Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Tenhle film jsme viděla a je to už hooooodně dávno! Dnes jsem ho mohla shlédnout znovu a připomnělo mi to jeho krásy a kvalitu! Knedlík v krku a kýbl slz jsem rozdýchala jen stěží,abych to mému malému andílkovi, který má zrovna období “a proč?”,nemusela vysvětlovat... :-). Však, ať se na to jednou podívá sama ;-)

plakát

Interstellar (2014) 

Domluvili jsme se na tento film s partou kamarádů a tak nějak si ho odhlasovali, aniž bychom věděli, že to bude skoro 3 hodiny dlouhé... Přiznám se, že jsem z toho byla kapánek rozmrzelá, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem šla... Ani chvíli jsem se nenudila!! Čekala jsem, co všechno se bude dít a při akčních scénách mi bušilo srdce jen co je pravda!! Jsem ráda, že bylo poukázáno i na to, že ti nejlepší z nás, pro některé hrdinové, se můžou ve výsledku ukázat jako pěkní sobečtí poseroutkové bojující hlavně o své přežití. A že láska je tím nejzákladnějším a nejsilnějším citem a poutem mezi lidmi! A ano, přiznávám, jsem holka, a na některé scény bych potřebovala technické školení :-D

plakát

Orphan (2009) 

Původně jsem si myslela, že jde o dost podprůměrný film, který bude sloužit jako zvuková kulisa a vypnu ho v okamžiku, kdy dočtu poslední řádek e-mailu.. Místo toho jsem nemohla dočíst e-mail,jež jsem tedy nechala až na ráno, a ponořila se do filmu. Jedním slovem VÝBORNÉ!!! Mělo to všechno!!! Ani chvíli jsem se nenudila a jako vášnivý detektivkář jsem se nemohla dočkat, jak to všechno dopadne. Vřele doporučuji!!!

plakát

Lucy (2014) 

Na film jsem se strašně těšila a vůbec mě nezklamal, naopak mě ještě překvapil!!! Za celých 90 min jsem neměla vůbec čas na nudu, či hledat kousky pop cornu na sedačce. Za mě plný počet bodů a klidně ještě pár ** navíc!

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Zajímavě pojatá pohádka o Šípkové Růžence a i když miluji klasické pohádky, tahle mě mile překvapila, zaujala a potěšila. Vřele doporučuji, protože Angelina nezklamala a je skvělá jako vždycky :-). Růženka v podobě Elle se mi moc nelíbila, ale nemyslím hereckým výkonem jako spíš vizuálně....

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

Nesmrtelný film! :-D Kdokoliv se na něj podívá a odmyslí si černobílé provedení, protože to je u některých lidí leckdy obrovský problém, vždycky v tomto filmu musí najít scény ze své rodiny!! Vtipné scénky ze života, kterému se každému z nás někdy museli stát... A to je přesně to kouzlo, které tomuhle filmu dávají punc nesmrtelnosti! A ještě! Čím víckrát se na film dívám, tím více mě překvapuje, co za detaily tam vždycky najdu. :-D

plakát

Atlas mraků (2012) 

Myslím, že ne každý tenhle film pochopí... Osobně tvrdím, že existují filmy, na které se nedá koukat jako na film, ale musí se na ně koukat "srdcem". Atlas mraků je jedním z nich. Jednotlivé příběhy leckdy jen nenápadně propojené (a to nemyslím jen znaménkem ve tvaru komety). Všechno má své přesné místo, svůj význam a miluju filmy, o kterých se zamýšlím ještě při odchodu z kina.. Tento film byl výjimečný pro mě tím, že jsem se nad ním zamýšlela ještě asi 4 dny a klidně bych na něj šla znovu a znovu :-). Vřele doporučuji, ale nezapomeňte, že se na něj nemůžete dívat pouze očima.... :-)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Neobyčejný příběh o křehkém přátelství 2 lidí, kteří by na sebe nikdy nenarazili nebýt handicapu. Krásná ukázka také toho, že svět bohatých sešněrovaný etickými pravidly může být leckdy oživen trošku drsnějším přístupem k životu ze života reálného a chudšího. Tento film přesně vystihuje mou představu o přátelství - být k sobě upřímní, jednat spolu na rovinu bez soucitu, kde není potřeba, ale mít zároveň pochopení pro svět a touhy toho druhého. Vždycky se ráda na toto dílo podívám a popravdě mě vždycky okamžitě zlepší náladu, zahřeje a vymrští ze všednosti "šedivých" dnů.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Film mě na začátku nudil. Vadilo mi, jak byl ze začátku uspořádaný, náhlé přechody hlavního hrdiny v nadpozemského hrdinu mé mozkové závity vůbec nestíhaly a dávalo mi pořádně zabrat se ve všem zorientovat. Postupně se ale tyto představy začaly měnit ve skutečnost a násilné přechody se ztratily :-). Ve výsledku se mi film strašně líbil, ačkoliv už na začátku bylo jasné, kde snímek č. 25 je (nebo alespoň mně jako milovnici detektivek :-) ). A úplný konec, kdy se nezapomíná na lidi, kteří leckdy za spousty děl nejsou vidět, ale bez jejich práce by dílo neexistovalo, bylo pro mě, jako řadovou pracovnici, velice potěšující :-). Mile mě překvapil výkon Bena Stillera, protože ho mám spojeného pouze se "střeštěnými" komediemi, kdy ve většině hraje smolaře... a musím se přiznat, že role "frajera" mu to moc sluší. A luxusní je soundrack k filmu!!

plakát

Fair Play (2014) 

Upřímně na tento film jsem netrpělivě čekala. Na druhou stranu jsem ráda, že už ho mám za sebou a přesně splnil má očekávání! Při scénách typu "soudruh lékař s cigaretou v ústech ujišťuje soudružku sportovkyni o neškodnosti STROMBY a zároveň jí dají podepsat smlouvu o mlčenlivosti, nebo když soudruzi vyslýchají mámu, dceru, dělají nátlaky, atd.", se přiznám, že jsem se vrtěla a funěla vztekem v sedačce kina a po skončení filmu jsem opravdu brečela dojetím a soucitem ke všem lidem, kterým se v této době dělo přesně takové příkoří. Nenávidím tuhle dobu křiváctví, práskačství, lží a strachu, kdy nemůžete svobodně mluvit o věcech, které se Vám nelíbí. Soucítila jsem s matkou, která i za cenu poškození zdraví své dcery, ale pod vidinou lepšího a hlavně svobodného života na Západě, píchala Andule pod hlavičkou "Béčka" anabolika. Tuhle mámu totiž nemůžeme soudit, co jiného bychom udělali pro lepší život svých dětí my??? Závěrem filmu jsem byla na obě postavy strašně hrdá, i za cenu žití na "okraji" lidské společnosti a vzdání se vidiny svého snu, zůstaly obě ženy pro mě OBROVSKÝMI vítězkami a jsem na ně hrdá!! Klobouk dolů před hereckými výkony! Těším se, až tento film dostane ocenění a moc mu to přeju!