Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Myslím, že P. K. Dick by s takhle kvalitní adaptací mohl být spokojen, narozdíl třeba od takového R.A. Heinleina, jehož Starship Troopers Verhoeven vyloženě zprznil...a ještě jeden spojovací článek s Hvězdnou Pěchotou - skvělý Michael Ironside:) Total Recall skutečně byl Matrixem svojí doby, některé efekty berou dech i dnes (i když leckdy jen z čisté nostalgie:)). Na 80% se dostáváme díky skvělému hudebnímu doprovodu od Jerryho Goldsmithe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pokladaj to za rozvod, zlato.“ Robustné sci-fi. Verhoeven kul železo za horúca, takže po úspechu sci-fi RoboCop si dal riovnaký žáner. Schwarzenegger bol vtedy obrovská hviezda a kto nepoznal Verhoevena, tak si myslel, že Arnie spoluprácou s ňou rapídne riskuje. Napokon sa ale ukázal presný opak: Arnie (zase raz) veľmi dobre vedel, čo činí a jeho spolupráca s úchylným Holanďanom sa zaradila medzi to najlepšie, čo v 90. rokoch natočila. Škoda, že sa páni už nikdy viac nestretli (v hre bol historický masaker o Križiakoch, z ktorého však napokon nič nebolo). RoboCop bol perfektný film, ale oproti Total Recallu vyzerá ako chudobný príbuzný. Snímka je tradične verhoevenovsky brutálna, nekompromisná a drsná. Divákovi sa temer nechce veriť, že sa mu nesníva, že to režisérovi naozaj bolo umožnené natočiť nielenže TOTO, ale taktiež TAKTO.  Aj po  desaťročiach ohromná akčná sci-fi zábava plná beštiálnych nápadov (skladacia hlava, taxikár, požiarnická sekera). Ako bonus pochopíte, prečo aj keď na Nostrome (údajne) mali strelné zbrane, nepoužili ich. Skvelý Arnold v plnej forme a na vrchole svojich fyzických i hereckých (haha) síl, zdatný zloduch s tvárou diabolsky charizmatického Michaela Ironsidea, nápadité akčné scény, veľkolepá výprava, parádne postavy a super prekvapivý scenár plný kultových scén (ploštica v nose, pani na letisku, Kuato v bruchu, obdarená prostitútka). Akurát to po desaťročiach predsa len jemne zostarlo a občas nesedí logika (najhľadanejší muž planéty sa pomerne voľne pohybuje medzi verejnosťou alebo na Marse majú okná z obyčajného skla, do ktorého stačí raz streliť a ste v prde...). Verejnosť bola nadšená, film s rozpočtom 65 miliónov obdarovalo celosvetovou tržbou 141. Nová verzia s Colinom Farrellom na to šla realistickejšie, ale taktiež nudnejšie. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě zhomtněním dobré zábavy. Je to akčňárna, která má však docela zajímavý příběh, který tmelí jednotivé akční a trikové sekvence k sobě. Akční scény jsou psány Arnoldovi na tělo a nejsou nijak předimenzované. Triky a masky jsou i po letech dechberoucí. Jeden z nejlepších Arnieho filmu, ani zde nevadí, že neumí hrát. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dělá to 19 kreditů. -Žaluj mě, vole. Viděla sem to až letos (2006) a když vezmu v potaz, kdy to vzniklo, musela to tehdy být bomba. Proč se neříká třeba granát? Teď jsem v tom zpětně viděla Matrix, Minority Report a další. Ale Recall tu byl dřív. Hezky syrové střílečky bez příkras (když vás někdo střelí ingramem, tak krev opravdu teče, potažmo stříká). Arnold se snažil, přece jenom by měl asi u málomluvných rolí zůstat. Děj nebyl teda moc oddychový, jak čtu z komentářů, leckdo nepochopil (to se asi nedivím). Má to výbornou pointu, ale za to patří vděk panu Dickovi. Jerry Goldsmith zkomponoval chytlavou hudbu. Nevzalo mě to sice totálně, ale bylo to hodně dobrý. Takovej výlet jako tajná agentka, výběr muže a destinace dle mého gusta.. hmmm.. Asi callnu do Recallu. Jinak nemám, co bych dodala, já jsem se bavila skvěle. A sousloví "Lezení očí z důlku" zde dospělo do podoby tak realistické, že určitě nejeden divák měl oči aspoň mírně vylezlé:)). Ale jak prohlásil můj mladší bratr po skončení filmu: "Jak si tam ty bulvy vrátily? To je tam jako zamáčkly zpátky?" ukazuje, že ne všechno tam přesně dávalo smyslu a drželo se reality. Je to přece science fiction, tak co. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na tak zajímavý námět natočil P.W. tak průměrný film. Neříkám, že v rámci žánru je vyloženě špatný, říkám průměrný, plný nelogičností a zbytečných klišé. Na jednu stranu až hloupé přehrávání, na druhou toporné pohyby při rádoby akčním hraní - napříč hereckým spektrem... Rutinní >akčně-nevědecky-fiktivní< komerce - bohužel v tom horším smyslu slova. Jen tak mimochodem, všimli jste si těch crt monitorů v roce 2084? To by měli v Rožnově radost... :-) . . . Nakonec tahle story doklopýtá spolu s Arním až do téměř sebeparodického finále a divák poulí oči a nevěří, co je všechno v takovém multižánrovém guláši možné. A tak nezbývá, než se zhluboka nadechnout a vyrazit vzhůru na Mars, raději ve snu a s tyčinkou Mars... :-P - - - P.S. A pozor! My prostověrní stále VÍME: Kuato žije! ;-) - - - P.P.S. Varování ministzvěrstva pro hullywůdůské záležitosti: Neužívat v televizním 4:3 ořezu s naprosto debilním českým dabingem! ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Většina futuristických aut byla postavena speciálně pro film, v některých záběrech je však možné spatřit i existující auta Volkswagen Boonie Bug z roku 1974, Volkswagen Phoenix z roku 1978 a Volkswagen City Car z roku 1981. Ta vytvořila americká společnost R.Q. Riley a vyráběla se přestavbou sériového Volkswagenu Beetle. Kromě nich je ve filmu i malosériově vyráběný britský sporťák Burlington Centurion z roku 1981. (Raztubyl)
  • Paul Verhoeven se během natáčení filmu RoboCop (1987) neshodl s vedoucím speciálních maskérských efektů Robem Bottinem, takže to příliš nevypadalo, že by spolu někdy ještě měli spolupracovat. Když však Verhoeven viděl, jaký mají speciální efekty v RoboCopovi úspěch, změnil názor a dokonce dal Bottinovi volnou ruku ve tvorbě marťanských bytostí. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama