Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Poslední recenze (44)

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Jestli někdo čeká hlubokomyslný klubový film, bude pochopitelně zklamaný. Kdo čeká profesionálně zvládnutou zábavu, toho Jeníček a Mařenka nezklame. Krásní lidé, pěkně stavěné akční scény, svižný děj, dokonce i hudba je na tenhle žánr překvapivě dobrá. Především se ale daří perfektně balancovat na hraně toho, co může být myšleno vážně (v rámci žánru) a toho, co už by byla parodická nadsázka. To je dobře vidět třeba ve scéně, kde jsou ježibaby na sabatu masakrovány kulometnou palbou. Ale především nás Wirkola ušetřil obvyklých trapností, které jiné filmy podobného žánru ničí. Hlavně jsem byl nadšený, že hrdiny nedoprovází obtěžující komická postava. A že jsme byli ušetřeni mnohaminutových rozborů duše hrdiny. Nejtěžší dilema, nad kterým se postavy zamýšlejí, je zda ježibabě useknut hlavu nebo jí upálit. Nájezdů kamer, nočních scén s pochodněmi a všeho dalšího je namícháno úplně přesně, aby to stačilo k vyvolávání dobrého dojmu a nepůsobilo trapně. Vzhledem k tomu, že film stejně není vhodný pro děti (kvůli množství krve a frekvenci létajících vnitřností), bych uvítal aspoň trošku erotického napětí. To chybělo. To, že se Farmke Janssen ani Gemma Arterton nesvlékly, lze označit asi za jediné zklamání filmu. Ale i tak je to jedno z nejpovedenějších dílek svého žánru.

plakát

Avatar (2009) 

Viděl jsem Avatar až poté, co pominula mánie, a nedokázal jsem pochopit, jak mohlo mít něco tak slabého takový úspěch. Tak jsem se na to zeptal pár známých, co o Avataru mluvili celkem nadšeně. A všichni mi řekli, že je to vlastně pitomost. Prostě, je to stupidní zdlouhavý film od začátku do konce plný klišé, kde jsou nadstandardní triky a efekty. Nic víc. Žádné napětí, žádná psychologie postav, žádný děj, který by stál za řeč, žádné herecké výkony. Až si i ostatní budou moci dovolit stejné triky, stane se z Avataru podprůměrný béčkový film. Jedna z nejslabších věcí, jakou kdy Cameron natočil. Třeba ty akční scény! Tak slabé a nudné! Skoro se nechce věřit, že to točil osobně. Vlastně až posledních pár minut za něco stojí. Nebo ta růžová světýlka v romantických scénách. To by se snad dalo snést, kdyby tam bylo trochu humoru a nadsázky. Ale ani stopa! Divák se skoro stydí, že se musel na něco tak slabého koukat.

plakát

Závěť (2007) 

Je to film, ve kterém najdete všechny ty zábavné věci, které můžete od Kustoricy čekat - fantastická hudba, světlo, celková atmosféra, legrace, balkán, bizarní hrdinové, gangsteři, stará tlustá moudrá babička, veselá a rozverná dospívající dívka, špína, erotično... Ale to je taky všechno. Jako by se Kusturica vyčerpal. Ukazuje, že svoje řemeslo ještě pořád umí, ale nesáhne dál. A nesáhne ani na úroveň svých nejlepších filmů, které měly kromě toho všeho určitý přesah. A naopak ty zoofilní vtípky - jsou zábavné, ale snad nemusely být každých pět minut. Tak jen doufám, že Kusturica nebude zbytek života jen opakovat.

Poslední hodnocení (255)

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013)

11.03.2013

Babovřesky (2013)

odpad! 18.02.2013

Avatar (2009)

04.11.2012

Závěť (2007)

21.07.2012

Prometheus (2012)

odpad! 16.07.2012

Nedotknutelní (2011)

03.07.2012

D-Tox (2002)

16.06.2012

Habermannův mlýn (2010)

29.04.2012

Rumový bulvár (1971)

24.04.2012

Reklama