Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Naprostý jiná Hvězdná brána, než jsme zvyklí. Akce se moc nedočkáme, napětí je spíš psychologického rázu, a mimozemšťani (jsem u devátého dílu) zatím v nedohlednu. Parta pozemšťanů prostě jen řeší jak na antické lodi Destiny přežít, dostat se domů a nepozabíjet se u toho. Režie, scénář a herecké obsazení není špatné (Robert Carlyle hraje doktora Rushe, největšího nerváka, hraje velmi přesvědčivě), jen už by to asi chtělo NĚCO, prostě nějaký pořádný děj, nebo konečně setkání s novou civilizací, nebo zprovoznění všech systémů Destiny. Až to něco přijde tak SGU se možná ode mě dočká další hvězdičky, v opačném případě možná jednu ztratí.

plakát

Svatyně (2008) (seriál) 

Tak tenhle seriál se nepovedl, nevýrazní herci, umělé kulisy, které vypadají jak z nějakého druhořadého hororu, obdobně jsou na tom i masky příšer. Rozhodně nedoporučuju pokuď si nechcete zkazit mínění o Amandě Tapping.

plakát

Noc patří nám (2007) 

Tento film měl v sobě velký potenciál, který ale bohužel scénarista a zároveň režisér pořádně zahrabal. Díky tomu se jedná o další z celé řady průměrných krimi dramat, které nikdy dlouho neuvýznou v paměti a brzy se na ně zapomene.

plakát

Annie Leibovitz: Život objektivem (2006) 

Zajímavě natočený dokument, obsahující spoustu známých i neznámých fotografií, ke kterým se váže spousta příběhů, které pomáhá vyprávět spousta známých osobností. Rozhodně jsem se nenudila, bylo zajímavé se dozvědět jak to vypadalo v začátcích magazínu Rolling Stones i na turné skupiny The Rolling Stones a také jak vznikaly poslední fotky Johna Lennona...

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Skoro Altmanovská mozaika vykreslující životy, naděje a radosti i smutky lidí kteří se v inkriminovanou dobu vyskytují v hotelu Ambassador. Toto je film na který se opravdu stojí za to podívat.

plakát

Bosé nohy v parku (1967) 

Oddechová konzervační komedie, která v klidu domova s fungujícím topením a střechou bez díry, určitě rozveselí sychravé odpoledne. Jane Fonda v roli bláznivé mladomanželky a Robert Redford v roli jejího seriozního manžela, si skvěle navzájem sekundují. Pozadu za nimi nezůstává ani Charles Boyer coby světem protřelý švihák a Mildred Natwicka coby maminka Jane Fondy, která v průběhu filmu rozkvete z usedlé staré dámy v zábavnou a života si užívající ženu. Tento film si opravdu 5 hvězdiček zaslouží.

plakát

Štvanice (1966) 

Po shlédnutí tohoto filmu jsem byla ještě dlouho tak nějak naštvaná. Byla jsem zhnusena maloměšťákám tohoto texaského městečka, kteří ač poměrně dobře situovaní se považují za ty chudé a nemají v sobotu nic lepšího na práci jen se opíjet a dělat výtržnosti, a jen tak pro zábavu střílet ze svých pistolí. Chudák Marlon Brando coby šerif, být na jeho místě tak od tamtuď prchám co nejdřív. Ale už dost mému vzteku, samotný film musím jen chválit, ač já nemám ráda filmy trvající víc jak 90 minut, tak tento se stal jednou z mála vyjímek, jelikož udržel mou pozornost po celou dobu, a to díky skvěle napsanému a natočenému ději, a hodně dobrým hereckým výkonům, kterým se dá opravdu uvěřit. Doporučuju vřele všem.

plakát

Rocky V (1990) 

Je to škoda, ale tenhle film se opravdu nepovedl. Scénář zas taková katastrofa není, nejvíce tomuto filmu podle mě ublížilo herecké obsazení. Představitel Tommyho - Tommy Morrison je absolutně nesympatický "herec", který opravdu hrát neumí a Richard Gant coby George Washington Duke svou roli absolutně přehrává. Nejtrapnější část filmu je závěrečná scéna kdy se Rocky s Tommym porvou, a Rocky vyhrává a pronáší strašně uvědomělé řečí. To jsem se opravdu styděla.

plakát

Zůstat naživu (1983) 

Film který si zaslouží jen jednu hvězdičku ode mě dostal druhou za závěrečnou scénu kdy Travolta za zvuků Staying Alive pochoduje po Manhattanu. Nikdy bych si nemyslela že film kde celou dobu tančí mladý Travolta může být tak špatný, ale opak je pravdou. Dialogy jsou k smíchu, a i ta choreografie stojí za nic. Bohužel

plakát

Prokletí králové (2005) (seriál) 

Samotný scénář není až tak špatný, nejvíce tomuto historickému seriálu ublížila snaha o moderní pojetí. Na kožené "historické" šaty a příšerně moderní kulisy se opravdu nedá dívat. Škoda.