Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Annie Leibovitz je bezesporu Paní fotografka, která přesně ví, co, jak, koho a kde má fotit. Její fotografie jsou nádhernou ukázkou upřímného přístupu a naprosté odevzdanosti k práci. Vedle dokumentaristické linie se zde odehrávají hořké a melodramatické peripetie zahrnující smutný příběh o Susan Sontag a Johnu Lennonovi. Příjemně strávených osmdesát minut u filmu, který je obrazem výjimečné ženy. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm... . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . "...Annie Leibovitz..." . . . ...adorují paní fotografku všelijaké >ty celebrity< hned v úvodu a pak už jen následuje konformní a rutinně vyrobená filmová směska, mající jasný cíl - i přes různé ty kontroverzní detaily ze života a marketingové plky (fakt nebudu některé ty žvásty raději ani citovat...) vytvořit jednoznačně pozitivní obraz Annie Leibovitz. No a to je vpodstatě celý... :-/ . . . D.m.s.n. však o paní fotografce více vypovídají na jednu stranu její FOTKY (některé [!] adoruji... ;-), na druhou stranu pak třeba i aktuální události kolem její chamtivosti (zde ve filmu prezentovaná doslova jako "skromná holka s foťákem" - sic!...) a z té vyplývající značně nepříjemné a z hlediska její tvorby vlastně fatální finanční potíže, jimiž našince v současnosti krmí nejen bulvární média. A tak si jen tak říkám - co že si ta fotografská hvězda aspoň nenajala nějakou tu filmařskou hvězdu, sobě >rovnou< k obrazu svému... A to teď myslím samosebou trošku jizlivě... Takže resumé: Prostě jen takový průměrný televizně-celovečerní řadový >medailonek< o mimořádné fotografce, takto světoznámé hlavně díky tomu, že prostě fotí světoznámé osobnosti (...Na druhou stranu zase ale lepší, než například nějaká ta >adorantská< sračka o božském K.G. nejmenované tuzemské >filmařky< , že...)... - - - P.S. Ale stejně - z laického zájmu i díky práci znám povícero dobrých i skvělých fotografů - když už jsme u těch žen, tak rád mám třeba vskutku syrovou Nan Goldin (úžasná výstava kdysi před jedenácti lety v pražském Rudolfinu, jejíž katalog zaujímá dodnes čestné místo v mé >knihovničce< ... ;-) i třeba >ve světě< téměř neznámých - takže vlastně o nic nejde. Z >mediální< A. L. si zkrátka na zadek nesedám... Jen od tohohle konkrétního filmu (!) jsem prostě (jako vícero zdejších >poučených< nepovrchních diváků...) pošetile čekal víc... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno 20.9.2009 na ČT2, komentář zde jako neadoračně subjektivní mnohý - 20.9.2009) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokument o poprednej predstaviteľke súčasného foto-umenia. Aspoň jednu z jej fotografií určite videl takmer každý. Málokto však vie, že práve Annie Leibovitz je ich autorkou. A keď nám dokument popri strohom sumarizovaní jej života predstavuje kolónu a sériu jej majstrovských výtvorov, nemohol som uveriť, že všetky tie preslávené fotografie má na svedomí jeden človek. Stručný príbeh je venovaný každej z fronty týchto fotografických snímok, potešia výpovede známych (a u nás aj menej známych) osobností, chýbalo tomu však väčšie nasadenie a osobného priblíženia života samotnej Annie. Zaujímalo by ma, či má svoje perfekcionistiské oko poistené. 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nedozvíme se, jak autorka vnímá svou „evoluci“ od nezávislé, téměř undergroundové, realitu zachycující fotografky k fotografce ryze komerční, proslulé hyper-stylizovanými snímky, nedozvíme se ani mnoho o tom, jak pracuje a jak to vlastně má s rodinou a s žensko-mužskými vztahy vůbec, zato zříme, že vytváří fotografie tak úchvatné, až opadá touha cokoliv z výše uvedeného vědět. Němě žasnoucí ústa budu nad její práci díky internetu pootvírat ještě pár dní. Dokument slaboučký, lákadlo účinné. 60% Zajímavé komentáře: Bluntman, FlyBoy ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Samotná Annie Leibovitz je osobnost v O a fotografka s F ještě o několik fontů větších. V tomhle dokumentu se o ní člověk sice něco dozví, uvidí některé fotky, Barbara taky vypíchne několik veledůležitých fotek, ke který přidá příběh, ovšem jako celek je dokument příliš rychlý a divák si tak k samotnému snímku nemá šanci vypracovat nějaký vztah, či cokoliv by mu utkvělo v hlavě. It was Rolling Stones, so it means, it was all about drugs ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama