Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (67)

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Tenhle film byl jako náplast. Bojíte se jí strhnout rychle, tak jí stahujete a rve vám to kožní buňky a chlupy i s cibulkou. Ve výsledku litujete, že jste se vystavili tolika utrpení, když to šlo vlastně rychle strhnout. .. A to je přesně zážitek z tohoto počinu. Je to.. dobré, silné téma, ale co dál no? Spousta charakterů a celkem propracovaných, to se musí nechat. Herecky skvělí Ejiofor, Fassbender a Dano, wow. Ale mám dojma, že McQueen umí ještě lepší.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Vzhledem k tomu, že jsem do kina šla navnazena knižní předlohou, film mě hodně zklamal. Pro ty, co knihu nečetli, věřím, že film může být velmi atraktivní. Pro mě bohužel byl jen průměrem a exotika indického prostředí to nezachránila.

plakát

Hodinka (2011) (seriál) 

Padesátky, BBC a skvělý trojúhelník West-Garai-Whishaw. Mimo vynikající zápletku oceníte i spoustu vedlejších, ale totožně brilantních, charakterů. Já osobně vzhledem k tomu, že k tomuto období historie zase tolik netíhnu, jsem více ocenila propracovanost psychologie postav. A také jejich herecký koncert, například Oonu Chaplin (vnučku toho Chaplina) jsem před shlédnutím neznala jinak než z Game of Thrones, kde si moc nezahrála, narozdíl od The Hour, kterou se nebojím zařadit mezi skvosty britské seriálové tvorby. Rozhodně doporučuji!

plakát

U Konce světa (2013) 

Je to vtipný.. ale je to strašně debilní.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tři až čtyři. Ale tak teda čtyři no. Zkrátka a dobře, TOS se nic nevyrovná a tohle je hezké, milé, potěší, ale nevytrhne mě to. Jediný koho mám stejně ráda v téhle verzi jako v TOS je Bones v brilantním zpodobnění Karla Urbana, bohužel ten zbytek se mnou nic nedělá. Vztah Uhury se Spockem mi přijde až patetický a zbytek postav je takový.. no.. průměrný. Dialog Spocka se Spockem (jakkoli nechápu jeho smysl ve filmu) mě jen utvrdil v tom, že můj Spock je zkrátka Nimoy, ač mám Zachary Quinta hodně ráda. // Co se týče filmu a ne jeho postav, ke kterým mám holt svůj vztah, bylo to fajn, mělo to smysl, navazovalo to a člověk chápal co se děje. Ale co víc, stejně jako v jedničce.. jo hezký, padouch a hrdina, dojemnej moment, hm hm a dál? Pořád mám pocit, že to dobré teprve přijde, tak budu čekat na další film, stejně jako tomu bylo doposud, ale objeví se to dobré? Těžko říct. // Mimo toho musím zmínit epic sekvence ve warp speed a obecně akční scény, nebolely z toho oči, ale každý si přišel na své. // Jediné co jsem moc nepochopila byla role blond doktorky - Kirk se s ní nevyspal, nikoho nezradila, nezatáhla za důležitou páčku, jenom byla dcerou zlýho pána.. takže co s ní vlastně? To všechno mi přijde zbytečně emotivní a jen to dodává pocitu, který bych odborně nazvala ''no a co teda''. // Hvězdičky dávám hlavně Khanovi Benedictovi. Nechte ho, prosím, hrát víc bad guys, to mi byla tedy podívaná - palce nahoru!

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Hezké. :) A v některých chvílích jsem se i docela řehtala. Sice je to prequel, ale nemusíte znát ani jeden film, abyste mohli koukat na druhý.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Transformers bojujou s Godzillama a všechno je dojemné. Popravdě z těch komentářů tady jsem čekala, že to bude mnohem horší, je to klasický akčňák typu Amerika vše zachrání, vol. 2: s menší pomocí Číny/Japonska. (zde zrovna Číny) Na oddechovku ideální. Od začátku víte, jak to dopadne a můžete si vychutnávat bojující mašiny a spoustu lítajících jiskřiček. K Marvelovským komiksákům to má daleko, jednak nevyvážeností scén, jednak nepropracovanou psychologií postav a taky nedostatkem humoru, který bych klidně oželela, ale když už se natáčí takovýhle film, tak tam holt musí být jedna z veličin - psychologický vývoj nebo humor. Ale jako není to nejhorší, je to přesně to, co očekáváte, pokud se řekne bezmyšlenkovitý akčňák. Popravdě Transformers trojka mi přišli ještě debilnější, takže hodnotím za dvě až tři hvězdy.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Scéna s kutálejícím se míčkem je geniální.