Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Thriller
  • Komedie
  • Mysteriózní

Recenze (20)

plakát

Hranice šílenství (1989) 

A. Perkins jako pan Hyde super. Akorát do toho nemuseli míchat Jack Rozparovače. Špinavá Anglie, 19. století... Rád zkouknu znovu.

plakát

Masks (2011) 

Dlouho jsem neviděl tak dobrej horror, naposled asi Livid. Skvělá atmosféra, halucinace.. Trochu mi to připomnělo Argentovu Suspirii (taneční škola x herecká škola). Jelikož německy neumím - díky Riccimu za titulky!

plakát

Sedm zlatých upírů (1974) 

Poslední a bohužel nejhorší díl ze série Dracula od Hammeru.. Koho napadlo spojit hraběte Draculu a čínské kung fu?! Fakt slátanina. Dávám 1 hvězdičku za Cushinga a pár číňanek :)

plakát

Drákulovo znamení (1970) 

Zatím nejlepší Dracula od Hammeru (9ti dílná série). Narozdíl od předešlých dílů zde nechybí napětí, a vcelku dobrý příběh. Doporučit mohu i další filmy Roye Warda Bakera - Dr. Jekyll and Sister Hyde, a hlavně The Vampire Lovers.

plakát

Ooru naito rongu 3: Saishuu-shô (1996) 

No, tak jsem vydržel 3 díly téhle bezva série, ale zbývající tři si asi nechám ujít - dvd letí do koše. Japonské duchařiny jsou mnohem lepší.. Jak se někomu může líbit tahle úchylárna.

plakát

Hrabě Drakula (1970) (TV film) 

Jediného českého Drákulu jsem si nemohl nechat ujít. Přestože je to TV film z r. 1970, myslím, že to mohlo být lepší. Jo, a chyběl mi tam Renfield.. a vůbec sanatorium doktora Sewarda. Tak jako tak jsem rád, že z těch cca 200 adaptací je alespoň jedna česká, respekt.

plakát

Nepřemožitelné zlo (2005) 

Španělská duchařina od Jaume Balaguera (zombie série Rec). Příběh o holčičce Mandy s nemocí křehkých kostí. Ve 2. patře polorozpadlé nemocnice straší bývalá zdr. sestra Charlotte. Super!

plakát

Posedlost (1981) 

Tohle není psychologické drama, to je psychologický teror. Isabelle Adjani i Sam Neill předvádí mistrovský výkon. Possession je umělecké dílo, a jeden z mých oblíbených filmů.

plakát

Zámecká zrůda (1995) 

Jasně je to "béčko", ale je to poctivý horor staré školy. Zrůda na starobylém zámku - pro mne ideální kombinace. Gordon se inspiroval povídkou The Outsider (Vyděděnec) od H. P. Lovecrafta.

plakát

Dark Waters (1993) 

Hororový zážitek pro fajnšmekry - v duchu Lovecraftových povídek. Jeptišky praktikující tajemné rituály v klášteře na opuštěném ostrově ... a hlavně ta atmosféra, ta ATMOSFÉRA!!