Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

K tomuhle veledílu bylo už snad všechno napsáno, nebudu se opakovat. Pro mě film nejkrásnější, nejdojemnější a spousta dalších superlativů, plný slz i smíchu, s báječnou hudbou, s nezapomenutelným Tomem Hanksem a Forrestovými hláškami. Prostě 100%.

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Já bych chtěla domů jednoho takovýho Oompa Loompu nebo veverku na louskání oříšků! Ne, nebudu chamtivá, nebo dopadnu jako Varuca. Velmi hezky, Burtonovsky, zpracovaný film, poučný nejen dětem, ale i dospělým. Pro mě prostě třída.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

O Christopherovi McCandlessovi jsem poprvé četla na hodině angličtiny na střední škole. Článek byl dlouhý pouhých pár vět, ale už tehdy jsem si říkala: "Páni, to je docela odvaha." Kniha mi bohužel nějak unikla, ale pak přišel tenhle snímek a z útržku informace o mladíkovi, který porušil zajeté konvence a vydal se svojí cestou, se stal trochu ucelenějším obrázkem příběhu toho blázna, co utekl do divočiny a zaplatil za to tu nejvyšší cenu. U závěrečné scény jsem měla pocit, že se snad moje srdce zastavilo s tím Chrisovým...

Vzhůru do oblak

Vzhůru do oblak (2009)

I kdyby celý film byl jen úvodní životní příběh Carla a Ellie, stejně by taky dostal 5*...

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Tenhle film má v sobě opravdu všechno, co bych od filmu chtěla. Téma, které by zdánlivě mělo být dramatické a vážné, je obohacené vtipnými hláškami svérázného pečovatele a nádhernou hudbou. A vůbec nejlepší scéna byla Philippovy narozeniny, kdy jsem umírala smíchy při Drissových komentářích hudební klasiky ("Tohle je divné. Beztak je to o nějakých naháčích, co lítají úplně nazí po polích a hihňají se u toho jak pominutí." - Sdílím názor na Bacha :D) a pak, když vytasil iPod a chystal se pustit "svoji" hudbu, čekala jsem snad všechno, ale ne tak příjemnou věc jako "Boogie Wonderland". Jednoduše shrunto: nejlepší filmový zážitek za posledních pár měsíců.

Unaveni sluncem

Unaveni sluncem (1994)

Je to prostě tak, na to, kolik jich je, málokterý Rus něco umí. Ale když už se nějaký takový najde, to, co vytvoří, stojí potom za to. Ne jinak tomu je u tohohle filmu. Dostal si mě hned na poprvé, se vším všudy. S úžasným Mít'ou, Kotovem a nejúžasnější a nejroztomilejší Naďou. A ne, vůbec mi nevadí, že Kotov byl masový vrah, ke své dceři měl jedinečný a výjimečný vztah, těžko říct, jestli to bylo hlavně kvůli tomu, že jde o dceru s otcem i mimo plátno, každopádně to bylo prostě fantastické. Musím říct, že se mi velmi líbila i píseň, kterou si malá Naďa ráda pouštěla na gramofonu a zpívala a tančila na ni. Anebo taky chudák stěhovák, který měl prostě smůlu a byl v nesprávný čas na nesprávném místě. Zkrátka na tomhle filmu se mi líbilo snad vše! Bohužel si nemůžu odpustit zmínku o dalších dvou jeho pokračování, které jsou ale pouze (slovy mého učitele) důkazem, že v Rusku se musí zbláznit opravdu každý.