Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Řemeslně dokonalý film. Žádné chyby, žádná hluchá místa, ani krátký ani dlouhý, ani povrchní ani hlubokomyslně nezáživný, oku i uchu lahodící. Prostě film, který zaujme a líbí se většině. Na tom není nic špatného, a proto i já dám plný počet. P.S. Docela by mě zajímalo, jestli dokonalost filmu není daná také tím, že se netočí kolem věčného tématu lásky mezi mužem a osudovou ženou, ale prim hraje mužské jasně organizované prostředí a hluboké přátelství.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Velké očekávání přátel, kteří četli stejnojmenou knihu mě přivedlo před filmové plátno, na kterém se začal odvíjet tento skvělý film. Film plný hrdinství, odvahy a neskutečné podívané, kterou vykouzlil filmový mág Peter Jackson. Tento vyšperkovaný film mě přivedl k ještě lepší knize a za to mu patří 5*.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Drtivá nakládačka emocí, která musí dát pořádný kopanec každému, kdo někdy laškoval se zvědavostí po drogách. Poutavé vizuální a hudební zpracování graduje do absolutního mizéria hlavních hrdinů a diváka nenechá na pochybách, kdo je v tomto filmu vítěz a kdo poražený.

12 let v řetězech

12 let v řetězech (2013)

Živoucí téma, které v tomto snímku udeří v plné síle a dá nám důrazně připomenout jakých hrůz je člověk schopen a jak silná i když mnohdy beznadějná je touha po svobodě, rodině a ztraceném životě. Film to nevypráví jen pomocí dramatických scén, ale i emocionálně silnými intimními záběry, na které nelze zapomenout. Skvělé.

Madisonské mosty

Madisonské mosty (1995)

Strhující příběh, který nemá epický přesah ani velkolepé finále, ale zasáhne svou opravdovostí a neuvěřitelným podáním lidského příběhu, který se může klidně odehrávat u vás v sousedství. Bravurní mistrovství herecké dvojice Meryl Streep a Clinta Eastwooda, kteří ve filmu rozehrají koncert pro vnímavou mysl a otevřené srdce. Bravo.

Ovládací panel
4 body