Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 3
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (441)

Botič 

všechny recenze uživatele

13 Reasons Why není další z řady bezduchých teenage serialů, ale upřímná, bolestivá skládačka o dospívání a o tom, co se může stát s těmi, které zklameme a necháme stát tam někde v koutě za sebou. Temnější variance na The Perks of Being a Wallflower okořeněná o atmosféru Life Is Strange. Absolutně #nofilter zážitek bez zbytečných klišé a zatím nejsilnější seriálový počin letošního roku. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Po hodně letech jsem na základě pozitivních zmínek zase shlídnul teenage seriál. A opravdu to není žádná selanka. Jasně, jsou filmy, co o šikaně pojednávaj mnohem mnohem přímočařeji. Ale v tom je asi síla tohohle seriálu: od banalit ke "Grande finale"... Netflix opravdu umí: výbornej cast, hodně zajímavých postav: Justin, Clay, Sheri, rodiče etc. Alex ještě, Hannah samozřejmě. Jo a Tyler, Jessica, Tony... :-). Hodně slušnej soundtrack. A především to téma!!! Je to už trochu klišé, ale tohle by se opravdu mělo pouštět ve školách. I přes pozitiva, co jsem vyjmenoval, je to popravdě skoro celou dobu tak za ****. Ale minimálně za ten poslední díl to je prostě na maxxx! Co předvedla Katherine Lengford... Těším se na další sérii, protože je hodně o čem vyprávět a zároveň se obávám, aby to nezazdili. Seriál, který opravdu hodně zasáhne vaše nitro, pokud nejste duševní mrzáci. Jen nevím, jestli doporučit někomu, kdo je na tom fakt psychicky špatně - možná je v přítomnosti opravdu dobrého přítele! ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V rámci tínedžerského žánru je tento nový seriál od spoločnosti Netlfix naozaj kvalitnou, hĺbkovou sondou do sveta mladých. Samozrejme uznávam, má svoje negatíva, ktoré sú nepopierateľné a môžu vám miestami skaziť jeho sledovanie. Pravdou ale zostáva, že behom veľmi krátkeho času sa na ňom a na vzrušeniu z toho, čo sa bude odohrávať v ďalšom diele, respektíve na ďalšej prehratej páske, stanete veľmi rýchlo závislý ako na droge. Tak to bolo aj u mňa, a preto 13 Reasons Why dávam s akceptovaním určitého množstvá chýb pomerne slušných7,5/10. P.S.: Oceňujem aj skutočne dobre sa počúvajúci a do seriálu nadmieru pasujúci soundtrack.. Viac-menej (hlavne v rámci teen-genre) veľmi slušná spokojnosť. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentar o totalni hereckem autismu hlavniho hrdiny je sice naprosto presny, ale jinak je to vybornej kousek. Excelentni narativni koncept postupne poustenych nahranych tapes a fantasticky soundtrack, ktery si bere ty nejluxusnejsi 80's pecky. Po prvni serii kvalita, uvidime co dal. 8/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten namet a hlavne tema su pecka. Keby sa to tolko nevenovalo vedlajsim postavam, mohlo to byt uplne super. Sceny s Clayom a Hannah (Katharine Langford je uzasna) su totiz vynikajuce a skodi im ta vata naokolo. Skoda prepalej dlzky( 20 min na epi by uplne stacili), pretoze prvy, jedenasty a posledny diel su absolutnou spickou v tvorbe pre teenagerov. 7/10 P.S. ze existuje pekelba druha seria, budem radsej ignorovat ()

Galerie (458)

Zajímavosti (48)

  • Ke konci epizody můžeme u Claye (Dylan Minnette) na poličce vidět knihu s názvem „Broken Symmetry“. Toto označení je termín, popisující fenomén, jaké činnosti vedou k rozhodnutí spáchat sebevraždu. To také označuje příběh Hannah (Katherine Langford), a co ji vedlo k tomu, vzít si život. (Kacitr)
  • Justin Prentice (Bryce Walker) si podobnou postavu zahrál i v seriálu Those Who Can't (od r. 2016). Shodou okolností se jeho postava v obou případech jmenovala Bryce. (Kacitr)

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama