Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

1. SÉRIE ... 95%. Po prvních třech dílech sem si dal několikaměsíční pauzu s tím, že na takhle ukecaný seriál fakt nemám náladu. Ještě že sem GOT nakonec dal druhou šanci. Tak jak mě první díly nebavily sem se od druhé poloviny první série nemohl odtrhnout od obrazovky. Zřejmě mi ten začátek znechutily moje nenaplněná očekávání o akční fantasy řežbě. Místo toho sem dostal silné politické (takže hodně ukecané) drama ze středověku, které postupem času teprve odhaluje všechny svoje esa v rukávu. Až konec první série ukázal fantasy potenciál, který jak doufám se začne co nejdříve naplňovat. 2. SÉRIE ... 90%. Mnohem víc postav a vedlejších příběhů přináší větší rozmanitost, není šance abych se nudil, ale je mnohem těžší to všechno sledovat. Po osmi dílech rozvíjejícího se příběhu plného zvratů přichází nářezová 9. epizoda a po ní poslední která dokončí některé zápletky ale spoustu z nic nechá otevřených. Pochválit musím dění kolem Daenerys, a samozřejmě finále. 3. SÉRIE ... 85%. Ještě víc postav, ještě víc vedlejších příběhů intrik a podobně. Jako by se toho snažili strašně moc říct, ale nemají na to moc času. Jako obvykle 9. epizoda je nejdůležitější, a předvádí v seriálovém světě něco neskutečného.

Proč? 13x proto

Proč? 13x proto (2017)

Tenhle příběh budu rozdýchávat dlouho. Hodně dlouho. Příběh o holce, tak okouzlující, že jsem se do ní zamilovat už po prvním díle. Zároveň příběh, při kterém jsem trpěl od začátku až do konce, protože prostě od začátku všichni víme, jak to skončí. Ale nikdo nemá odvahu na to pomyslet, a v slepé víře věříme, že ono se to nějak spraví. Úplně stejně to funguje i v životě. Život je prostě svině. Ultimátní ´"feel bad" počin, a já mám minimálně na týden depku. Mozek má vůči kvalitám díla výhrady, ale v tomhle případě se člověk musí řídit srdcem. Pravděpodobně nejsilnější „filmový“ zážitek roku 2017.

Banshee

Banshee (2013)

Velké překvapení. Ultimátní drsoň (s extrémním důlkem na čele) v hlavní roli seriálu, ze kterého testosteron sálá na všechny strany. Pilot parádní, jen se modlit aby tvůrci udrželi nastavenou kvalitu. Držím palce pánové, neposerte to!!! A pánové to neposrali. Naopak, laťku pomalu zvedali až k ... nebál bych se říct, epickému finále. Antony Starr jako nejdrsnější falešný polda historie, neohroženě kosí jednoho nepřizpůsobivého občana za druhým. Skvěle napsané postavy, skvěle zahrané charaktery, spousta krve a sexu a enormní porce akce, střílení, bitek ... no prostě všechno co si fanda akčních záležitostí nesmí nechat utéct. Jednoznačně 5 hvězd a jedna z nejlepších seriálových záležitostí současnosti.

Dexter

Dexter (2006)

1. ŘADA - 90% ... Přichází nový, značně odlišný seriál. Hlavní postava je hodný vrah, žijící dvojím životem. Je to nekompromisní, krvavá, atmosférická a temná podívaná. Neskutečně se těším na další řadu. 2. ŘADA - 90% ... Dexter má hodně práce aby se nepřišlo na to kdo ve skutečnosti je. Opravdu hodně se zapotí. Scénáristé odvádí skvělou práci, napětí se dá krájet snad celou řadu, což se úctyhodná práce. 3.ŘADA - 65% ... Tak to byla slabota. Ale byla jen otázka času kdy to přijde. Dexter si svou slabší chvilku vybral ve třetí řadě. První polovina je strašně ukecaná a natahovaná, ke konci se konečně začne něco dít, ale celkový dojem už napravit nedokáže. 4. ŘADA - 95% ... Po té nejhorší sérii přichází řada nejlepší, zabíjí se jak na běžícím pásu, Dexter má co dělat. Trinity v podání Johna Lithgowa je jeden z nejlépe zahraných záporáku co sem viděl. Závěrečně WTF mě odrovnalo. 5. ŘADA - 85% ... Pomalý ale hodně emotivní rozjez se přemění v organizované vyřizovánní účtů. Dexter konečně najde někoho komu může odhalit své pravé já. Trochu mě zklamalo finále. 6. ŘADA - 90% ... Dějově nejobsáhlejší řada, ani jeden díl sem se nenudil. Záporák ve stylu božího služebníka je skvělá volba. Opět dokonalé kličky scénáristů. Už sem čekal že finále vyšumí do úplného prázdna ale nestalo se. OH GOD !!?? 7. ŘADA - 90% ... Velká změna. I přes to že se i v sedmé řadě opět vyskytuje hlavní záporák, příběh okolo něj je přeřazen až na druhou kolej. Dexter toho prostě řeší moc najednou, každá epizoda je proto jiná a těžko předvídatelná. Finále není tak devastující jako z předchozích sérií, každopádně zase zamíchá kartama. 8. ŘADA - 60% ... Tak takovéhle zakončení si Dexter nezasloužil. Jako by tvůrci absolutně nevěděli jak si s poslední sérií počít, a tak přicházeli s dalšími a dalšími nápady jak to natáhnout ... a tak dostáváme nestálou směsici nápadů a rádoby emocioálních plků o rodině. Nuda, nebýt to poslední řada skončil bych po pár dílech. CELKOVÉ HODNOCENÍ - 85%.

Luther

Luther (2010)

Seriálová, kriminální špica. První díl mě příjemně navnadil na to abych s přehledem přežil následující tři nudnější epizody. Ale pak se to rozjelo, zápletka nabrala na otáčkách, o akci a vypjaté situace nebyla nouze. V podobném tempu pak pokračovala i série druhá. Idris je neskutečný sympaťák a to i přes to, že jeho postava nehraje zrovna podle pravidel, nedá se jí nefandit. A třetí série je dokonalá tečka za už tak dokonalým počinem. Prostě nádhera a skvělá detektivně kriminální podívaná. Po právu si zaslouží místo v mojí top 10.

Raymonda má každý rád

Raymonda má každý rád (1996)

K typické české rodince mají daleko, ale zároveň tak strašně blízko. Z těch "starších" americkým sitcomů je Raymond můj jednoznačně nejoblíbenější. Především díky skvělému Bradu Garettovi a jednomu z našich nejlepších dabingů.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Tenhle seriál se neomrzí, i když jsem ho viděl už nesčetně krát, vždy si ho rád zopakuju. Pro mě jeden z nejlepší seriálů vůbec. Navíc s výtečným dabingem.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Přivítejme nového krále sitcomu. Community je skutečně jedinečný seriál. Vždyť který jiný seriál si dokáže dělat prdel z tolika filmových žánrů, klišé a podobně, přitom nevypadat jako slátanina a držet si příběhovou linii skrz všechny ty mafiánské, vesmírné, akční, Lotrovské, konspirační, animované .......... díly. Nechápu jak se může takový skvost tak dlouho vyhýbat českým televizím a divákům obecně. Je to škoda, protože si rozhodně zaslouží větší pozornost. Ale to nic nemění na tom že se jedná o aktuálně největší pecku na seriálovém poli. EDIT : po famózním dvou dílu na konci druhé řady musím s politováním prohlásit že mi nestačí hvězdičky. Tohle bylo finále jak má být !!! Třetí sezóna pokračuje v nastoleném tempu, a i když ho občas ztratí a klopýtne pořád je to neskutečně zábavné a hlavně pekelně vtipné. !!!!!!!!! POZOR !!!!!!!!! Co se ale stalo se čtvrtou sezónou je mi záhadou, stala se z toho hnusná hromada odkazů na všechno okolo nás, bez většího smyslu, bez vtipu, prostě o ničem. Je to smutné, mrzí mě to ale zřejmě jsem s tímto seriálem skončil. Čtvrtá řade je prostě úplně zbytečná a debilní. A český dabing stojí za hovno, zprasili tím skvělý seriál. A bohužel se seriálem končím, v polovině 4. řady to vzdávám. Nemám slov ... prostě to šlo do sraček.

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

Gods of the Arena se poučili z první řady Spartaca a hned od začátku do nás perou mnohem víc nářezové akce a odhalených žen (a chlapů). Příběh dostal grády, jedna intrika se střídá s druhou, o napětí není nouze. Všechno vrcholí v grandiózním půlhodinovém finále, kde se vlastně pořád jenom mlátí, cákance krve létají na všechny strany a je to strašná zábava. Já sem se skvěle bavil.