Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

tron 

všechny recenze uživatele

„Na strašidlá neverím.“ – „Lebo si ich zatiaľ nestretla.“ D-Tox vôbec počas natáčania nepôsobil zlým dojmom. Skôr naopak: v titulnej úlohe síce vyslúžilý, ale stále fajn Sly Stallone, v podporných rolách plno zaujímavých a atraktívnych tvárí (Courtney B. Vance, Tom Berenger, Stephen Lang, Charles S. Dutton, Robert Patrick, Kris Kristofferson), režíroval tvorca obľúbeného deväťdesiatkového slasheru Viem, čo ste robili minulé leto, rozpočet bol pekných 55 miliónov a námet pôsobil atraktívnym, pútavým dojmom. Skupina na alkohole a drogách závislých policajtov sa v gigantickom opustenom komplexe uprostred zasnežených hôr dostane do hľadáčika sériového vraha, to je niečo, čo proste chcete vidieť. Výsledok  žiaľ totálne vyhorel, celosvetová tržba nepresiahla 7 (slovom: sedem!) miliónov dolárov a tak nečudo, že u nás šiel film rovno na DVD. Snímka sa údajne brutálne prestrihávala a výsledok tomu pravdupovediac plne odpovedá. Scény sú zmätené, správanie postáv dáva malú (až nijakú) logiku, je to chaoticky zostrihané a  na snímke je celkovo poznať, že vznikala v problémoch. Hovorí sa, že od poslednej klapky po uvedenie na trh ubehlo niekoľko rokov (!), čo je u netrikového filmu šialené. A keď som si to požičal na DVD, ozaj sa nekonal žiadny zázrak. Keď som si to však následne pozrel na jeseň 2018, zaskočilo ma, ako sa mi to páčilo. Jasné, strih bol stále strašný, kuriózny scenár ani omylom nebol hodný Oscara a napriek silnému kastingu sa (bohužiaľ v kľúčových rolách, ale nechcem spoilerovať) pred kamerou objavuje zopár hercov, ktorí sú vyložene o ničom. Avšak atmosféra je skvelá, zariadenie pre detox má veľa do seba, zamrznuté jazerá, zasnežené hory a lesy, snehové záveje, miesto, z ktorého sa nemožno dostať, miesto temné, s množstvom chodieb, miestností, tmavých kútov a ešte temnejších ventilačných šácht. Ideálne prostredie pre teror. Takže s odstupom rokov prekvapivo vydarený a najmä atmosférický ponurý thriller. S extra blbým scenárom. Ale kameraman Dean Semler (Max Max 2, Tanec s vlkmi) si to tu dosť dáva. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ja toho Stallona stejně žeru. To je prostě sympaťák, který umí hrát!! Tento film sem chtěl vidět hodně dlouho, ale bohužel mi vždycky utekl. Tak teď jsem si na pracovní stůl položil poznámku, že se musím podívat, když šel v televizi. A byl to docela i zážitek!!! Těch prvních 20 minut bylo perfetkním thrillerem. Potom jsme se ocitli v té divné lečebně a trošku to ztratilo tempo. Ale posledních 30 minut byla docela povedená jízda, které nechybělo napetí. Hodně se mi líbilo, jak jsem po celou dobu filmu nevěděl kdo je vrah. A furt jsem si říkál, kdo by to z těch lidí v té léčebně mohl být. Na konec jsem byl překvapen. Škoda toho ztracejicího tempa v polovině filmu ale zase mi to vynahradilo herecké obsazení. V čele Sylvester Stallone, Kris Kristofferson, Robert Patrick a v neposlední řadě Tom Berenger. Také nebyla špatná hudba. Rozhodoval jsem se mezi 3* a 4*. Buď hodně silné 3* a nebo slabé 4*. Volím druhou variantu. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který objektivně není dobrý, ale pro úderný opening, skvělé obsazení a pro potřeby příběhu fajnové prostředí se k němu rád pravidelně vracím. Škoda, že D-Tox nedokáže držet žádné téma - slasher, thriller, drama, to vše je tu vlastně vždycky jen lehce naťuknuto a nakonec nerozvedeno. Škoda, potenciál to fakt mělo. 60% Director's Cut Napravení starých hříchů a potvrzení toho, že režisér zpravidla ví, co dělá a zmrví mu to studio. Pořád sice platí, že finální vyvražďování není příliš zajímavé (postav je příliš, aby přechod z "tajemného zabijáka" na Jasona Voorheese nepůsobil na sílu) a i v případě režisérské verze se karty vyloží až příliš rychle na stůl (pokud jde o odhalení identity vraha). Ale ve výsledku mám z režisérské verze mnohem lepší pocit a přijde mi škoda, že ho studio zařízlo. Svou skladbou a postupnou prací s informacemi jde o výrazně chytřejší podívanou, podstatně lépe zde vynikne Stalloneho dramatický výkon (režisérská verze má sice "jen" o pět minut více než kinoverze, ale neobsahuje závěrečné titulky, takže jsme ve skutečnosti na nějakých 10 minutách), nemluvě o přehlednějším představení vedlejších charakterů. Bohužel i tak nelze režisérskou verzi plně doporučit, protože její kvalita je mizerná. Jde o přepis z VHSky a kvalita obrazu je na hraně snesitelnosti. Svou cenu má tak především pro Slyovi fanoušky a zvědavce jako jsem já, kteří chtějí znát odpověď na otázku "co mohlo být". 75% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ron L. Brinkerhoff .. Snímku se z úvodu daří, byť průměrnou formou, bavit. Kriminální linka plná krutých vražd sice nepřináší nic nového, spíše až kopíruje jiné, zdařilejší thrillery (Se7en je velký vzor), ale nenudí. Vše jaksitaksi funguje - tedy alespoň do doby, než se Stallone psychicky zlomí a odjede na nucené léčení. Pak se celek zhroutí do velmi slabého a omšelého psychologického dramatu s tajemným vrahem v uzavřené skupině, který zabíjí v zájmu vyšších mocí a tím napíná nervy hlavní postavy na maximum... mno, je to provar! 30%. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Vidím tě, ale ty nevidíš mě!" Vcelku solidní thriller se Stallonem. Nečekal sem nic dobrého podle komentářů a hodnocení ostatních a díky tomu mě film možná překvapil svým dějem, který nebyl až tak špatný. Střih je sice šílený a návaznost scén je místy podivná, ale není to až takový problém. Herecky je to zvládnuté dobře, atmosféra je dobře drsná a člověka film udržuje v napětí. Děj je taky solidní, jenom ten střih tam občas dělá dobrou paseku. Jinak je to solidní pokoukání a výplach, který si někdy znovu pustím. 72% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy si Jake (Sylvester Stallone) řeže žíly na levé ruce, tak když ho kolega veze do detoxikačního centra, má (v autě) zavázanou ruku pravou. (Kytkajitka)
  • Scény ve vánici byly natočeny v Kanadě. (Chatterer)

Reklama

Reklama