Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Umělec (2011) 

Krásná pocta němým filmům plná skvělých režijních nápadů.

plakát

Před soumrakem (2004) 

dva lidi si celý film povídají a já se s nimi nenudím. Prosté, jednoduché, ale opravdové a nádherné. Celá trilogie mě okouzlila, ale tento díl mám nejraději, protože miluju Paříž.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

film, který přijde někomu hrozně vtipnej a někomu totálně trapnej. Já patřim k té první skupině.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Pochybuji, že ten, kdo měl někdy psa, nebude u tohoto filmu brečet. Já bulel jak želva.

plakát

Amadeus (1984) 

Brilantně natočený a téma tak nadčasové, že nikdy nezestárne. Naopak, v dnešní době anonymních internetových diskuzí a bulváru, je těch Salierů čím dál víc.

plakát

Byt (1960) 

Velmi příjemná a chytrá romantická komedie. Billy Wilder hold umí. A Shirley McLaine je v roli nešťastné šéfovi milenky okouzlující. Billy Wilder už v roce 1960 nastavil všem tvůrcům romantických komedií laťku hodně vysoko. Podle mě jí přeskočil doposud jen Richard Curtis.

plakát

Love Story (1970) 

No kdybych to asi viděl před Moment to remember, tak bych dal čtyři hvězdy. Ale takhle se to zdá jen jako slabý odvar emocionálně nabitého korejského dojáku. Ikdyž podezírám tvůrce Moment to remember, že při psaní scénáře dost vycházeli z Love story.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Dvě hodiny, u kterých se člověk ani minutu nenudí. Skvělá režijní práce s napětím. A triky, nad kterými budete jen žasnout. K tomu hudba patricka Doylea, která padne filmu jak ušitá a máme tu asi zatím film roku!

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

bylo mi trapno za herce i za paní režisérku. To v Čechách opravdu neumíme natočit pravou inteligentní love story?

plakát

Zapomenuté světlo (1996) 

Pro mě jeden z nejlepších českých filmů. Jeden z mála politopadových českých filmů, který má přesah a vypráví o takových věcech, jako je láska, víra, hrdost, pochyby... "Kdybych mohl, ze všech dívek, ze všech žen, vybral bych si tebe Marijánko."