Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nejlépe natočená surovost a nepředstavitelná tvrdost války ve svém nejlepším vyobrazení. Nepřekonatelný a nejúžasnější válečný seriál, který už se nebude opakovat stejně jako děj, který představoval.

Svět ve válce

Svět ve válce (1973)

Opravdu skvělý dokument 2.světové války, který se od těch ostatních (a že jsem jich viděl hodně) liší v tom, že v něm vystupují lidé, kteří boj zažily na vlastní kůži. Také rozsáhlá délka tohoto dokumentu, kdy se v každém díle autoři zaměřují na jinou část války je velice přesná. I přesto pro mně osobně zůstává nejlepším dokumentem francouzský serial Apokalypsa:2.světová válka a proto 90%

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Poprvé spatřila světlo světa žlutá rodinka 19.dubna 1987 v krátkém skeči pojmenovaném Good Night (dobrou noc) během přestávky pořadu Tracey Ullmanove. Klasické dvacetiminutové seriály jak je známe se na amerických obrazovkách objevily 17. prosince 1989 s první epizodou ,Vánoce u Simpsonových, po kterém se strhli nevídané ohlasy. V roce 2007 se Simpsonovi dočkali prvního (doufám že ne posledního) filmového zpracování které slavilo obrovské úspěchy po celém světě. Duchovním otcem Simpsonových je Matthew Abram Groening (zajímavost je že jeho syn se jmenuje Homer). A tak dal tento karikaturista a scénárista vzniknout kultovní a troufám si říct nejlepší seriál všech dob který mě doprovází celý život.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Někým nenáviděný a nepochopený, někým jako já zase milovaný. Tenhle seriál pro dospělé se svým vtipem a nej hláškama který se nezastaví před ničím a dělá si prdel snad úplně ze všeho prostě zbožnuju. 216 krát 22 minut dobře investovaného času.

Přátelé

Přátelé (1994)

Viděl sem úplně všechny díly Přátel a po každém opakování seriálu ho sleduji znova. Tento seriál byla součást mého dětství i dospívání a při posledním díle jsem byl opravdu na měkko. Přátelům se nedá naprosto nic vytknout, snad jen to že jsme se nedočkali celovečerního filmu.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Tak tohle tady opravdu chybělo, serial Walking Dead který vznikl podle stejnojmenného komiksu a který se od zombie filmu liší právě tím že jde o serial. Jedná se sice o ohranou písničku globální virové nákazy která kosí lidstvo a s kterou si skupiny přeživších musejí poradit, ale způsob jakým je v seriálu podán tento jednoduchý děj zastinuje. Děj popisuje také osudy jednotlivců a poukazuje na to že zde lidský život už nic, kromě jídla pro mrtváky neznamená a toto vše se odehrává když všude pochodují armády nakažených a lidská společnost se bortí v základech. Frank Darabont odvedl dobrou práci i když akce mohlo být trochu více ale to se dá přes dlouhou stopáž seriálu pochopit. Jako velký fanda tohoto žánru hodnotím zcela zaslouženě *****. Už se opravdu těším na další pokračování.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Každý ale úplně každý zúčastněný herec i když třeba jen s malou rolí byl obrovská osobnost a je naprosto nemožné že by se něco tak úžasného mohlo natočit dnes. Postavu revizora Evžena Humla měl původně hrát Vladimír Menšík ale myslím že Jiří Sovák stejně jako všichni ostatní herci předvedli dokonalou podívanou.

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

Jako velky fanoušek serie Evil Dead nemužu hodnotit jinak. Serial do sebe skvěle zapadá a ani chvilku sem se u něj nenudil. Od začátku do konce jde o brutální nářez, který bude mit doufám ještě nějaké pokračování.