Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6 462)

plakát

Přátelé - Zrušená svatba (1994) (epizoda) 

"Nepotřebuju práci ani rodiče. Mám svý kozačky." Rád vzpomínám na první setkání s Přáteli, ale kdybych nevěděl, co bude následovat, tak bych tuto seznamovací epizodu přijal asi poněkud vlažněji. Jenže Rachel byla při stříhání kreditky kouzelná, její telefonáty s pragmatickým otcem taky stály za to a scéna fandění při sledování telenovely učinila můj život zase o kousek šťastnější.

plakát

Heuréka – město divů - Protnutí minulosti (2010) (epizoda) 

"Je poetické použít relikvii z minulosti ke zkoumání budoucnosti." A taky trochu nebezpečné. Přesto bylo tohle protnutí současnosti s minulostí a Skladištěm 13 docela zábavné. Zejména mě pobavila automatická transdermální náplast, Fargovo položení hlavy na minu a samozřejmě bádání nad tím, jestli Carter drží v ruce infrazvukový rušič nebo plazmový detonátor. Je velmi praktické, že oba tyto protikladné předměty vypadají totožně.

plakát

Heuréka – město divů - Otrava kyslíkem (2010) (epizoda) 

"Nechci vystrašit Severokorejce. Loni považovali vaši soutěž za raketový útok." Raketový závod na Měsíc a zpět byl vynikající a příští rok se ho určitě hodlám zúčastnit. Jinak mě tradičně bavil usměvavě planoucí zástupce Andy, šerif Carter to na studentských kolejích taky slušně rozjel a sprchování neviditelné agresivní kočky bylo prostě vynikající. Heuréku v této formě prostě miluju.

plakát

Imperial Japanese Dance (1894) 

Tři Japonky mávají stuhami. Kdo by z toho nebyl uchvácen? Obávám se, že já. A to ani v roce 1894 s hromadou popcornu na klíně.

plakát

Na kolejích čeká vrah (1970) 

"Úkol zní: Uděláte přesný soupis všech šroubů velikosti půlcoule." Vážný major Kalaš změnil tvář, proměnil se ve velkýho srandistu, hýřil sarkasmem a dokonce svýho bývalýho kolegu npor. Vargu (Vrah skrývá tvář) oslovoval por. Lenku. To jen jako, že jsem si všiml. Jinak mě hodně zaujal Kalašův sarkasmus, ponižování ppor. Karlíčka či účesy obou dam. A tradičně jsem se poučil - nejdůležitější na práci v terénu je nenastydnout a VB musí zabránit tomu, aby slečny spaly nahý. Provedu!

plakát

Akta X - Čaroděj (1994) (epizoda) 

"Tenhle kluk dělá posledních deset let zázraky každej tejden. V neděli dvakrát." Jenže právě teď zkalil řeku své víry a lidé místo vyléčení umírají. Super. Mě to tedy celkem bavilo, protože má víra je pevná v tom, že každému reverendovi při jeho náboženské show přidám do klobouku na drobné cosi hnědého, lepkavého a prvotřídně zapáchajícího. A Mulder se Scully to klidně můžou vyšetřit.

plakát

Akta X - MBE (1994) (epizoda) 

"Neskončí to, dokud lidé jako Vy, určujou, co je pravda." Tak nám Mulder konečně pochopil, že jeho tajemný "přítel" bezpečně schovává lži mezi dvě pravdy. Mě hrozně bavilo, jak se tentokrát snažil neskákat na špek a nešlo mu to. Tady jsou zkrátka ve hře vyšší zájmy, odposlouchávaná FBI a konspirační teorie, což jsou ingredience, které mám na Aktech X nejraději.

plakát

Luis Martinetti, Contortionist (1894) 

Akrobat Luis Martinetti předvedl skvělé číslo. To jsou veškerá pozitiva tohoto několikasekundového díla. A jelikož bylo tradičně němé, tak ani netuším, jestli mu za hadí výkon někdo zatleskal. Já tedy tleskám.

plakát

Týden podle Jaromíra Soukupa (2018) (pořad) 

"To je, jako kdyby do Leninova Mausolea v Moskvě přišel Bill Gates a přednesl nějaký bludný projev, že nebýt Lenina, nebyl by ani Microsoft. A že strašně děkuje Vítěznému říjnu za Windows." Tak jsem včera poprvé rekapituloval Týden s Jaromírem Soukupem a moc jsem se přitom pobavil. Ne tím, co říkal, jak to říkal, na koho přitom mával a kdo se tomu uměle smál. Bylo to prostě jen tím, jak to bylo dokonale blbé. Jaromír prostě není a nikdy nebude bravurní glosátor, ale pouze snaživý jedinec, který však s chutí kope do lidí, které ČT miluje a já je podezřívám z toho, že mě okrádajíi. Tak si ty hvězdy užij, miliardáři bez talentu.

plakát

Kauzy Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) 

"Snažím se nebát otevírat živé kauzy." Osmý statečný Jaromír Soukup mě baví. Řeč jeho rukou je sice stále nečitelná, komentátorské schopnosti nulové, ale touha zaujmout je obrovská a občas svými špatně načasovanými poznámkami tne do živého. Já tu jeho snahu prostě nemohu jen tak hodit do odpadu a spláchnout. My netalentování si prostě občas rozumíme.