Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 132)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Do zhruba takové dvacáté minuty jsem si tenhle film v pohodě užíval. Bylo to nové, neokoukané, ale jak přišla na scénu Angelina, jako by to začalo jít celé z kopce. Rozhodně to nebyla její vina, ale přišlo mi, že tvůrci zašli ve snaze o nějakou inovaci až příliš moc daleko, k čemuž přispěl i pro mě herecky naprosto tragický hlavní, mužská hrdina, který mi po celou dobu trvání přišel úplně mimo mísu. Triky i masky byly rozhodně fajn, ale to na ty čtyři dneska rozhodně nestačilo. Možná s lepším, nebo propracovanějším scénářem. To bych se nebál dát mnohem víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Len zopár scén bolo fajn a atmosféra nebola najhoršia. Občas sa kameramanovi podarilo vystrihnúť fajn záber, inak ale bieda, ktorej veľmi ubližuje zlý scenár a nesympatický casting v čele s otravnou Angelinou Jolie, ktorá dávno stratila punc niečoho jedinečného (aký mala napríklad v 60. sekundách, kedy ju skoro nikto nepoznal a ja som jej predpovedal obrovskú kariéru). Cinemax Trenčín 2014 ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala jen další film, který parazituje na trendu "prozkoumávat" origin padouchů, ale Maleficent je mnohem víc než jen Disneyovská kasička na prachy. Začnu tím horším - tenhle film se není o zlé královně černé magie, dává si setsakra pozor, aby cokoli, co Maleficent provede bylo náležitě ospravedlněno. Maleficent prostě na začátku příběhu tím nejhnusnějším způsobem zradí muž, do kterého byla zamilovaná - lhal jí, zdrogoval jí, uřízl jí křídla (aby se díky nim dostal k moci), vzal si jinou a udělal si s ní dítě. To by k smrti naštvalo každého. Takže nějaké padoušství nečekejte. Přesto Angelina dává své postavě tolik charismatu a zajímavosti, že ji prostě hltáte očima. Zajímavým prvkem filmu je (ne úplně nenápadný) feminismus. Muži jsou tu na druhé koleji, jeden je zrádce, další velice vtipný pomocník a poslední je mladičké princátko. Prim tu hraje Maleficent a Aurora (Růženka) a jejich vztah kmotra-matka/dcera. A není to trapné, hloupé, ani nudné. Navíc je tohle všechno zabalené v půvabném a kouzelném balení s mašličkou. 80 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Zlobu jsem se těšil delší dobu. I přítelkyně mi říkala, že by ji moc ráda viděla v kině. To pro mě bylo důkazem toho, že se na ní do kina prostě jít musí a tak se také učinilo. Výsledek pak dopadl velice dobře. Sice se jedná od digitální nádheru, ale vše je tak poctivé a krásné, že se jí to dá bez problémů opustit. Taková Angelina Jolie snad nemohla být ani lepší. Její postava nádherně mění nálady a já jsem si ty její pocity užíval tak, jako snad nikdy předtím. Stejně tak jsem si ale užíval i samotné prostředí, se kterým si Amíci vysloveně vyhráli. Jedná se totiž o naprosto úžasný fantasy svět, kde hnedka máte přehled, kdo ke komu patří a jak by zřejmě vypadala samotná mapa, když byste se jí rozhodli kreslit. Tenhle film takový totiž prostě je. V jednoduchosti hledá sílu a stejně tak jsem si to užíval i já sám. Kéž by takových pohádek bylo víc. Vůbec bych se nezlobil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni, po skouknuti traileru jsem nic moc necekal a nakonec spokojenost. Pohadka o Sipkove Ruzence je sice tak jako podivne upravena, ale film nepostrada vtip, takze to vubec nevadi. Navic trikove to je spis fantasy. Neni tak nouze o spoustu zajimavejch potvor, bitvy a souboje a hlavne to ma vsechno skvelej vizual. Herecky vykony jsou taky super, obzvlast ocekavane Angelina, ktera vypada jako temnej andel naprosto spickove. Navic vice nez prijemna stopaz, takze pro me zabavny od zacatku do konce. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Angelina Jolie se nechala slyšet, že hrát Zlobu bylo těžší a emotivnější než si myslela. Jde o postavu, která má od všeho něco - šílenost, humor i zlost. Přitom postavu nechtěla o nic obrat. (Patw)
  • Podľa Angeliny Jolie (Zloba) sa v scéne krstu princeznej objavili aj jej dve dcéry Pax a Zarah. (kacer4)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama