Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (11)

plakát

Lucy (2014) 

Po shlédnutí Lucy mám velmi rozporuplné pocity. Námět dobrý (i když okoukaný z Všemocného), ale tomu zpracování nějak nemůžu přidělit jednoznačné hodnocení. Ze začátku to vypadá hodně dobře, ale po nějaké době, kdy se nic neděje (snad jen kromě toho, že se Scarlett začne rozpadat v letadle - ale proč vlastně?) z toho je jen honička z gangem Číňanů. Zhruba v půlce filmu přestaly být zajímavé i záběry z přírody (i když z pářících se zvířátek jsem málem vyprskla smíchy) a když Lucy začala cestovat za dinosaury na kolečkové židli a z rukou vyběhla černá hmota coby "počítač nové generace"... Nevím, jestli se mi to líbilo nebo nelíbilo a nemyslím si, že se můj názor na tenhle film někdy ustálí.

plakát

V zemi Jane Austenové (2013) 

Austenland je vyloženě "holčičkovský" film. Je to sice strašně naivní a předvídatelné, ale má to v sobě takovou pěknou dívčí roztomilost. Jako poklidná večerní oddechovka ideální.

plakát

Jezero smrti (2008) 

Celkově vzato, nemůžu říct, že by se na to koukalo špatně. Tedy nechci říct, že bych se nějak vyžívala v pohledu na krev. =) Podle mě je to takový průměrný horor/krvák, kterých jsem viděla už desítky... I přes to mi nějak nejde do hlavy celý ten nápad s agresivními dvanáctiletými dětmi, s lesním gangem, který vede psychopatický kluk... Jistou originalitu to má, ale když se nad tím trochu zamyslím, přijde mi to docela vtipný (ale znovu musím upozornit, že nejsem magor). Tyhle krvelačné honičky uprostřed lesů mají vždycky něco do sebe, ale ty děti mi k tomu prostě nesedí. Stejně jako chování hlavních hrdinů, které je po celou dobu filmu naprosto nesmyslné (alespoň pro mě). A na závěr jednání zmagořených rodičů, kteří vraždou chrání jednání svých rozmazlených spratků... Celkově se na to kouká dobře, ale člověk u toho nesmí moc přemýšlet, jinak se v dramatických pasážích neubrání smíchu. Slyšela jsem na Eden lake hodně kladné ohlasy, ale skutečnost mě docela zklamala.

plakát

Hypnotizér (2012) 

Hypnotizér by byl docela bezchybný thriller, kdyby se ovšem držel knižní předlohy. Ten, kdo knihu nečetl, může mít z filmu dobrý pocit, z ponurého nočního Stockholmu nejednoho zamrazí, ale když jsem se na film dívala hned potom, co jsem dočetla knížku... Jediné, co jsem dokázala sledovat byly odlišnosti od knižní předlohy. Je jasné, že žádný film se nedokáže absolutně přesně držet knihy, že bude jednodušší a některé pasáže osekané, ale Hypnotizér-film má s Hypnotizérem-knihou pramálo společného. Spoiler! Důvod, pod kterým Josef Ek vraždil je úplně jiný, Benjaminův únos měl jiný záměr, svou ženu Erik nikdy nehypnotizoval a celá jejich manželská krize měla taky jiný vývoj.... Je to možná jen můj názor, ale když se točí film podle knihy, měl by s knihou mít asi víc společného než stejné postavy a úvodní scénu. Kdybych hodnotila film zvlášť, možná by si zasloužil i o hvězdičku víc, kdybych ale hodnotila zásadně v závislosti na knize, bylo by to tak o dvě hvězdičky míň.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

I když je to tradiční česká pohádka, nemůžu si pomoct, prostě se mi nelíbí. A je to hlavně proto, že pokaždé, když se na ni dívám, vidím v tom lacinou kopii klasické disneyovky.

plakát

Bohémové (2005) 

Snad nejopravdovější film, jaký jsem v poslední době viděla. Upřímné životní příběhy z přelomu 80.-90. let v New Yorku, realistické problémy s penězi na nájem a s drogovou závislostí... Snímek, u kterého jsem dokázala sedět dvě hodiny a neuhnout pohledem, film u kterého jsem se zasmála i rozbrečela, film, který je pro mě absolutně pravdivý a skvěle odkazuje i na problémy dnešní společnosti. To vše a k tomu dokonalý soundtrack a úžasná hudba, které mě ani na chvíli nepřestala bavit. =)

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Nejlepší filmové zpracování známého Shakespearova dramatu, jaké jsem kdy viděla. První verze, ve které Romea nehraje čtyřicátník a Julii třicátnice, si mě naprosto získala. Žádný jiný Romeo a Julie, které jsem kdy viděla (a nejspíš i ty, které kdy uvidím) ve mě nezanechaly tolik sounáležitosti, soucitu, hněvu, ani slz...

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Seriál, který si mě rychle získal, ale nadšení po nedlouhé době opadlo. Z první série jsem byla nadšená, druhá mi připadala v některých momentech příliš přehnaná, třetí už začala výrazněji pokulhávat a čtvrtá byla pro mě jedno velké zklamání. Upíří? Beru. Vlkodlaci? To k upírům tak nějak patří. Čarodějnice? No dobře, když to musí být... ale už v tomto momentě toho začíná být prostě hodně. Poté, co se přidají ještě metamorfové, víly, panterodlaci, bohyně... Co je moc, je příliš.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Film, ke kterému mají všichni mnoho předsudků. I mně přijde neobvyklé, že se další filmová verze známého komiksového hrdiny objevu tak brzy po trilogii s Tobeym Maguirem, když ovšem na chvíli zapomenu na Tobeyho, který byl v posledních letech mým jediným a oblíbeným spider-manem, tak musím uznat, že se mi nové zpracování líbí... a až na pár detailů asi ještě víc než to předchozí.

plakát

Zakletý v čase (2009) 

Filmové provedení není ani zdaleka tak dokonalé jako kniha, ale i přesto mě film uchvátil. Smysl celého příběhu je skvěle uchycen ve sto minutách, i když si nejsem úplně jistá, jestli bych správně pochytila všechny detaily, kdybych předtím nečetla knihu.