Reklama

Reklama

John (Mark Wahlberg) byl jako malý velmi opuštěný, i proto pronesl to pošetilé přání, aby jeho plyšový vánoční dárek začal mluvit. Stal se zázrak a mluvící medvěd se stal mediální hvězdou a miláčkem davů. Jak roky ubíhaly, chlupatému Tedovi zůstal jediný fanoušek – John. Ti dva si náramně notují v pohledu na život (maximální pohoda), na holky (divošky mají přednost), na práci (jen když není zbytí) a John i díky tomu velkoryse přehlíží, že okolí se na jeho soužití s méďou dívá čím dál rozpačitěji. Sežrat mu to dává především jeho holka Lori (Mila Kunis), která je sice nadmíru tolerantní, ale i u ní platí přísloví o chození se džbánem pro vodu. Takže když se ucho utrhne, dostává John nekompromisní ultimátum. Buď Lori, nebo plyšák. A tak se John ocitá na zásadní životní křižovatce, ze které vede jen jedna cesta. Nebo to tak aspoň vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 829)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zvláštne nevybalancované, niečo ako "Cleveland show" čo by roztržitý spin-off Griffina a takisto podobne ako "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole" čo by rozháraný pokus o sebestačnú adaptáciu. Šermuje sa tu s tučnými momentkami (mydlo, Indy, Flash, päsť, mikrofón, bitka...), ale ani sa neotáľa zdvihnúť uležaný výkal či zanôtiť sústredený prd, čož mi ako odchovancovi na "South Parku" ťažkosti nespôsobuje (nezasväteným na uvedenie do problematiky odporúčam Randyho epizódu číslo 9 z 11 sezóny "More crap" alebo ľubovoľné patálie Pana Hankeyho či Terrenca a Phillipa, pozn. je viac než isté, že geniálnosť/kultovosť SP vychádza z úplne niečoho iného), len som nikdy nebol skalným priaznivcom kalkového fekálizmu a už mi to ani nepríde taká švanda ako keď som mal 15. Avšak žiadna veda, nejde o smrteľnú nádielku, ktorá by úmyselne znechucovala. Tiež mi nevoňajú tie nevýživné, 1000x prefiltrované rom-com plky, otrasný OST a drevené ksichtíky rappera Marky Marka (+ jeho takmer nulový campový potenciál), ale ok - účel to splnilo. Mila Kunis si urobila jednorázový výlet do Massachusetts - chlapi si poslintali, Seth MacFarlane sa po (naddobre platenom) ponevieraní po chodbách komerčných televízií konečne dočkal svojho prvého celovečeráku - sny sa majú plniť a vyhranená divácka pospolitosť by si nemala kategoricky sťažovať-pre mladších rebelov je tam zdanie nekorektnosti a trendy vtipnosti, pre odrastenejších geekov je pripravený skromný obnos filmových odkazov/štuchancov (prevažne 80's) a samozrejme nejaký ten zapamätateľný zájeb navyše. Dúfam však, že sa k niečomu obdobnému rozhúpe aj texasko-coloradska "La Resistance" a na miesto macíka-povaľača Teda s Markom Wahlbergom vznikne uterák-narkoman Towelie s Jeffom Bridgesom alebo Mickey Rourkom.:) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Začátek je dost dobrý na to, aby se můj vnitřní Griffin roztetelil blahem, ale postupně si člověk chtě nechtě musí uvědomit, že vystříleno bylo poměrně brzo. A přichází dlouhé uvědomování si, že se koukám na romantickou komedii, ve které si muž uvědomí, že musí dospět, jestli nechce ztratit lásku svého života, blah. To tančící Giovanni Ribisi prostě nenapraví. Chci rozbíhavé flashbacky a zápletku třeba o výpravě za kouzelnou klející fazolí, sakra. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela slusnej ulet sprostej vykourenej hlaskujici plysovej medved! neni to uplne totalni pecka obcas se najdou hlucha mista ale i tak sem se bavil velmi slusne bezva namet dost dobre vyuzitej a nejlepsi je urcite rozhovor medi z vedoucim supermarketu myslite ze mate pro tuto praci nejake predpoklady? olizoval sem pindu vasi zeny! takhle se mnou jeste nikdo nemluvil!! to bude tim ze vsichni maji v hube picu vasi zeny!!! jste prijat!!!! do prdele!!!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj cez všetky pripomienky je nutné priznať, že Macík je nadmieru zábavnou záležitosťou, ktorá osloví predovšetkým priaznivcov ostrejšieho a občas aj infantilnějšího humoru. Hromada vtipných scénok z veľkej časti vynahrádza určitú nevyváženosť a rozpoltenosť celého snímku, teda si niektorých chybičiek možno ani nevšimnete. Len škoda, že tempo v určitých pasážach povážlivo hapruje, pretože sa z kvalitného hereckého obsadenia a vtipného námetu dalo vytrieskať určite viac. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Plagáty k filmu sú milé a keď moja dcéra zbadala dvd, ktoré som domov priniesol, tak vykríkla: "Jéééj, ideme pozerať film o medvedíkovi!!" Ešteže som vedel, čo je ten malý, chlpatý parchant zač, takže nie. Pre deti určite. Humor mi pripomenul Borata i Diktátora a tento druh drsnejšieho humoru mi sedí, takže som sa naozaj dobre bavil. Najzábavnejšia sa mi zdala prebúraná stena a Číňan s nožom, ale pobavilo i hovno na podlahe alebo úder do nosa malého, drzého tlustoprda. Atmosféra 80-tych rokov bola dobrá, možno by to chcelo viac hudby z toho obdobia. Napríklad taký G. Ribisi a jeho tanečný úlet pri telke s jedným z hitov tej doby bol fajn. M. Wahlberg ako herec nič moc, ale tu mu to celkom šlo a film je príjemným prekvapením. "Is that shit?"...80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (50)

  • Na začátku filmu hraje píseň „Everybody Needs A Best Friend“ od Norah Jones. (Duoscop)
  • John (Mark Wahlberg) sedí na gauči, mluví s Lori (Mila Kunis) a zavazuje si u toho kravatu. Ta je vzápětí prakticky uvázána (stačí jen utáhnout uzel), avšak v dalším záběru ji John zavazuje znovu. (Malory)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Nová česká komedie Kapitán Říp se představuje

Nová česká komedie Kapitán Říp se představuje

05.05.2020

Už tuto neděli 10. května startuje nový český projekt od tvůrců Petra Cífky, Daniela Zemana a Filipa Brouka. Seriál Kapitán Říp bude vyprávět bláznivý příběh comicsového superhrdiny, který drží… (více)

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Berg, Wahlberg a sága o drogovém králi

Berg, Wahlberg a sága o drogovém králi

02.07.2013

Mark Wahlberg a Peter Berg právě dotočili válečný thriller Lone Survivor o Talibánem obklíčené a zlikvidované jednotce amerických mariňáků, a už si brousí zuby na další skutečný příběh. American… (více)

Reklama

Reklama