Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

David Lynch a jeho věrní nám mýchají svůj fantastický koktejl žánrů, který mě osobně chutnal zatím nejvíce ze všeho co jsem od barmana Lynche okusil. Lynch ukazuje, že v televizi nemusí běžet jen nejapné telenovely, a borci o které jde ohnout kolejnici, ale i seriál může být opravdu dobře odvedeným poctivým dílem.

Šumná města

Šumná města (1995)

Je škoda, že ČT vyhradila pro seriál, který není pouze pro zasvěcené, ale pro širokou veřejnost, tak nevhodný večerní čas. David Vávra nás provází po městech zábavnou a ušlechtilou formou opravdového znalce problematiky a ukazuje nám zde známou i neznámou architekturu našich regionů.

Podoby světové kultury

Podoby světové kultury (1999)

Skvěle pojatý dokumentární cyklus, který nás zavádí na místa kde se psala historie lidské kultury a seznamuje nás s nimi poutavou řečí, které oslovuje širokou veřejnost a ne pouze určitou úzkou skupinu odborníků. Dle mého názoru by měly být tyto dokumenty pouštěny ve školách aby vyrůstající generace znala své kořeny a spletitost vývoje lidské společnosti, neboť místa s kterými se v dokumentu seznamujeme jsou památníky lidské společnosti.