Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Po první projekci jsem si byl jistý, že mi film neřekl všechno, co měl.. A měl jsem pravdu. 90 %.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Působivý příběh Tonyho Montany, surový příběh o cestě z nuly na vrchol přes tuny drog a spoustu mrtvol. Ve filmu je krásně vykresleno, jak člověk, když dosáhne svých cílů, začíná de facto zase od nuly. Nebo aspoň tady tomu tak bylo :). Dlouhá stopáž nevadila, pořád bylo na co koukat, především díky Pacinovi, který se tu doslova vyřádil. Po kratším odstupu navyšuju hodnocení na plné.

plakát

Vůně ženy (1992) 

Byla krása to sledovat. Základem filmu jsou (pro mě osobně) charaktery, a postava slepého veterána je výborná. A Al Pacino? To je prostě fenomén..

plakát

Big Lebowski (1998) 

Jo, je to zprofanovaný, ale u tohohle filmu to snad ani nejde jinak.. Prvotřídní komedie, která je narvaná úžasnými (a fenomenálně zahranými) postavami. Dudeův přístup k věcem a vůbec k životu, walterův cholerismus, donnyho otázky, nihilismus po německu, extravagantní pederast Jesus, white russian, přešlapující Smokey a tak dále, a tak dále, to všechno tvoří znamenitou mozaiku, která opravdu nemá obdoby. Smekám před Coen brothers.

plakát

Depeche Mode: Touring the Angel - Live in Milan (2006) (koncert) 

Touring the Angel bylo prvnim podnikem tehle legendy, ktereho jsem se zucastnil live. Koncert to byl spickovy a tohle dvd jakbysmet. Vse navic podporeno skvelou kamerou. Pro me jde o nejlepsi live DM, radim to i nad Devotional, ja proste tuhle novou eru radsi :o). Doporucuju.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Krásná, uvěřitelná, nenucená, vtipná, skvěle poskládaná komedie s výbornými anglickými herci, která staví romantickým filmům laťku do výšky, kam horko těžko dohlédnou.

plakát

Depeche Mode: Devotional (1993) 

Jsem moc rad, ze vysla tahle "DVD vzpominka" na tour k Songs of faith and devotion.. Perfektni koncert, perfektni Antonovy projekce a jeste k tomu Alan Wilder ;o] Jinak za vrchol tohoto koncertu povazuju In your room, ktera mi tady velmi casto zpusobuje mrazeni v zadech v tom nejlepsim slova smyslu.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Můj nejoblíbenější český, resp. československý film. Obrovské množství vtipných situací a ani chvilka nudy. Teda pokud nepočítám poslední dvě minuty..

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Tenhle film je dotažen do konce ve všech směrech. Nemá asi smysl se rozepisovat o hereckých výkonech, kterým kraluje špičková Hilary Swank, to by bylo nošení dříví do lesa.. Mě ale opravdu potěšily zdánlivě ne úplně důležité detaily. Vsuvky Morgana Freemana, jeho chování k jednoduššímu klukovi, který žije ve vlastním světě, nápis ''tough ain't enough'' v Eastwoodově kanclíku, tohle a všechny ostatní aspekty dávají dohromady výborné dílo. Sice nemám potřebu si MDB pouštět vícekrát, ale musím uznat, že třeba scéna, kdy Frank přijme Maggie ''za svou'', patří k mým nejoblíbenějším vůbec.