Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (11)

plakát

Marťan (2015) 

Já jsem věděla, že se mi film bude líbit už od prvního traileru. I tak jsem byla v kině příjemně překvapená. Precizně odvyprávěný příběh, Scott skvěle vybalancoval hranici mezi vážným sci-fi a vtipnou nadsázkou. Já jsem se v kině dobře bavila po celou dobu a i když scénka s "Iron Manem" mně osobně přišla trošku moc, pořád se jí dalo uvěřit a zapadala do celého kontextu. Mat Damon je sympaťák, Watney mu sedl daleko víc než nepříjemný a nesympatický doktor Mann z Interstellaru. Když už jsem u toho srovnání s Interstellarem, troufnu si říct, že se mi Marťan líbil o malinko víc. Škoda, že to Nolan pojal tak vážně, trocha příjemného humoru a nadsázky by filmu určitě neuškodila.

plakát

Na návštěvě (2015) 

Na horory moc často nechodím, řadím se mezi jedince se slabší povahou. Pak ale začaly vycházet recenze a jedna z nich dokonce zmínila Shayalamanův návrat na pomyslný vrchol. No a zvědavost byla silnější než strach :-) Svého rozhodnutí jsem začala litovat po cca. 15 minutách strávených v sále. Atmosféra je úžasná, okamžitě jsem ji natáhla a styl, jakým byla použita kamera tomu jenom napomáhal. Závěr jsem čekala trošku jiný, ale nezklamal. Mí hororově ostřílení kamarádi sice po filmu prohlásili, že na jejich vkus to byla slabota, já jsem se ale bála až až a na delší chvilku mám zase s horory pokoj. Jinak film vřele doporučuju, opravdu je to příjemný zážitek po předchozích Shayalamanových slušně řečeno "prů...ech" :-)

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Výborná směsice akce, humoru a napětí. Simon Pegg patří mezi mé oblíbence a tenhle kousek mu fakticky sedl. Tom Cruise už nám viditelně stárne, ale pořád ještě umí a má co ukázat. Příjemně strávené 2 hodiny v kině, ani jsem nečekala, že se budu tak dobře bavit

plakát

Ant-Man (2015) 

Věřím tomu, že spousta lidí se na tento film dívala už od začátku skepticky. Já jakožto oddaný Marvel fan jsem si nechtěla připustit ani jeden stín pochybností a od začátku jsem se na film upřímně těšila. A výsledek? Zatím dvě kino návštěvy, což je můj Marvelovský průměr :-) Antman je perfektně vyváženou směsicí akce a humoru, Paul Rudd v roli hlavního hrdiny nezklamal a já věřím, že z něj bude jeden z nejlepších Avengerů hned po Iron Manovi (Downey Jr. rulez). Doufám jenom, že Marvel do budoucna nezapomene i na Antmanovy parťáky, zejména na nejlepšího vypravěče všech dob - http://9gag.com/gag/aXXvOg9/-ant-man-the-best-storyteller :-)

plakát

Mimoni (2015) 

Miniony zbožňuju, ale od filmu jsem pro jistotu moc nečekala, přece jenom jsem si nebyla jistá, jestli celý film utáhnou. A zklamaná jsem rozhodně nebyla :-)

plakát

V hlavě (2015) 

Pro mě byl film celkem zklamáním. Podle toho, co jsem viděla v traileru, jsem si představovala, že celý film bude postavený na srovnávání hlav a myšlenkových pochodů jednotlivých členů rodiny. Bohužel, toho jsem se nedočkala a je to podle mě škoda. Nejvtipnější moment filmu byl obsažený v traileru a nikdo v kině se už nesmál, protože trailer viděl už několikrát. Příběh na mě působil dost smutně a odcházela jsem z kina tak nějak ne zrovna šťastně. Neříkám, že je to úplně špatně, ale prostě jsem ta očekávání měla trochu jiná. Půl bodíku navrch za vtipné titulkové scény, to bylo přesně to, co jsem čekala od celého filmu.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Podle mého názoru si film 5 hvězdiček určitě zaslouží. Je sice pravda, že jsem ve dvojce postrádala tu chemii mezi hlavními hrdiny, která tak skvěle fungovala v prvním díle, ale příliv nových postav mi pomohl tento nedostatek rychle hodit za hlavu. Některé recencze hodnotí film záporně z důvodu toho, že se tam vlastně nic převratného nestalo a jenom přibyli noví hrdinové. Já naopak jsem od filmu dostala přesně to, co jsem očekávala - zhoustnutí atmosféry a přípravu na to, co má teprve přijít. Ono totiž, co si budeme nalhávat, Ultron byl jenom zahřívací kolo, ten skutečný "Badass" nás teprve čeká....

plakát

Jurský svět (2015) 

Na Jurský Svět jsem šla s tím, že nemám od filmu moc velká očekávání. A byla jsem ve finále celkem příjemně překvapená. Líbil se mi styl, jakým byl příběh servírovaný, pěkně kousek po kousku. Chris Pratt mě na plátně bavil a s Bryce Dallas Howard se skvěle doplňovali. Velké finále bylo paradoxně podle mě nejslabší pasáží. Triky byly excelentní, což o to, ale celý ten boj byl tak absurdní, že mu chyběl už jen zvednutý palec od T-Rexe a odchod do vycházejícího slunce.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Max byl pro mě trochu zklamáním. Přiznám se, že jsem původní trilogii neviděla, ale byla jsem několikrát ujištěna, že to není potřeba a že i tak si film užiju. No, užila, neužila. Akce opravdu bylo ve filmu dostatek, prakticky ani na moment jsem neodtrhla oči z plátna ve snaze rychle zkontrolovat mobil, jestli třeba někdo nevolal nebo nepsal. Co mi ale chybělo, byla absence nějakého příběhu, něčeho, co by tomu všemu dávalo trochu víc smysl. V žádném případě nechci film hanit, jenom to prostě nebylo přesně podlé mého gusta.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Arnie, Arnie, jak by se mi asi hodnotilo, kdyby Tebe ve filmu nebylo....... Když mi takhle kamarád minulou neděli napsal, jestli s ním nechci do kina na Terminátora, chvilku jsem nad tím přemýšlela. Salvation jsem neviděla (a prý jsem udělala dobře) a nebyla jsem si jistá, jestli jít nebo nejít. Šla jsem s naprosto nulovým očekáváním, trailer mě minul, vůbec jsem nevěděla, o co vlastně v tomto filmu jde. A rozhodně jsem neodcházela zklamaná. Film krásně plynul, žádné větší záseky, nuda taky nebyla a Arnie nezklamal! Chrlil si to na plátně jednu hlášku za druhou a já se culila jako debil a vzpomínala na Judgment Day.