Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (530)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo mám dosť tých moderných filmov, ktoré za romantiku vo väčšine prípadov považujú neveru. Stáva sa to akousi akceptovanou mantrou, že je úplne normálne podvádzať. Potom si človek zapne Madisonské mosty z roku 1985 a nestíha sa diviť, že ono to tu už bolo. Keby spravili z toho manžela aspoň tyrana a opilca, ako to dnes tak radi robia, tak to akceptujem. Ale Meryl Streep žije v manželstve s mužom, ktorý poctivo pracuje, je slušný, nijako ju netýra ani neobmedzuje a ešte jej aj pri rozlúčke povie: „Nebudem ani spať. Vieš, že bez teba nedokážem zaspať.“ A ona ho aj tak pri prvej príležitosti podvedie a ponúka sa nám to ako srdcervúci ľúbostný príbeh. Takýto príbeh ma nemohol dostať. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě vejce? Nebo si na linu naposled zapícháme?" Ve věcech víry v lásku na první pohled jsem přirozený ateista, ale fandím jí. Nicméně sledovat, kterak se jedna taková láska naplnila, přestože se zase tak úplně nenaplnila, pro mne nebylo úplně snadné. Jsem totiž malý člověk, který se ve světě velkých emocí ztrácí, cítí se nesvůj a ví, že tam vlastně nepatří. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že je to radosť nájsť kvalitný romantický film, ktorý skutočne dokáže správne zaujať a vytvoriť vynikajúcu atmosféru. "The Bridges Of Madison County" by som zaradil presne do tejto kategórie. Čo ma na filme skutočne dostalo bola jeho výborne plynúca atmosféra, ktorá ma držala celý čas. Clint Eastwood a Meryl Streep fungujú podľa mňa dokopy skutočne vynikajúco, vedia tomu dať správne emócie, vyzerajú spolu veľmi prirodzene a všetky situácie pôsobia na mňa veľmi úprimne a prirodzene. Chémia tam správne funguje. A ich dialógy pôsobia maximálne uveriteľne. Rozumiete situácii, do ktorej sa obaja dostali a spôsob, ktorým sa stavajú ku všetkému je veľmi dobré. A nakoľko je to to, na čo sa film najviac sústredí, je skvele, že tento element zvládli na jednotku. Rovnako skvele aj film vyzerá. Môžem sa na tie exteriéry pozerať donekonečna a byť z nich nadšený. Úvod ma síce trošku nebral a rovnako mi vadilo, že miestami prestrihávame scénky minulosti a súčasnosti a sú veľmi krátke. Viem, o čo tvorcom šlo a celkom to funguje, no nemôžem povedať, že by som radšej ostal s Francescou a Robertom počas celého filmu. Tento film dokazuje, že romantické filmy sa môžu páčiť aj mužom. A spôsobia, že gýč typu The Choice, človek dokáže neznášať ešte viac. Neviem čo viac by som povedal, pre mňa je toto vynikajúci film. A určite si ho niekedy pozriem opäť. Hodnotenie: A ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat ke dvěma věcem. Za prvé: Nejsem zrovna fanda bolavých love story. A za druhé: Jsem fanda Clinta Eastwooda. Na film Madisonské mosty si brousím zuby už drahně let, ale k tomu, abych je skoukl vcelku jsem se dostal až teprve teď, na začátku prosince 2009. Je dost možné, že kdybych se k tomu dostal někdy v létě, tak mě tenhle film tak hluboce nezasáhne. Ovšem od letošního léta se v mém životě (v tom milostném) několik věcí změnilo. Něco jsem si zažil. Zkrátka, abych si neplácal játra o sobě, musím říct, že Madisonské mosty jsou krásný film, který režisér drží pevně v rukou. Tato romance dvou lidí, kteří až v pokročilejším věku našli jeden druhého, přičemž jim osud v podstatě nedovoluje, aby žili se svým dokonalým protějškem, je klasickou ukázkou mistrova stylu, tedy toho, že se ani při nadměrné stopáži a absenci nějakého rozmáchlého děje nenudíte. Režisér a herec v jedné osobě, Clint "Sympaťák a i v pětašedesáti letech štramák" Eastwood zde má opět charizmatu na rozdávání a k tomu, aby se z filmu stala úžasná podívaná, si našel pomocnici z nejpovolanějších, jako vždy úžasnou Meryl "V každém okamžiku strhující" Streepovou, která nejenže nevypadá jako nějaká bláznivá, nesnesitelná histerka (čili tak, jak by vypadala většina hereček v podobné roli), ale naopak s ní celou dobu musíte soucítit a díky jejímu preciznímu herectví musíte chápat, že na konci opravdu prožívá to vůbec nejtěžší rozhodnutí ve svém životě. Když k tomu přidám její nakažlivý smích, Clintův zářivý a upřímný úsměv, krásnou hudbu a lokace, tak se prostě musíme smířit s faktem, že tohle je jeden z nejlepších filmů žánru romantických dramat. Děkuji, Mistře Eastwoode, opět jste mě dostal... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ježíšku na křížku, nešlo to udělat nejméně o půl hodiny kratší? Oblíbený film mojí mamky, ale já jsem ještě nedospěla do věku, kdy bych byla nadšená z roztahaných romantických cajdáků. Absence děje byla vyvážena pitváním vzájemných vztahů, psychologie a romantika - o nic jiného nejde. Jednoznačným kladem je obsazení superherečky Meryl Streep, Clint Eastwood se taky za svůj výkon nemusí stydět (ani za ten v režisérském křesle), ale prostě musím strhnout ty dvě hvězdičky za neúnosně dlouhou nudu. 55% EDIT: Po letech už mi to nepřišlo až tolik nudné, ovšem důvod k navýšení počtu hvězdiček nevidím. Procenta přihodím a na třetí sledování počkám nějakých deset let - co asi budu říkat coby usedlá, sedřená čtyřicátnice, najdou u mě Meryl, Clint a jejich hormony více pochopení? 66% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (29)

  • Film se natáčel chronologicky. (casyy)

Reklama

Reklama