Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Obsahy (17)

Velký hejtman

Velký hejtman (1956)

Sovětský pohled na rozporuplné historické události 17. století. Ohlédneme se o 300 let zpět a spatříme neuvěřitelné utrpení ukrajinského lidu, jeho lásku ke svobodě i jeho nezdolnost. Jelikož velmi trpí pod jhem polsko-litevské nadvlády, rozhodnou se ukrajinští rolníci i kozáci spojit k boji proti cizím utlačovatelům. Povstání vede pevnou rukou Bohdan Chmelnický, jenž hledal pomoc a nalezl spojenectví u cara Alexeje Michajloviče, vládce na Rusi. Jeho společníci v tomto boji byli kozáčtí plukovníci Bohun, Krivonos, Ganja a Sokolov.

Les Rencontres d'après minuit

Les Rencontres d'après minuit (2013)

Okolo půlnoci se mladý pár Ali (Kate Moran) a Matthias (Niels Schneider) spolu se svou služkou Udo, transvestitou, (Nicolas Maury) připravují na bizarní love-party. Jejich hosty budou Čubka (La Chienne - Julie Brémond), Hvězda (La Star - Fabiene Babe), Hřebec (L 'Étalon - Eric Cantona) a Teenager (L'Adolescent - Alain-Fabien Delon). Jakmile jednotliví hosté dorazí, vyprávějí své příběhy, z nichž každému se dá jen obtížně uvěřit. Poté co o své příběhy podělí hosté, vyprávějí hostitelé svůj příběh o nesmrtelnosti a lásce, jež překoná i smrt. Na začátku love-party se fantazie a realita prolínají, dokud každý ze skupiny není současně pozorovatelem i účastníkem ve vlastních milostných poměrech.

Geliebter Johann, Geliebte Anna

Geliebter Johann, Geliebte Anna (2009) (TV film)

On je bratrem vládnoucího rakouského císaře a ona dcerou poštmistra. Milenecký pár, který nemůže být rozdílnější. Od císaře až po posledního člověka z lidu nikdo nevěří lásce mezi mladou dívkou a výrazně starším arcivévodou. Přes všechen odpor a navzdory všem potížím nakonec zvítězí láska a důvěra nad politickými vlivy a společenskými konvencemi. Ke 150. výročí smrti arcivévody Johana uvedl autor a režisér Julian Pösler v televizním filmu tento výjimečný příběh lásky mezi arcivévodou Johannem a Annou Plochl.

Schikaneder - Der Sommer der Gaukler

Schikaneder - Der Sommer der Gaukler (2011) (TV film)

Léto 1780. Při cestě do Salzburgu uvázne divadelní skupina Emanuela Schikanedera (Max von Thun) a jeho věrné manželky a podporovatelky Eleonory (Lisa Maria Potthoff) kvůli nedostatku peněz, nápadů i chybějícímu povolení pro představení v malé horské vesnici na rakouské hranici. Tam se právě vyhrocuje spor horníků s lakotným majitelem dolu Paccolim (Erwin Steinhauer).  Schikanederovi začínající vzpoura rychle vnukne myšlenku na novou hru.  Ale zanedlouho „stávkují“ nejen horníci, ale také členové divadelní společnosti. Zdá se, že samotnému Schikanederovi mnohem více záleží na tom, aby mohl trávit svůj čas s vyšší společností, než na nich, které hostinský odmítá nadále živit, dokud Schikaneder nevyrovná nezaplacený účet. Narychlo připravené představení pod otevřeným nebem, na nějž ohlásí návštěvu i W. A. Mozart ale vede k nečekaným a silným komplikacím.

Ride, Vaquero!

Ride, Vaquero! (1953)

Po skončení občanské války varuje obhroublý vůdce mexických banditů Jose Esqueda (Anthony Quinn) lidi ve své vesnici v jižním Texasu před hrozbou ztráty půdy kvůli Američanům, kteří se valí do oblasti Brownsvillu, aby se tam usadili. Vesničané se rozhodnou banditu podpořit, když jim slíbí, že domy nově příchozích osadníků zapálí. Rio (Robert Taylor), původem Američan, který byl vychován Esquedovou matkou a pokládá jej proto za svého bratra, však jeho úmysly podporuje jen velmi vlažně. Jako první lehne popelem nový dům, který postavil farmář King Cameron (Howard Keel) pro svou manželku Cordelii (Ava Gardner). Zorganizuje proto v místním kostele setkání, jehož cílem je Esquedovy nájezdy zastavit. Ten se i s Riem setkání účastní, a když farmář Esquedu obviní, že je vrah, zloděj a zbabělec, bandita se mu vysměje do očí. Schůzka končí náhle a bez dohody, poté co Cameron slibuje, že bude proti Esquedovi bojovat. Opraví svůj dům, ale Esqueda pošle Ria se svými muži, aby ho znovu spálili. Otec Antonio (Kurt Kasznar), uznávaný vesnický kněz, farmáře před Esquedovým novým útokem varuje, a během modliteb za bezpečnost Camerona i Cordelie oběma také pomáhá útok odrazit. Přestřelku ukončí příchod vojáků a Rio je Cameronem zajat. Překvapivě ho nepředá úřadům, ale nabídne mu partnerství, jež však neschvaluje Cordelie, která míní, že se Riovi nedá věřit.

Hrdina dne

Hrdina dne (1938)

Chlapec Tommy McCoy (Gene Reynolds), ač zpívá v kostelního sboru se nebojí ani rozdat či obdržet nějakou tu ránu pěstí. Vydělává peníze svým zpěvem v kulečníkové hale a doufá, že tím pomůže své těžce pracující matce Lauře. Jeho otec Brian (Frank Morgan) je totiž bývalý varietní umělec, který se s prací nikdy nijak zvlášť nepřátelil. Brian rozhodne, že Tommy bude zpívat před zápasem v boxu a když ho kdosi z publika vyprovokuje, přiměje Toma, aby boxoval s jeho synem. Jelikož je Tommy v zápase úspěšný, nabídne mu boxerský šampion Johnny Martin (William Gargan), že ho bude sponzorovat na turné. Brian prohrává a propíjí Tommyho peníze, i když Tommy se snaží část z nich posílat domů matce. Když jeho matka něčekaně zemře, otec sice lituje svého chování, ale nic na něm nezmění. O mnoho let později je Tommy (Robert Taylor) úspěšným boxerem. Při zápase se svým dlouholetým přítelem a někdejším sponzorem Johnnym, se Tommy snaží boxovat mírně, ale přesto po jednom z jeho úderů Johnny upadne do bezvědomí a v nemocnici zemře. I když Johnnyho manželka Tommyho ze smrti manžela neviní, v novinách ho nazývají "Zabiják" McCoy, s čímž se Tommy jen velice těžko smiřuje. Navíc Brian po roztržce, ke které mezi nimi dojde prodává jeho smlouvu jistému Jimu Cainovi (Edward Arnold). Tommy se snaží s boxem skončit a najít si jinou práci, ale nedaří se mu to. Při tréninku na Cainově usedlosti, pak potkává jeho dceru Sheilu (Maureen O'Sullivan).

Foster

Foster (2011)

Manželé Zooey a Alec Morrisonovi (Toni Collette a Ioan Gruffudd) se snaží překonat odcizení, které mezi nimi začíná narůstat po bolestivé ztrátě, kterou před časem utrpěli a jež se obou citelně dotkla. Nemohou počít dítě, proto se uvažují o adopci. Při první návštěvě agentury, která se umísťováním dětí do pěstounské péče zabývá, Zoey upoutá asi 7letý chlapec – Eli (Maurice Cole). Ten se záhy objevuje přede dveřmi jejich domu a má s sebou i dokumenty od pěstounské agentury, která prý ho poslala. Chlapec se nápadně liší od ostatních dětí, uvažuje jako dospělý a dobře vnímá probíhající krizi jejich vztahu. Nabízí oběma nejen morální podporu ale i spoustu krásných a zdánlivě bláznivých nápadů, které mění jejich život.

The Gorgeous Hussy

The Gorgeous Hussy (1936)

Roku 1823 ve Washingtonu major O'Neal (Gene Lockhart) a jeho dcera Margaret O'Neal, zkráceně "Peggy" (Joan Crawford), provozují hospodu, která je hojně navštěvována politiky. Peggyiny otevřené a chytré názory si získaly jejich obdiv, zejména pak Andrewa Jacksona (Lionel Barrymore) a Daniela Webstera (Sidney Toler). Senátor za Virginii John Randolph (Melvyn Douglas), do nějž je Peggy tajně zamilovaná, ji považuje za dítě. Nicméně když se nový obyvatel hostince poručík námořnictva Spojených Států "Bow" Timberlake (Robert Taylor) vyjadřuje o Peggy jako o "dívce z hospody", John mu dá facku. Bow se brzy sám do Peggy zamiluje. Požádá ji o ruku, ale ona ho odmítne, protože si myslí na Johna. Jedné noci se odhodlá Johnovi vyjevit svou lásku, ale on ji posílá pryč, domnívá se totiž, že je ještě příliš mladá na vážný vztah. Když si časem uvědomí, že je do ní skutečně zamilován, vypadá to, že je již pozdě, doslechne se totiž od Bowa, že Peggy se rozhodla dát souhlas ke sňatku jemu.

Lady of the Tropics

Lady of the Tropics (1939)

Američan Bill Carey (Robert Taylor) přijíždí do Saigonu na jachtě amerického milionáře Alfreda Harrisona, jehož dceru Dolly si plánuje vzít. Zde se však setkává s půvabnou exotickou míšenkou Manon De Vargnes (Heddy Lamarr), do níž se velmi zamiluje a opouští kvůli ní loď i Dolly. Manon, které je kvůli jejímu původu odepřen pas a která sní o cestě do Paříže, nejprve vidí v Billovi pouze vhodnou příležitost, jak se dostat pryč ze Saigonu. Brzy se však do laskavého Billa zamiluje, nicméně souhlasí s tím, aby se uskutečnilo její již dříve plánované manželství s bohatým asijským šlechticem. Vznikající milostný vztah mezi Manon a Billem je trnem v oku Peteru Delarochovi (Joseph Schildkraut), který je míšenec stejně jako Manon, ale také bohatý muž, jenž ji touží mít jen pro sebe.

Ambush

Ambush (1950)

Příběh se odehrává roku 1878 v předhůří Bailey Mountain v arizonském teritoriu. Průzkumník a indiánský průvodce Ward Kinsman (Robert Taylor), je požádán majorem americké kavalerie C. E. Beverlyem (Leon Ames), aby mu pomohl najít Mary Carlyleovou, generálovu dceru, která byla unesena během útoku Apačů. Ward se bojí velkých ztrát na životech, pokud úkol přijme, a tak majorovu žádost odmítne. Přemluví ho až Ann Duveralová (Arlene Dahl), Maryina atraktivní sestra, která ho poprosí o pomoc.

Američan v Oxfordu

Američan v Oxfordu (1938)

Mladý Američan Lee Sheridan (Robert Taylor) obdrží stipendium, aby mohl studovat na univerzitě v Oxfordu. Nejprve se zdráhá tuto nabídku přijmout kvůli omezeným příjmům svého otce Dana (Lionel Barrymore), ale nakonecdo Anglie odjede. Ve vlaku do Oxfordu se chlubí svými atletickými úspěchy svým budoucím spolužákům Paulu Beaumontovi (Griffith Jones), Wavertreemu (Robert Coote) a Ramseyovi (Peter Croft). Ti jsou z jeho namyšleného postoje tak otrávení, že ho záměrně přesvědčí, aby z vlaku vystoupil dříve, než je skutečně na místě. Když se Lee konečně dostane do Oxfordu, je znovu terčem žertu, který skončí tím, že ve snaze dostihnout vtipálka, jenž v něm sehrál úlohu děkana, nakopne děkana skutečného. Uvažuje o návratu do Ameriky, od něhož ho odradí jeho osobní sluha.

There's Always Tomorrow

There's Always Tomorrow (1934)

Joseph White (Frank Morgan) je dobrým manželem i oddaným otcem rodiny, ale cítí se doma nepotřebným a zbytečným. Když se setká se s bývalou zaměstnankyní Alicí Vail (Binnie Barnes), která do něj byla po mnoho let zamilovaná, začnou se spolu sice tajně, ale zcela nevinně, scházet jako přátelé. Jednou je spolu vidí jeho děti a ihned se domnívají, že jejich otec má poměr. Žádají ho, aby tento vztah okamžitě ukončil. Alice posléze s Josephovými dětmi promluví a ujišťuje je, že její přátelství s jejich otcem je pouze platonické, a jemně jim vyčiní za jejich bezohledné chování vůči otci.

This Is My Affair

This Is My Affair (1937)

Kriminální drama odehrávající se na pozadí skutečných událostí, které se staly na přelomu 19. a 20. století, v hlavních rolích s Robertem Taylorem a Barbarou Stanwyck. Poručík Richard L. Perry (Robert Taylor) je samotným prezidentem Spojených států Wiliamem McKinleym (Frank Conroy) pověřen tajným posláním, které má za cíl zastavit nebezpečné bankovní lupiče působící na Středozápadě. Perrymu se povede pod falešnou identitou gang infiltrovat. Jeden z jeho šéfů, Batiste Duryea, vlastní kasino v Saint Paulu v Minnesotě, kde vystupuje jako zpěvačka i jeho nevlastní sestra Lil (Barbara Stanwyck), do níž se Perry zamiluje. Tato skutečnost mu posléze, spolu s přílišným utajením jeho poslání a jednou zásadní politickou událostí, značně zkomplikuje život.

Magnificent Obsession

Magnificent Obsession (1935)

Film byl natočen podle stejnojmenné novely Lloyda C. Douglase. Život rozmazleného Roberta Merricka (Robert Taylor) je zachráněn díky dýchacímu přístroji, ale protože nemocnice vlastní pouze jediný, a ten nemůže být na dvou místech současně, vede tato skutečnost ke smrti Dr. Hudsona, skvělého chirurga a velkorysého, nesobeckého člověka. Merrick se zamiluje do jeho vdovy Helen (Irene Dunne), ona jej však považuje odpovědného za manželovu smrt. Merrick svou neodbytností posléze způsobí další neštěstí, neboť Helen vystoupí z jeho auta přímo pod kola jiného vozu a po této nehodě ztratí zrak.

Handy Andy

Handy Andy (1934)

Andrew Yates (Will Rogers) je starosvětský lékárník, kterého jeho společensky ambiciózní manželka Ernestine (Peggy Wood) nutí, aby prodal svůj obchod a odešel na odpočinek. Andy se ale lékárny nechce vzdát, protože je práce pro něj i koníčkem. Přesto se kvůli zachování klidu v rodině naléhání své ženy nakonec podvolí a prodá svůj obchod Charlesi Norcrossovi (Paul Harvey), jenž vlastní řetězec moderních lékáren. Kromě vyplacení hotovosti Norcross slibuje Andymu podíl ze své firmy v hodnotě 40 000 akcií, o němž tvrdí, že bude mít jednou velkou cenu. Dříve plně zaměstnaný Andy má nyní příliš mnoho volného času a neví, jak by ho měl strávit. Mimo jiného tak pomáhá dceři Janice (Mary Carlisle), aby mohla pokračovat v romantickém vztahu s pohledným synem jeho přítele, doktora Burmeistera - Lloydem (Robert Taylor), ačkoli Ernestine jejich lásce není nakloněna. Chce totiž, aby si Janice vzala Norcrossova syna, Howarda (Frank Melton), čemuž se zase snaží zabránit Andy.

Bataan

Bataan (1943)

Přelom roku 1941. Po japonské invazi na Filipínách v prosinci 1941 ustupují americké a filipínské síly od Manily na hornatý poloostrov Bataan. Na ústupové cestě je hluboká rokle překlenutá mostem. Když je evakuována armáda i několik civilistů z červeného kříže, přidělí skupině narychlo sestavené ze třinácti dobrovolníků, jenž pocházejí z rozličných jednotek, úkol vyhodit tento most do povětří, znemožnit Japoncům jeho znovuvybudování a zadržet jejich jednotky tak dlouho, jak jen to bude možné. Skupina je velmi různorodá, jejími členy jsou mj. Američan mexického původu (Desi Arnaz), černý demoliční expert (Kenneth Lee Spencer) nebo domorodý příslušník „Philippine Scout“ (Alex Havier). Velením je pověřen nepříliš zkušený kapitán kavalérie Henry Lassiter (Lee Bowman), spolu se seržantem Billem Dane z pravidelného 31. pěšího pluku (Robert Taylor) a zůstává s nimi rovněž poručík letectva Spojených Států Steve Bentley (George Murphy) i se svým filipínským mechanikem, desátníkem Juanem Katigbakem (Roque Espiritu).

Quentin Durward

Quentin Durward (1955)

Píše se rok 1465. Čestný, ale nemajetný skotský rytíř Quentin Durward (Robert Taylor) souhlasí s tím, že pojede do Francie zjistit, zda by krásná a mladá dědička Isabelle, hraběnka z Marcroy (Kay Kendall), byla vhodnou manželkou pro jeho strýce. Má ověřit, zda je skutečně tak bohatá, jak se o ní tvrdí. Manželství bylo dojednáno burgundským vévodou Karlem (Alec Clunes), který chce upevnit své spojenectví se Skotskem. Hraběnka se jeho rozhodnutí nechce podvolit, uteče a hledá ochranu u Karlova rivala a lenního pána, francouzského krále Ludvíka XI. (Robert Morley). Quentin sleduje hraběnčin kočár a podaří se mu zabránit tomu, aby byl přepaden bandity, které vede hrabě William de La Marck (Duncan Lamont). Isabelle tak může nerušeně pokračovat ve své cestě, netušíc nic o existenci svého ochránce.

Reklama