Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Hranice (2023) 

Výtečný, stylově gradující film syrově a pravdivě popisující realitu na polské hranici, před kterou mnoho lidí raději zavírá oči.

plakát

Uloupené Kosovo (2008) (TV film) odpad!

Pozoruhodně odpadní film jehož jedinou náplní je pláč o UĆK, lhaní o historii, a důsledné zamlčování zločinů proti lidskosti a genocidy ze strany srbské vlády a polovojenských jednotek. Popularita tohoto propagandistického snímku je pro mě nepochopitelná.

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Vzteklouni dávající odpad protože viděli na plátně geje jsou směšní. :) Jenom kvůli této přidané komediální hodnotě dávám filmu pět hvězdiček, jinak by to bylo za čtyři hvězdičky díky zajímavým, solidním hereckým výkonům a pěknému tématu.

plakát

Hezké vesnice hezky hoří (1996) 

Jugoslávská bizarnost. Místy velká klišé, jak kamarádi stojí proti sobě na opačných stranách frontové linie, jak si vzájemně ublížili, ustrašená reportérka atd. Celý film je točen v hrozně levných kulisách, jak vystřižených z filmů divadla Sklep, toho srovnání jsem se nemohl zbavit celou dobu, ale filmu to místy paradoxně prospěje, protože jsou tam také silně "Sklepácky" vtipné gagy a skeče, kde levné kulisy ty humorné situace zvýrazní. To dohromady dokáže leckterá klišé vykoupit. Což platí také o několika vybraných dramatických scénách, kdy jinak kožení a přehrávající herci najednou dokáží předvést nadlidské výkony. Jugoslávské reálie potěšily, film působí tak nějak více domácky, lidsky oproti hollywoodským blockbusterům. Dávám tři hvězdičky, jenom protože mi technické provedení a vata přijatelné úrovně, ale přesto vata, neumožní dát čtyři.

plakát

Bestie (1988) 

Velmi koukatelný film s výkyvy v kvalitě, především tank je úžasně věrohodný a cokoliv co se ruské techniky týče, vesnice a pár dalších věcí na mě dělalo menší dojem. To samé se scénářem, spousta situací je hodně kýčovitých zejména takovým tím americkým způsobem, ale najdou se i skutečně strhující překvapení. Co se týče stížností na "americkou propagandu" a různé posměšky že "tehdy měli ještě američani Taliban rádi, co", dovolím si upozornit, že ruská válka byla s tou dnešní neporovnatelně brutálnější přesně v tom stylu, jaký film ukazuje. V tomto ohledu má film z roku 1988 jistou autentickou vypovídající hodnotu nejen o tehdejším americkém smýšlení, ale o skutečných dobových reáliích.

plakát

Divoké historky (2014) 

Pokus o povídkový film, který je technicky hezky natočený, ale děj je celkem jednoduchý, scénář působí dojmem, že ho psali kámoši přes noc u piva, je v tomhle směru předvídatelný, a tam kde tomu tak není zasahují na můj vkus příliš často ryze deus ex machina výpomůcky. Neurazí a dá se sledovat, jen to není žádná bomba.