Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

A teď něco úplně jiného

A teď něco úplně jiného (1971)

Monthy Pythoni mi učarovali a tohle obzvlášť. Klíč k jejich humoru se může zdát jednoduchý, ale věřím, že kdyby se o to pokusil někdo jiný, ani zdaleka by to nedopadlo tak dobře, jako v podání těchto skvostných pánů. Už úvodní "How to avoid being seen" je paráda a v tomto duchu celý film pokračuje. Monthy Pythoni jsou vždy stejní...a to je dobře!

Mariňák

Mariňák (2005)

(SPOILERS AHEAD) Film, který můžu vidět naprosto kdykoliv, vůbec nevím proč, ale je tomu tak... Mám ráda Gyllenhaala, ten mě taky k tomuhle dílku přivedl, ale upozorňuju, že kvůli svým hereckým schopnostem... A ono se mi to líbí, dokonce strašně moc... Vážně povedené. Zajímavé je, že tam vlastně není žádná akce - ale to napětí, když se naši dva hlavní snaží vystřelit a nakonec jim to není povoleno (ale o takovýhle kousililínek), vám vystačí za celý film....

Coriolanus

Coriolanus (2014)

Jakožto celek nejlepší divadelní představení, které jsem kdy viděla. Mladě pojaté, ale respektuje to originál. Není třeba velké scény, žebřík, pár židlí a na zemi čtverec a nazdar. Jednoduchý, efektní. Gatiss boží, takhle by to asi vypadalo, kdyby Mycrofta napsal Shakespeare. A Hiddleston? Bože, můj drahý Hiddleston. Ten mladý pán má v první polovině svých třicátých let větší charisma, než kdejaký padesátiletý bard. Pac a pusu, tohle se vám povedlo!

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Sylvinka nemusí akčňáky, jenže ouha, její briťáci se toho chopí a hele! Na tomhle je všechno správně. UK si udělalo reklamu jak blázen, akorát to zabalili do kabátu: "I lidi se dají vraždit stylově - v perfektně padnoucím obleku a s whiskey v ruce." Je to fajn, jojo, Colin Firth úžasnej, ten chlap je chodící reklama na pravého džentlmena a byl by, i kdyby na sobě měl tepláky a v ruce pivo. Mladej Egerton mě baví, sympatický, pohledný mladý muž, hraje přirozeně, o další hereckou generaci se tedy bát nemusíme. Ono to vůbec bylo obsazený, radost pohledět. Tohle je novodobá prča, za kterou se nemusíme stydět.