Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Jo, je to zprofanovaný, ale u tohohle filmu to snad ani nejde jinak.. Prvotřídní komedie, která je narvaná úžasnými (a fenomenálně zahranými) postavami. Dudeův přístup k věcem a vůbec k životu, walterův cholerismus, donnyho otázky, nihilismus po německu, extravagantní pederast Jesus, white russian, přešlapující Smokey a tak dále, a tak dále, to všechno tvoří znamenitou mozaiku, která opravdu nemá obdoby. Smekám před Coen brothers.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Vynikající snímek, brilantně natočený. David Fincher se s divákem nijak nemazlí a servíruje své dílo pěkně syrově. Herecké výkony Brada Pitta a Edwarda Nortona jsou bezchybné, možná jedny z nejlepších, které jsem viděl. Tento film o katastrofálním stavu dnešní společnosti ale není určen pro každého (slabší povahy nechť se mu obloukem vyhnou).

Skála

Skála (1996)

Michael Bay tady naservíroval našlapaný snímek, snímek plný všeho, co jej zařazuje do škatulky hollywoodských trháků, ať už je to dobře, nebo ne. Po stránce herecké určitě stojí za zmínku výkony Eda Harrise a Seana Conneryho, ale i David Morse předvedl moc pěkný výkon v zajímavé roli. A nelze opomenout ani Claire Forlani, Connery se jako filmový tatík vytáhl :). Prostě nabušený film, pokud člověku není tenhle typ snímků proti srsti, bude spokojen, protože jde o naprostou špičku akčního žánru. Snad jen český dabing by zasloužil seknout přes prsty, protože chyby v něm jsou hodně nepříjemné (oko za oko, já ti dám pojistku....).