Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 690)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když necháte mou sestru a děti odejít ... ještě si rozmyslím, zda vás opravdu všechny zabiju." Dosud jsem při každým setkání s čarodějnicí pouze cudně klopil oči a nasucho polykal, ale s tím je nyní konec. Když jim může Jeníček s Mařenkou ustřelovat koště zpod zadnice, tak já můžu taky. Jen zatím nemám ten správnej arzenál a taky mi trochu chybí Mařenka, která by mne spolehlivě vytáhla z průšvihu. A určitě bych se do něj dostal, protože i Jan s Marií prochrápali začátek každýho souboje s čarodějnicí a nechali s sebou pěkně poházet, než přelstili její čárymáryfuk. Nicméně na nedostatek krvavý zábavy si rozhodně nehodlám stěžovat u Evropský komise a ani americkou vojenskou misi za záchranu klasickejch pohádek nepovažuju v tuto chvíli za adekvátní řešení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo jen o Mařence jak v latexu loví čaroděje, určitě by to bylo lepší, ale co na plat i ženský si hold musej užít a tak musím chtě - nechtě překousknout přítomnost Jeníčka. Nebudu však tentokrát za škarohlíka, ty honičky s čarodejnicema po lesích byly fajn, mít ty jejich košťata, tak střihám neblaze proslulou Open Card nasedám na koště a dávám pápá všem pražské MHD. Jinak jsem měl ale ve filmu celkem bordel, čarodejnice tam lítali tak rychle, že není v možnostech lidského oka cokoli vidět, do toho ještě střihovej chaos, kdy se člověk nestačí uprdnout a už je v tý gemrnaský vesnici, za chvíli zase u ježibaby, dialogy dodala asi americká střední škola pro nenadaný, ale co to je hold současná kinematografie, vyzkoušet možnosti pc, nechat pubertální děti producentů ať vymyslí do filmu vtipy, dát tomu krásný barvy a pak už jen stát s kasičkou před kinem a počítat dukátky, jooooo umění si žádá své. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka, mystický blábol, mající své kořeny někde v dobách animistických představ o světě, neměla nikdy bavit! Jejím cílem bylo dramatickou, údernou formou povysvětlovat našim chlupatějším předkům, co že se to vlastně kolem děje.... a ponechat v jejich dutolebečních prostorech nějaké to ponaučení. Až s prvními náznaky modermismu započal lidský jedinec se zpupností, pročež tento žánr odsoudil dětem na hraní. Ehm. Tak jsem si trošku zašádvelil, podrbal si tenké střevo svým povýšeneckým ukazováčkem, a nyní k filmu: návrat rozprávky do náručí dospělců nedopadl špatně. Zbytečně jsem Jé + eM uvrhl na několik měsíců do karantény. Hravé to je, chvilkami mile překvapivé, kontrast mezi infantilními jmény hlavních hrdinů a jejich konáním potěší, nějaká vycmrndlá bloncka ukáže hlaďoučkou prdku, Mařena může být sebedivnější, ale rtíky má skutečně kuřácké. Prostě fajn zábavička. Snad se to zvrhne v další run na naše drobné a řada rejžáků natočí obdobně svěží dílka. Napadá mě kupříkladu Píchavá Růženka, Princezna se žlutou hvězdou na prsou, O třech prcátkách, Děfka na kotěti, Mary Poppers, Obuškem do pytle etc. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch vyřešena! Už nikdy žádný turista nebude muset bloudit lesem a hystericky smrkat na roztřesenou kameru, protože Jeníček, Mařenka a jejich hi-tech hračky s nekonečnou municí spolehlivě skolí každou agresivní čarodějnici. Co jsem od filmu s takhle jeblým námětem čekala, to jsem taky dostala: temnou pohádku pro krvelačné dopěláky s poněkud šáhlým smyslem pro humor. Překlad jmen do češtiny tomu dodával ještě parodičtější formu: kdykoliv byl drsňák Renner osloven "Jeníčku", uniklo mi zoufalé zachrochtání, Mařenku jsem překousla o něco snáz (i když taky s obtížemi). Ujetá akční jízda poněkud drncala na nedomyšleném scénáři (SPOILER: např. proč ježibaby tolik bažily právě po srdci Mařky, vždyť měly přímo pod nosem jinou bílou čarodějku; nebo jak se hlavní hrdinové ocitli u dráty nafiletované letky čarodějnic pár vteřin po "nehodě" - past byla na míle daleko a Jenda s Mařenou neměli košťátka, jen vlastní nohy). Abych své dojmy nějak shrnula: docela jsem se bavila, ale na patře zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. 65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že je Tommy Wirkola režijní zoufalec, jsem věděl už dřív a že je ten film blbý jako putštok, jsem pochopil už z traileru, takže nejde o žádné překvapení. Film se naštěstí nebere vážně, pod tou nadsázkou se dá ale schovat prakticky cokoliv. Že je to pitomé, filmu odpouštím, že je to místy nevkusné, to už pominout nemůžu. Jednu hvězdičku mají u mě Jeníček a Mařenka za obsazení a za animované titulky. Je to o tomtéž jako Kletba bratří Grimmů, ale ta představuje naprosto odlišný level filmařiny. Je docela ostudné, že má výrazně slabší hodnocení než tahle popkulturní slátaninka. Holt je to daň za věkový průměr uživatelů serveru. Celkový dojem: 15 %. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Mařenka (Gemma Arterton) má po útoku šerifa zakrvácenou košili, na záběrech u perníkové chaloupky již nikoli. (Petrasuvicka)
  • Námět vznikl po premiéře Mrtvého sněhu (2009) na festivalu Sundance. Tommyho Wirkolu tam oslovil producent Kevin Messick, který mu nabídl natočení libovolného akčního béčka. Wirkola se setkal s lidmi od Paramountu, vysvětlil jim svou představu akčního šílenství v hlavní roli s dospělými Jeníčkem (Jeremy Renner) a Mařenkou (Gemma Arterton) a producenti byli nápadem tak uneseni, že mu ho ještě téhož odpoledne schválili. (pornogrind)
  • Když zlá čarodějnice (Famke Janssen) přichází do šerifova domu, stojí po boku Mařenky (Gemma Arterton) muž, který dvakrát vystřelí z dvouhlavňové brokovnice. Po chvíli, kdy se sbírá ze země, vystřelí znovu, aniž by přebíjel. (Lucasion)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama