Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Muž ve stínu (2010) 

Skvělí herci, nápaditá kamera a jednoduchý příběh s trochu rozvolněnou gradací není to, kvůli čemu si tento film pustíte znovu. Muže ve stínu si pustíte znovu kvůli jeho kafkovskému vidění reality, které vám neustále šeptá o tom, jak groteskní a tragický ten (náš) svět za okny vlastně je.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Herdek, jo! Kulisy, kostými, scény, atmosféra všechno tam bylo do posledního detailu. Snad jen krom obtížněji vstřebatelného děje, který vlivem prolínání sfér místy trochu zhoršoval orientaci, není co vytknout! Přízračná nevěsta potěšila nadmíru - odkazy, vtip, sarkasmus... Až mě mrzí, že hned nemůžu najet na další díl (byť 90minutová stopáž je i tak řádné sousto). Sherlock v moderním hávu je supermoderní a superoriginální, nostalgií prosycený viktoriánský díl je ale něco, co je pro fanouška Sira A. C. Doyla pohlazením po duši a po nabubřelém čtenářském egu, které zajása kdykoliv se objeví nějaký odkaz na 100 let staré historky. Za mě jo.

plakát

To není moje sestra! (2015) (amatérský film) 

Perfektní adaptace ještě perfektnějšího komiksu. Když u nás budou vznikat takovéto celovečeráky, bude radost chodit na ně do kina. Snad brzy.

plakát

47 róninů (2013) 

Kravina na eNtou! Bez Reevese a spousty dalších blbostí by se na to dalo koukat... Brrrr!

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Tohle se moc nepovedlo. Chlápek, co není Butler, řeže vše kolem ve stylu Chucka Norrise a všude šplouchá voda a krev. Nebýt prsou Evy Green, jednomu by z toho šplouchalo i na maják. Vyhlídky trojky po tomhle fiasku asi nebudou moc velký. Brekeke.

plakát

Robocop (2014) 

Co vznikne, když vložíte kousek člověka do hi-tech robota? Bude to ještě člověk, který cítí a vnímá emoce? Na podobné otázky si chtěli tvůrci nejspíš sami odpovědět. Dali díky tomu vzniknout povedenému snímku, který nepřetéká akčními sekvencemi, ale dávkuje je v chutných soustech. Nápady, zábava ani napětí zde nechybí, proto hodnotím film jako velmi zdařilý a rozhodně neodmítnu další nášup v případném sequelu.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

S věkem ztrácí Stiller jemu typickou tragikomičnost. U tohoto filmu to však není na škodu, ba naopak, střízlivost z něj dělá snímek, jehož chuť lehce šimrá na jazyku, ale divákovi ji nevnucuje. Stiller má styl a Walter Mitty je možná prvním z kroků, díky kterým by se mohl vymanit z "jebalovského" stínu. Gaylord Mitty Jebal bude ale asi adekvátnější přízvisko.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Právě jsem dokoukal první sérii a přiznávám, že geniálnější finiš příběhu jsem dosud neviděl. Miluju to!

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Perfektní rozjezd bohužel zbrzdila emotivní nádivka a hodně našlápnuté tempo začalo škobrtat. Skvělý nápad se šmodrcháním času se dle mého dal vyždímat mnohem víc, ale i tak to bylo už dost přeplácané. Líbivé scény, výborný Gordon-Levitt a hodně překvapivý konec = dost dobré!

plakát

Světová válka Z (2013) 

Výborný začátek filmu bohužel vystřídala průměrná honba za informací odkud nákaza přišla, o čemž se nakonec nikdo ani slůvkem nezmínil. Ani přemíra napětí v závěru však už nedokázala snímek vhodit zpět do správných kolejí a příběh nabídl skoro až trapné rozuzlení. Originální pojetí zombie-apocalypsy silně napadá na jednu nohu, přesto zůstávám pln zvědavosti, s čím a jestli přijde sequel.