Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Nestvůra z hlubin (2004) odpad!

Dlouho jsem neviděla nic tak strašnýho... herci katastrofa, o efektech radši nemluvit. Pro ty co vydrželi dýl byl připravenej bonus v podobě přestárlé "pornohvězdy", která nesměla chybět, jinak by to nebyl ten správnej béčkovej horor. Už nikdy víc!

plakát

Frida (2002) 

Která žena by si nepřála prožít alespoň část svého života jako Frida? Extravagantní malířka v podání Salmy Hayek, si nenechá nic líbit, jde si za svým snem a dosáhne svého. Příběh plný vášně, lásky k mužům, ženám a hlavně k malování. Její život rozhodně nebyl procházkou růžovým sadem, ale uměla se se vším vypořádat takovým způsobem, který ji mnoho lidí může závidět, stejně jako nekompromisní názory, zarputilost a touha po tom, změnit k lepšímu svůj život a klidně i životy dalších. S výkonem pozadu nezůstal ani Alfred Molina, ale troufám si říct, že tak jak pojala Salma svoji roli, to opravdu nemá konkurenci... Holit si tvář, aby ji opravdu rostl knírek, kdo by to dobrovolně dělal?

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Popravdě jsem dlouho odmítala shlédnout tento film, kvůli špatným předsudkům ( další film o černým chlápkovi, ze kterého se stane hrdina díky tomu, že někomu pomůže...). Naštěstí jsem se nechala přemluvit a už po pár minutách jsem se mlátila do hlavy, že jsem se na to nepodívala dřív. Pořádná dávka humoru (mnohdy až černého) mi připomněla, že ne vždy je tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. A pokud už je tak špatně, že nemůže být hůř tak se do života připlete někdo, kdo má tak pozitivní myšlení, že vás tím nakazí. Přátelství mezi prachatým aristokratem a propuštěným vězněm, může být pravděpodobně jen ve filmu, tak proč se nepodívat na něčí utopickou představu a alespoň na chvíli mít pocit, že na světě může být krásně i s ochrnutím od krku dolů... Omar Sy ztvárnil roli „zachránce" hodně přesvědčivě, vtipně zkrátka výborně.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

O tom, že to na filmovém plátně klape Cate Blanchett s Bradem Pittem jsem se přesvědčila už ve filmu Babel. Příběh o nelehkém začátku života Benjamina Buttona, který se narodí jako ošklivé káčátko a dospěje v labuť, patří do mé sbírky oblíbených filmů už jen pro ten nápad F. Scotta Fitzgeralda otočit život naruby a žít pozpátku. Ze začátku se to zdá být lákavé a uspokojivé, nicméně po tom co se Benjamin zamiluje do kamarádky z dětství v podání Cate Blanchett, si uvědomí následky svého „prokletí" Zatím co jeho drahá stárne jako všichni ostatní, z něj se stává mladý muž, dítě... Některé části jsou podle mě zbytečně zdlouhavé, ale i tak jsem film sledovala bez toho, abych si říkala, kdy už bude konec? Po dodívání jsem dlouho dobu přemýšlela, jestli to opravdu skončilo tak, jak jsem nechtěla, aby to skončilo. A to je asi právě ten důvod proč tomu dávám plný počet hvězd

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Knížku jsem četla několikrát a těšila jsem se na film, bohužel jak se dost často v takových případech stává, film nenaplnil moje očekávání. Rozhodně neříkám, že by byl špatný, ale v porovnání s knihou mi přišel trochu jako z rychlíku. V obou případech mi bylo do breku. Dvanáctiletá dívka se dostane k partě lidí, kteří ji stáhnou s sebou na samé dno. Jen proto, aby měla pocit, že někam patří, že si jí někdo váží, si zahrává se životem. Bohužel je příběh pravdivý a člověka nutí se zamyslet nad společností. Co je člověk schopen udělat, aby někam patřil, aby si něco dokázal nebo aby někomu něco dokázal? Mlaďounká Natja Brunckhorst ve 13ti letech zahrála roli feťačky dost věrohodně. Každopádně to mohlo být drsnější, ale i tak jsem z toho měla ten beznadějný pocit jako u čtení knihy.

plakát

Poslední Mohykán (1992) 

Trošku pomalejší začátek vynahrazuje posledních 40 minut, které jsem na jeden nádech sledovala s kapesníkem v ruce. Jako celek je to pro mě nejemotivnější film, na který se budu ráda dívat znovu a znovu. Daniel Day-Lewis se mi vryl do mysli, i když na mě jinak nezapůsobil ať už jako herec nebo „jen" jako muž. Role Sokolího Oka mu padla naprosto dokonale a díky ní jsem se do herce zamilovala. Nic nemůžu vytknout, příběh má vše co má mít a navíc ta hudba! Nejkrásnější soundtrack, který si pustím kdykoliv a kdekoliv. Kdo neslyšel, o hodně přichází. Za mě 100% a 5* je málo