Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Co jsem mám psát ? Tohle je legendární podívaná ! Kdo neviděl tak zhřešil kdo viděl tak ať si to jde zas pustit ! U Pulp Fiction chybí ještě hvězdičky navíc 5* je málo pro Tarantinovku .. Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh!..................Nepotřebuju, abys mi říkal, jak dobrý mám kafe, jasný? Já ho totiž kupuju, vím jak je dobrý. Když Bonnie nakupuje, tak koupí svinstvo. Já kupuju drahý kvalitní kafe, protože si chci pochutnat. Ale víš, co mi teď vrtá hlavou? Není to kafe v mý kuchyni, je to mrtvej negr v mý garáži!....................Všim sis před mým domem cedule s nápisem "Sklad mrtvejch negrů"?...................Zmizíš z tohodle města, hned teď. Když zmizíš, budeš zmizelej. Nebo tě zmizím já.......Kráva blbá, ze všech těch podělanejch krámu zapomene zrovna tátovy hodinky.............Julesi, jestli dáš tomu kreténovi patnáct set babek, vodprásknu ho už z principu......................Co dál? Já ti řeknu, co dál. Teď sem pozvu pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampama tady pro pana domácího. Aby si tady hoši trošku zablbli. (k Zedovi) Slyšíš mně, ty vidláku? Ještě jsem s tebou, hochu, neskončil. Tvá prdel pozná středověk!...............................Tak to já budu rovnou srát atomový hřiby, ty kreténe. Vždycky, když se dotknu toho mozku, jsem jak bedna dynamitu. A vůbec! Co já vlastně dělám tady vzadu? Ty jsi ten, kterej by měl zkoumat šedou kůru. Čenžneme se. Já jdu mejt vokna a ty pojď skládat negrovi lebku!........................Takže. Teď vypadneš ven a řekneš: "Dobrou, byl to krásnej večer". Vyjdeš ze dveří. Nastoupíš do auta. Odjedeš domů. Vyhoníš si ho a hotovo. Šmitec........................NESMRTELNÝ HLÁŠKY

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Jednoznačně nejlepší díl z těch 6ti .. Sly v životní formě. Trénink italského hřebce v Rusku byl velice nároční pro Slye jak zimou tak novým tipem přípravy na zápas století mezi sověty vs, americký sen . Byla tam i dobrá atmosféra a zobrazení sovětský doby, celý film je výborně propracovaný hlavně masky a boj v ringu, Apollo Creed si zde zahrál po boku Rockyho a i si zaboxoval s Ivanem Dragem .. což byla ta nejsmutnější scéna z šesti dílů další byla asi u trojky kde odešel Mike trenér Rockyho. Dolph Lundgren se zhostil nesympatického rusa velice přesvědčivě. Je krásný sledovat jak všichni herci s postupem času stárnou scénář byl překvapivě dobrý psal si ho sám Stallone a i si to sám režíroval což je většinou vždy lepší u filmu .. Film je pro mě citovka už od dětství přehrál jsem si VHS miliónkrát :D a bude to mezi mými oblíbenýma filmy 4ever . . prostě skvělá podívaná a dobře strávených 91 minut s doprovodem epického soundtracku od Bill Contiho.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

To že Al Pacino patří mezi mé oblíbené herce to se ví.. Ale že to je právě kvůli tomuto skvostu to už ne.. . Tento film mi trvalo než sem si sehnal jako první jsem ho měl na VHS jen v originálním znění bez titulků což nebylo pravý ořechový, pak jsem si ho sehnal na internetu ale jen s Dabingem ale vše se změnilo po naučení být torrentovým pirátem, tam jsem si to pořídil v anglickým znění a dodal jsem CZE titulky o a to byla bomba film je prostě úžasný a hlavně pro ty z vás co to ještě neviděli tak jedině v originálním znění dabing je hodně špatný .. A jak je možný že je tento film tak parádní .. no je na to jednoduchá odpověď .. .. Scénář = Oliver Stone . . ....Režie= Brain De Palma .. A hlavní herec Pan s velkým P Al Pacino.. Film překonal všechny věci co se dalo, změnil pohled na svět a lidi, přiblížil vás k americkému snu, a že z drog dopadnete jak troska, hlavně bombastický děj a plno akce a také kočku Michelle Pfeiffer. Z 25 000 trestanců na Floridě co uteklo před režimem Fidela Castra .. byl jen jeden kdo měl předurčeno být kokainovým králem, byl to Antonio Montana ... Tony .. je takový trochu vizionář a má v sobě plno agrese .. ale rozdává i moudra jako tento .. "In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women. " .. Ve filmu se objeví mnoho hlášek který se vám uloží v paměti na dlouhou dobu a posledních 20 minut je ze soudku ULTRA EPIČNOST .. !!! You wanna fuck with me? Okay. You wanna play rough? Okay. Say hello to my little friend! !!!!! ....... TENTO FILM JE PŘESNĚ TEN KVŮLI KTERÉMU VZNIKLO CSFD ..

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Rain Man je oproti tomuto fakt výkal u cesty !!Film je inspirován podle skutečného příběhu. Myslím že tohle je absolutní vrchol hereckého výkonu De Nira a Williamse film je skvěle napsaný výborný scénář a skvělá režie. Sám de Niro byl v léčebně Parkinsonovi choroby a okoukával pacienty a bylo to znát, já mu to uvěřil jak se choval, hýbal, mluvil a koukal jak kdyby opravdu byl postihnut touto nemocí. Film si hodně hraje s emocemi a city, jsou zde pasáže kde se člověk musí držet jak je to dojemný. Viděl jsem tento film už třikrát a pokaždé zapůsobí jak na poprvé .. Grandiózní snímek .. 100% Leonard Lowe role na kterou nikdy nezapomenu a zůstane v mé mysli .. !!

Kokain

Kokain (2001)

No tak jak začít jedná se o typ filmu, který vyloženě vyhledávám jak se jedná o mafii, dealery či kokain z Kolumbie :D tak je to ta prává věc na zhlédnutí. Začnu asi brilantním ztvárněním George Junga, který ho zahrál (Johnny Depp). Jakmile hraje ve filmu Johnny tak to nemůže být špatný film .. což se potvrdilo i teď, celkově má film výborný obsazení od otce (Ray Loitta) tak po spolu obchodníka a dealera Dereka, kterýho si zahrál (Paul Reubens) a dalšího jeho kumpána Diega Delgada (Jordi Molla), který se v průběhu filmu pěkně vybarví a dovede to zahrát se vší parádou. Film je celkově servírován jako životopisný drama ale také je ve filmu přátelství, láska, pokrytectví, podrazy, napětí, na konci se i objeví dojemný vztah mezi otcem a synem. Příběh je ze života tak nečekejte šťastný konec, jakmile si někdo zahrává s osudem a zákonem málo kdy na to vyzraje. Ve finále jsem zjistil že výborná práce talentovaného režizéra Teda Demmea skončila stejně smutně jako tento film, o rok později byl nalezen mrtev z předávkování kokainu, což samo o sobě vysvětluje, že práce na tomto filmu byla odvedena s osobními zkušenostmi a nadhledem na danou věc. Chtěl bych více takových filmů, který ze zločince udělají na konci milou osobu, který je nám pak líto Skutečný George Jung by měl sedět do roku 2015 snad se mu podaří zase dostat do normálního života a taky si vyrovnat vztahy se svou dcerou. U toho to snímku není nadále co řešit dávám plný počet hvězdiček. 5*

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Tak tohle je velký překvapení, nikdy jsem nečekal že někdo muže režií trumfnout Guye Ritchiho co natočil filmy jako Podfuck a Sbal prachy a vypadni .. Ale ano stalo se Martin McDonagh se ukázal jako další kvalitka. Film je napsán prostě hustě jak to jinak říct líbil se mi od začátku až do konce v díře In Bruges to všechno zapadalo věčně nespokojený Colin Farrell s jeho kolegou a nájemným vrahem se dočasně schovávají v Bruggách kde se později objeví Ralph Fiennes a tím začne film gradovat do úspěšného konce. "What exactly am I trying to say? You's a bunch of fuckin' elephants ,, těším se na další jeho snímek s Colinem Seven Psychopaths tento rok v kině . . .

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Jednoduše požitek, Scorseseho tvorba je znamenitá, nemohu si pomoc ale buď to byl otřelý mafián on sám nebo se v tom musel pohybovat ale jak dovede ztvárnit tu skvělou atmosféru a výběr herců do dokonalých rolí, kde jim to člověk prostě baští je úžasný a podle mě měl Ray Liotta získat Oscara v roce 1991 ! Aspoň že Joe Pesci dostl Oscara za vedlejší roli .. ! 95% ..

Leon

Leon (1994)

Scénář a Režii si dělal sám Luc Besson, na to že tohle byly jeho filmařský začátky tak tento top film už nikdy nepřekonal i když mě jeho filmy baví do teď v poslední parádní snímky od něj jsou Bez Soucitu a 96 Hodin. Jean Reno se zhostil role nájemného vraha kterého si zahrál s velkým přehledem jeho francoangličtina byla super hlavně jeho lennonovky ¨. Taky jsme se tu setkali s debutem herečky Natalie Portman která už ve svých 13 letech ukázala žeto bude paní herečka, hrála dosti přesvědčivě už na tak raný věk a s Leónem to byla skvělá dvojka. No a abych nezapomněl na vrcholovou roli nejlepšího záporáka s kinematografii je Gary Oldman, toho jsem žral maximálně totální cáklej týpek v nervovým afektu jak se celý film projevuje je parádní. „Do you like a Beethoven ?“ .. Film je dost akční s originálním dějem několik filmů se ho snažilo napodobit ale už bez úspěchu a jeho 28. zařazení v top 300 je naprosto zasloužené tento film zamává s každou povahou a je zakončen jak jinak než s epickým koncem a nic víc není třeba dodávat 5* je pro tento film málo !!!

Lovci hlav

Lovci hlav (2011)

Člověk nestačí zírat, nad dějem. Film, který vás neodtrhne od křesla. Bože, to musím vidět znovu .. uhhh no ... tak trochu jsem se vydýchal a mohu pokračovat, Kriste to byla dávka, jak pro feťáka skvělých filmů . . . Je to ten druh filmu kde od začátku až do konce nevíte vůbec nic. Aksel Hennie je opravdu skvělý herec, během jednoho filmu se dostal snad do všech krizových situací ... čisté sako měl asi jen prvních pár minut. . . Můj názor je ten, že se tento film dostane do Top 300 v brzké době, k dnešnímu dni má 82%, věřím v vzestup !!!! 100%

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Ashton Kutcher není nějaký velký herec ale tady si zahrál jak nejlépe mohl. Film má necelé dvě hodiny a to vám ani nebude stačit, protože to neběží ale sprintuje v rychlým tempu a člověk jen hltá děj a je připoután ke křeslu či pohovce k úžasu sledující tu bednu co v ní dávají Osudový dotek. Ve filmů se objeví hodně zvratů a překvapivých situací. Zde si také můžete všimnout, že talentovaná herečka Amy Smart má velký potenciál se stát velkou stár, záleží co si ještě zahraje ale tento film jí dostal vysoko. Všechnu čest režii a nápadu na děj podle kterého se film inspiroval. A hlavně střihu protože střih tak střihal až se prostřihal do filmový dokonalosti ! Film není úplně pro každého a má 2 alternativní konce ale u mě zabodoval na maximální počet pěti hvězdiček. 88% jeden z nejlepších filmů co se cestování času týče