Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Tak Pán prstenů je můj nejoblíbenější film vůbec. Ani nechci hodnotit každý film zvlášť, protože LOTR pro mě funguje jako celek. Jestliže si tedy pustím jeden díl, v krátké době si pustím i další dva, abych tento perfektní příběh dokončil. To, co Tolkien stvořil, je něco neuvěřitelného a Pán prstenů jsou i moje nejoblíbenější knihy. Jackson odvedl velký kus práce, protože tohle rozhodně nebylo jednoduché zfilmovat. Peter si i ale rád hraje a tady měl příležitost splnit si sny. Všechno je tady výborný: hudba, her. výkony, vizuální efekty atd. Vždy se v tomto díle těším na příjezd Rohanu k Minas Tirith. To je jedna z filmových scén, které mám nejradši.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

The Dark Knight patří mezi mé nejoblíbenější filmy a to z mnoha důvodů. Celý film dokázal Nolan udržet perfektní mrazivou atmosféru filmu, takže stačí zapnout a do konce filmu už neodtrhnu oči. Bale je můj nejoblíbenější herec a tady opět dokázal, že je po právu. Ale on není jedinej, kdo zde hraje výborně. O výkonu Jokera ani nemusím nic psát, protože to byl jeden z nejlepších hereckých koncertů vůbec. Taky ho asi i tahle životní role stála život... Hlavním představitelům ale šlape na paty i Aaron Eckhart, Gary Oldman, kterému to v roli klaďase sluší, a další. Dalším důvodem je hudba Hanse Zimmera, jenž dokazuje, že patří mezi velikány. Na tenhle film se vždycky rád kouknu znovu.

Podraz

Podraz (1973)

Legendární duo Newman-Redford se nezapomenutelně zapsalo do dějin filmu. To, co předvedli v Cassidym a Kidovi tady ještě umocnili a vznikl nezapomenutelný snímek, který patří mezi mé nejoblíbenější. Škoda, že se G. R. Hill nesešel s těmito pány víckrát, zase si ale o to více cením tohohle. Napsat, že všechno bylo výborné je málo. Obzvlášť konec filmu je nezapomenutelný.

Mise

Mise (1986)

Tak tohle je srdcovka! Ani bych neřekl, že mě nadchne film s jezuity, ale stalo se. Vynikající příběh je korunován ještě lepší hudbou. Morricone je prostě borec. Ale zpátky k příběhu: ten je od začátku stavěn velmi emotivně a to se drží celý film. Děj nám zároveň pokládá otázky, jestli jsme v té kolonizaci neudělali pár chyb. Díky už zmiňované emotivnosti se v Misi objevuje mnoho silných scén, které film zase posouvají o něco výše. Taky musím vychválit úžasnou výpravu. Nezbývá mi než tohle skvostné dílo doporučit všem, co neujíždějí jen na akčních filmech.