Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Kill Bill 1 + 2 vnímám jako celek, ačkoliv mají snímky rozdílnou dynamiku. Tarantinova master piece v podobě nejlepšího asijského remixu, od nejlepšího filmového DJ. Tarantino zde odkazuje na obrovské množství starých asijských bojových filmů. Čínských: s žlutočernou kombinézou se uklání nejenom Brucei Leemu - Game of Death či jeho Green Hornetovi v podobě Crazy 88. Mění kvůli tomu i záběry kamer (Beatrix při příchodu do Domu v Modrých listů - prvotní sekvence Beatrixina příchodu je natožená bez stříhání a na jeden záběr) a celkově Kill Bill 2. Japonských: ANIME;) + Čiaki Kurijama si zopakovala vyřezávání můžských genitálií z Batoru rowaiaru , však proto si jí QT taky vybral ;) a závěrem odkazující na Lady Snowblood !!! I přesto, že je dílo zamýšleno vážně, si zachovává lehký výsměch k "asijským pomsta snímkům" a nebyl by to Tarantino bez filmu plných hlášek, odkazů na jeho dřívější filmy či pohledu z kufru auta :). Film je bohužel přávě pro přehršel odkazů často nepochopen či nedoceněn a to je obrovská škoda! Jsem jediná koho napadlo, že závěr, kdy Beatrix masakruje Crazy 88, je parodií na Tygr a draka scénou v restauraci? :D Jak jsem již řekla - Je to remix https://www.youtube.com/watch?v=Y4le3EDDAIQ BTW. český dabing se moc nepovedl - hlavně ve výslosvnosti O-ren Ishii

Kmotr

Kmotr (1972)

Zapaluji si doutník, nalévám červené víno a hodlám si už nevím po kolikáté užít největší filmové dílo - hudbou, kamerou, příběhem, který tak přesně odráží Puzovo knihu, že i já mám chuť být členem význámné italské rodiny. Nikdo mi neudělal nabídku, kterou bych nemohla odmítnout, bohužel. Úžasný Tom Hagen a skvostný Marlon Brando!

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Hudson ♥ : "No to je krása, člověče. To je... to je prostě nade všechno." (o Vasquezové) "Dala se k nám, protože myslela, že jde o ilegální imigranty." "Hej, Vasquezová, spletli si tě někdy s chlapem?" vojín Vasquezová: "Ne, a tebe?" _______________________________________________________________________________________ Ripley: Za jak dlouho se tu můžeme dočkat nějaké záchrany? Hicks: Sedmnáct... Sedmnáct dní. Hudson: Sedmnáct dní?! Bože, já nechci být prorok, ale tady nevydržíme ani sedmnáct hodin. Ty věci sem vlezou přesně tak, jako to udělaly předtím. Ripley: Hudsone, Hudsone... Tohle dítě přežilo mnohem déle a nemělo žádné zbraně a žádný výcvik. Je to tak? (Newt zasalutuje.) Hudson: Tak z ní bude velitel?

Top Gun

Top Gun (1986)

Pro většinu lidí (ačkoliv asi oprávněně) jen americká agitka o tom, jak je US letectvo boží. Já ten film vždy budu mít posunutý někam jinam - ať už z důvodu, že se s bratrem od dětství zdravíme plácnutím s "Letím líp!" "Líp, než šíp!" Ale protože ten film má díky leteckým sekvencím, hudbě a hláškám: "Víte, ukázal jsem mu ptáka" "Myslí tím prst" "Ano, já to chápu Goosi" neuvěřitelnou šťávu! Brečet už u něj nebrečím, páč v pozadí slyším: Mám oči po tátovy... Pouštět vždy s původním dabingem z 1993 - ty dva pozdější jsou strašný!

Kdo se bojí Virginie Woolfové?

Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966)

“Martha: Truth and illusion, George; you don’t know the difference. George: No, but we must carry on as though we did. Martha: Amen.”

Žhavé výstřely 2

Žhavé výstřely 2 (1993)

(Topper na buddhistické mnichy.) Pane, tihle muži dodržují přísný celibát. Stejně jako před tím jejich otcové a dědové.

Fakulta

Fakulta (1998)

Žádný horor - ale Rodriguezova geniální postmoderní jízda, která pracuje s americkýma školníma stereotypama a dává jim nádech nových devadesátek - kdy všichni cítíme, že privilegovaní (končně!) nemají vítězit a my, ti lůzři, tu máme satisfaction! Není divný, že je trenér piču* a najednou miláček? Školní kráska není zas tak "krásná"? Stan by radši nebyl hvězdou školního týmu. Zeka sice rupnul, ale vlastně je to velmi chytrej kluk co dealuje. Stokely typický girl outsider a stejně Casey = z outsidera hrdinou. Hlavně bacha na nejmilejší novou holku Marybet. Breakfast club na druhou v novějším a víc cool kabátě! * Drogy jako záchrana před emzáky - nevím co vám říkali doma, ale tohle je dokonalý! ** "Vždycky jsem tohle chtěla udělat!"