Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Coppola se vyznamenal! Protože vytvořit film, který nepostrádá skvělou atmosféru nastíněnou ve stejnojmenné knize, je umění! Snímek výborně popisuje situaci gangsterů a mafiánů, jejich životní styl a radosti i strasti nebezpečného řemesla. Plus dávám za herecké obsazení, hudbu i samotný příběh, prostě nemám nejmenších výhrad!

Počátek

Počátek (2010)

Od tohoto režiséra je to obrovské překvapení na nevídané úrovni. Takhle originální snímek, se skvělou hudbou a výborným hereckým obsazením jsem opravdu nečekala. Mnoho prolínajících se příběhů (snů či reality) jsou zprvu smotané jako klubko hadů, čím víckrát je uvidíte, tím víc se vám bude odhalovat pravá podstata celého filmu.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Romantické filmy ani komedie zrovna nevyhledávám a jejich kombinaci považuji za vražednou. Přesto jsem neodolala a tenhle snímek si před pár lety pustila. Bez jakýchkoliv výtek patří mezi mé často sledované filmy, byť už ho znám téměř zpaměti. Krásně zkombinované trable, lehká dávka nadsázky s nádechem suchého anglického humoru a samozřejmě trocha lásky navrch.

Osvícení

Osvícení (1980)

Výborné dílo Stanleyho Kubricka, když se tak zamyslím, nenalézám žádný jeho režisérský počin, který by mě zklamal. Film vystihuje do nejmenšího detailu tajemnou atmosféru horského hotelu i jeho blízkého okolí a vše je ještě nenásilně podtržené podmanivou hudbou umocňující samotu a hrůzu z dávné minulosti hotelu. Postavy jsou velice dobře ztvárněné, výborně zahrané, psychické rozpoložení Jacka Torrance je téměř hmatatelné. Jack Nicholson zde nastavil pomyslnou laťku pro všechny své další herecké výkony a mám dojem, že tu již nikdy nepřekoná.

Muž, který sázel stromy

Muž, který sázel stromy (1987)

Geniální snímek oslavující obyčejnou lidskost a schopnost dokázat to, co se nejeví zrovna nejjednodušeji. Dokonale sladěná hudba, námět, pozitivní lidské vlastnosti. Nesmírně emotivní dílo, jednoznačně nejlepší!

Americká krása

Americká krása (1999)

Zvláštní, že vůbec nevím, jak to mám zhodnotit. Hrozně se mi to líbí, zajímavý a krásně obyčejný námět (láska-odcizení-nenávist-podvod-pochopení životních hodnot). Opravdu úžasně jednoduché a přesto nádherné!

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (2010)

Jedno z mnoha ztvárnění Alenky. Určitě se jedná o velice povedené dílo v režii Tima Burtona, což již předem zaručuje úspěch. Při čtení anglické verze knihy se zapotí i velice zdatný angličtinář a to se na takových 85 % povedlo i Burtonovi ve filmové podobě. Vytvořil úžasnou disneyovskou pohádku spíš více pro dospělé k zamyšlení než pro děti na dívání. Herecké výkony stojí za zmínku, hlavně Depp a Wasikowska, zklamala jen Hathaway na plné čáře.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Jeden z mých Top 10 filmů. Kidman s McGregorem zde představují mladé a ideály zmatené osamělé osoby hledající lásku, krásu a spřízněnou duši. Ač samotný příběh o chudém pisálkovi a překrásné konkubíně není zcela originální, díky efektům, hudbě a úžasné mrazivé choreografii se to dá odpustit.