Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Řada nešťastných příhod (2017) (seriál) 

Obrovské zklamání a zahozený potenciál. Scénáristé jako by nevěděli, pro jakou cílovou skupinu scénář píší. Pro dospělé je to obrovsky natažené, prázdné a hloupé, pro děti zase poněkud "brutální". Postavy jsou neskutečně dementní a jediné charaktery, které ve mne nevyvolávaly nutkání je na potkání udeřit kladivem do hlavy a ukrátit jim tak trápení jsou, poněkud ironicky, hlavní dětské postavy. Především mladá Malina Weismann mi přišla pro roli Violet jako stvořená. NPH, hlavní tahák seriálu ani neoslní ani vysloveně neurazí, naproti tomu postavy Cobie Smulders a Willa Arnetta jsou do děje nejspíše našroubování snad jen proto, aby mohly býti v titulcích dvě známější jména, ale nemuselo se jim příliš platit.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Nízký rozpočet by v žádném případě nevadil, naopak si z něj Goldthwait dokázal udělat i srandu. Bohužel po slibném začátku se z nadprůměrné komedie, která se tváří že by mohla úspěšně šířit kritiku společnosti, stává jen klasická komedie se silnou nadsázkou a občasným povedeným vtipem.

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

Sympatický film, který přes svou snahu jít do hloubky lidské duše zůstává spíše jen romantickou komedií, avšak romantickou komedií která i přes svůj nízký rozpočet má co nabídnout širokému publiku.

plakát

Austin Powers: Špionátor (1997) 

Stačí přepnout mozek na nízký výkon a pak už se jen skvěle bavit u parádního Mika Myerse a supersexy Elizabeth Hurley. ***

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Král komediálních sitcomů, kterému prakticky není co vytknout. Suchý anglický humor, skvělé postavy, nezapomenutelné hlášky, narážky na Star Trek apod, k tomu český dabing, který je snad lepší než ten originální. Téměř každý večer si pouštím "Trpaslíka" před spaním, a díky tomu jsem schopen všechny díly téměř přepovídat zpaměti. S podobně postiženým kamarádem často vedeme konverzaci v hospodě pouze pomocí replik ze seriálu, díky čemuž si vyslechneme od spolusedících něco o bláznech a magorech. Troufnu si tvrdit, že komu se Red Dwarf nelíbí, ten ho prostě jen nepochopil.

plakát

Avengers (2012) 

Avengers se nesnaží býti tím, čím je například Batman od Burtona nebo Nolana. Místo toho nám na plátně dávají přesně vyváženou dávku akce a humoru, která se po celou stopáž téměř nezastaví. Letní blockbuster který má velkou šanci stát se jakýmsi etalonem kvality komiksových filmů.

plakát

Méďa (2012) 

Seth McFarlene ukazuje, že humor, zvláště ten sprostý, má v krvi a dává nám film, který dokáže svou cílovou skupinu rozesmát a dokonce i dojmout. Po nějaké době vlastně zapomenete, že film je o oživlém plyšovém medvědovi a ne o normální dvojici přátel. Odkazy na populární filmy jsou taková malá třešnička na dortu.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

První série je nadprůměrná, i přes pár dílů kde se nic neděje. Bohužel s druhou sérií se kvalita propadá do závratných hlubin. Příběh je neskutečně plytký, postavy se mnohdy chovají naprosto nesmyslně, rozhovory a děj celkově často vůbec nedávají smysl. I přes kvalitní herecké výkony a úžasné masky by se tak sledování více jak několika prvních dílů dalo označit téměř za ztrátu času.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Tento seriál rozhodně patří do mých "TOP 10". Pravda, humor, který je z většiny postaven na hereckém výkonu Dylana Morana, není pro každého. Mne však jeho mrzoutské chování a grimasy vždy dokáží rozesmát, bez ohledu na to, pokolikáté scénu vidím. Možná škoda, že jinak vynikající Bill Bailey právě vedle Morana tak trochu stojí ve stínu.