Reklama

Reklama

Intacto

Trailer

Obsahy(1)

Každý má svůj osud. On jediný je nedotknutelný. Dokud se štěstí nestane příčinou jeho pádu. Mají dar okrádat jiné o štěstí a ještě na tom vydělat. Tomas přežil leteckou katastrofu, Federico zemětřesení, Sam vojnu a Monica dopravní nehodu. Tomas se živí zlodějinou, Federico je pojišťovací agent, Monica pracuje na policii a Sam pátrá po lidech, kteří mají tentýž dar jako on - štěstí. Svůj osud pak pokouší ve hře na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět bohužel není uchopen a zpracován tak, jak by si zasloužil a jeho potenciálu se podařilo naplno využít pouze v několika scénách (útěk lesem, Žid). Kdyby bylo Intacto trochu méně ukecané a trochu více vyprávělo o příběhu, který se snaží rozvést, šlo by určitě o nadprůměrnou záležitost. Takhle to zachraňuje pouze Max von Sydow a občasná nápaditost ve vizuální stylizaci... ()

MIGHTTREE 

všechny recenze uživatele

Osvěžující občerstvení 25.12.2004. Jeden z mála filmů, který zůstal neporušeně zakódován v paměti až do mého zaregistrování na těchto webových stránkách. - Každý někdy přemýšlel o své vyjímečnosti na tomto světě a já byl zcela pohlcen tímto někdy uvolněnějším dějem, který mi dával čas přemýšlet o každém kroku hlavních postav. Film není jenom o štěští, ale je také o obyčejnosti člověka, který ať má štěští sebe větší, může být nahrazen někým, kdo o to nikdy nestál být na vrcholu pomyslného žebříčku. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zdá se vám, že v životě nemáte štěstí? A jiní ho mají až zbytečně moc? Zapátrejte v paměti! Třeba se vás podezřele často dotýkali, někdy i nečekaně důvěrně objali. Max von Sydow, sám velice podezřelý muž tím neuvěřitelným štěstím na desítky nádherných a silných filmových rolí, vás očekává ve sklepení svého kasina. Ukáže vám, že není o co stát. On je totiž zatracený Bůh štěstěny. Má ten DAR. Stačí letmý dotyk a vaše štěstí přejde na něj. A s každým dalším člověkem, kterého zabije při ruské ruletě, je jeho štěstí ještě větší. Je nejšťastnějším člověkem na celém světě. A je sám. Vždycky byl. Už čeká v životě jen na jedno. Při každém dalším pohledu do hlavně revolveru doufá, že tentokrát už...  Intacto je trochu mysteriózní, hodně smutné a pro mne i velmi osobní.  [starý komentář zde]        ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Španělský film zpracovává teorii, že pokud má někdo v životě štěstí, ale jako fakt z prdele kliku, jako že přežije autonehodu nebo vyhraje třikrát za sebou jackpot, ne štěstí typu, že si dáte deset kousků, do toho pár rumíků a máte „štěstí“, že jste se nepoblili, tak tihle šťastlivci jsou vyvolení a to svoje štěstí získávají dotykem od těch ostatních, méně šťastných. Těm se pak většinou stávají nějaké bizarní nehody. No a ve Španělsku je tahle teorie asi hodně populární, protože se tam ti klikaři různě sdružují a soutěží mezi sebou v roztodivných disciplínách. Např. si pomažou hlavu nějakým svinstvem, zhasnou, vypustí jakýsi obří bzučivý hmyz a na koho si ta přerostlá vážka sedne, ten vyhrává. Nebo si zavážou oči a sprintují hlubokým lesem. Kdo si jako poslední nerozmlátí hlavu, vyhrává. A že se nehraje o pár drobných. Sází se domy, auta i milenky. No a vrcholem jejich snažení je zahrát si ruskou ruletu s Židem, který přežil koncentrák. Těžko říct, proč o to tolik usilují, když Žid už 30 let s nikým neprohrál. A to vždycky střílí až jako druhý. Prostě štístko. Zajímavé téma, vcelku solidní zpracování, slušně zahrané. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že se tak slibný thrillerový námět, který mohl být použit téměř v jakémkoli žánru (hlavně sci-fi by mu slušelo nejvíc), rozmělnil v překvapivě nezajímavém dramatu, kde si divák může nechat jen zdát o zajímavých charakterech. Vysloveně mě vytáčel scénáristův odosobněný přístup k postavám po celou první polovinu, v jejímž důsledku už mi pak katarze nepřišla jako vyvrcholení, ale spíš jako vysvobození z nudy. Ze zkušenosti dobře víme, že ve španělských podmínkách může vzniknout dobrý mysteriózní nervák, ale tenhle případ to rozhodně není. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Filmem se inspirovala pro svůj klip britská skupina Pendulum. (carott)
  • Scéna s létající strašilkou byla natočena pomocí pohybující se žárovky. (carott)
  • Filmový štáb nemohl získat povolení k natáčení z vrtulníku v Národním parku „Las Cañadas del Teide“, takže použili dálkově řízený mini vrtulník. (ČSFD)

Související novinky

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama