsem zrovna cílový divák těchto dobových literárních adaptací, tak od prvních minut mě to pohltilo. Od nádherných lokací, přes nádhernou hudbu až po dokonalé herectví obou hlavních představitelů. Juliette je tady naprosto rozkošná! A Ralph.. to je prostě démon! Voldemort v něm dřímal už tenkrát. A nestává se mi často, abych si hned druhý den film zopakoval, tentokrát v originálním znění a musím říct, že můj zážitek z něj je ještě silnější. Ještě o level lepší. Asi stárnu, ale přišlo mi to fakt výborný! A Sinéad O’Connor jako třešnička na dortu 👍

plakát

Poslední souboj (2021) 

Tak tohle jsem nečekal. Komorní a přesto velkolepé. Rafinované vyprávění jedné události z pohledu 3 osob, které vrcholí naprosto boží drsnou bitkou :-). Přesně takhle si představuju středověk. Jaksepatří špinavej, krutej, kde pravdu a lež soudí Bůh, tedy více méně štěstí a náhoda, případně církev se svými předsudky. V 84 letech a s takovou jistotou natočit tohle, to vážně smekám.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Asi 4* by byly adekvátní, ale znáte to.. občas přijde něco odkud to nečekáte a o to silněji se vás to zasáhne. Oprášíte vzpomínky, dávné sny a touhy, které časem kamsi zapadly a najednou máte pocit, že čelíte nastavenému zrcadlu se všemi jeho pozitivy i negativy. Okamžiky, které moc dobře znáte a jste zároveň fascinováni jak dobře se dají přenést do filmové řeči. Např. scéna zastavení času je jeden z nejkrásnějších filmových momentů za mnoho let, který se vám zaručeně vryje pod kůži. Je to emotivní.. svěží.. pravdivé.. prostě výborné. A z Renate Reinsve jsem nemohl spustit oči, skvělá! Takže velký palec nahoru.

plakát

Tenet (2020) 

Dlouho jsem ho odkládal.. až dnes.. konečně!!! Koukám.. jde kolem desetiletý syn.. zastaví se před televizí.. zaujatý děním.. a začíná se ptát.. Moje odpovědi ho neměli šanci uspokojit.. vše ve stylu “tak to nevím”.. “taky netuším”.. “kdoví”.. V hlavě jsme měli úplně stejnej guláš. To se mi ještě nestalo, abych byl u podobného filmu takhle totálně mimo. Jen jsem tupě zíral a nedokázal odtrhnout oči. Nikdy bych si nepomyslel, že mě takový film může vůbec bavit. A bavil. A moc. Bylo to fascinující. Už jen z technického hlediska to je masakr. Někdy si musím dát opáčko. S tím co vím teď, možná začnu chápat co bylo předtím :-D