Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 1

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 241)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Materiál nejméně uniformní marvelovky, kde na vás původní tvůrce pokukuje z každé druhé scény, v rukou rutinéra plnícího studiové zadání, které evidentně znamenalo šlápnout na plyn v rodinných hodnotách a zatáhnout ručku v miniaturním blbnutí (běh papundeklovým modelem a finále s vláčkem doslova řvou o minuty navíc). Hlavní hrdinové, čistí jak lilie (ty šrámy z minulosti jsou spíš kosmetické, bez nutnosti je více pitvat) jsou docela nuda, hláškující sidekick Michael Peña vládne. 3 a ½. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Incredible Shrinking Man 21. století. Paula Rudda zná jistě většina diváků z romantických komedií, či jako Mikea z Přátel. O tom, že mu role Scotta Langa sedne, jsem tak nějak už dopředu nepochybovala. Ant-Man je zpracováním zcela jiný, než třeba Avengers, nebo Captain America. Více se tu sází na odlehčenost a humor. Snímek se nese víc v duchu prvního Spider-Mana, než aby zapadal mezi ostatní "Marvel Movies" z posledních let. Máme tu spoustu klasických rozhovorů o hrdinství, odvaze a dalších vlastnostech tak, jak si je pamatuju z prvotních Marvelovských filmů. I když scénáristická stránka v Ant-Manovi mi přijde na rozdíl od těchto filmů jakoby záměrně naplněna otřepanými frázemi a strojenými dialogy. Tehdy to byly začátky a tvůrci se ještě drželi tradičních hrdinských schémat. Když pak mezi ostatními filmy z MCU vidí člověk Ant-Mana, působí, jakoby byl tak trochu dělaný i pro pobavení dětí:) Hlavní nepřítel v podání Coreyho Stolla zde tak vyzní jako poměrně tuctový, zaměnitelný záporák. Trojice kumpánů, která se okolo Scotta motá, pro mě byla spíše nepříjemná, zvláště Michael Peña, a jejich humor mě nijak extra nezaujal. A, jak už se někdo zmiňoval v komentářích, více si tvůrci mohli vyhrát na zobrazení miniaturního světa. Občas trochu upustit od akce a nějakou tu minutku věnovat hrátkám s CGI:) Scéna, kdy se Ant-Man zmenší do úrovně atomů, mi připomněla, že něco podobného se mohlo stát i se Scottem Carveyem z filmu z roku 1957. Hudba Christopha Becka je výborná, zvláště Main Theme. Jednoduchá melodie, ale účelná a chytlavá. Celkově se mi Ant-Man líbil. Bylo to takové příjemné osvěžení od superhrdinských epických crossoverů, plných monstrózních bitek, zásadních scén a emotivních konfrontací mezi postavami. "Měl bych jednu otázečku, co jste zač, kdo je ona, co se tady děje a můžu jít zpátky do basy?" :) ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

To, co mi nedali Strážci galaxie, až už jsem se bál, že se nedokážu naladit na stejnou notu jako fanoušci Marvelu, konečně přinesl Ant-Man. Rukopis Edgara Wrighta rozhodně zůstal i po jeho odchodu a přestože se v tom filmu většinou jen kecá, jde nepochybně o fajn kecání. Odlehčená atmosféra, hrdinové, kteří shazují všechno od sebe po samotný děj (ale překvapivě nikdy nuceně), po dlouhé době fungující jiskření mezi ústředním párem, to všechno pomáhá. Malé měřítko, kdy se epická finální bitka odehrává v dětském pokoji s mašinkou Tomášem v hlavní roli, nepůsobí ani trochu nepatřičně, naopak dodává Ant-Manovi na zajímavosti a osobitosti. Sice je to pořád produkt továrny Marvel, takže wow efekt už je dávno pryč a všechno už jsme na nějaké úrovni viděli, mezi letními blockbustery se ale rozhodně neztratí. I přes tu banální dějovou kostru, schopnost obléct se do kostýmu za čtyři vteřiny a střílení mravenců ruční pistolí z vrtulníku... ale logiku tu snad nikdo nepotřebuje... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Praktické využití zahrnuje špionáž, průmyslovou sabotáž a eliminaci překážek na obtížné cestě k míru." Tak tady se zase někomu zachtělo válčit ve jménu Míru. No dobře. Já zatím ještě neumím stylově proskočit klíčovou dírkou, abych tomu zabránil, ale máme tady pružného Scotta, chytrého doktora Pyma, hláškaře Luise a krásnou zlou paní Hope, kteří mi přinesli dostatek zábavy a inspirace. Už se chystám vyskočit s tankem z baráku, ale musím si dát pozor, abych neurazil hlaveň o nevyzpytatelnou Mašinku Tomáše, který může vyrůst kdekoli. Mně tato hovadina zkrátka připadala zábavná a to se cení ve světě, kde se všechno bere moc vážně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Reed zdědil po Wrightovi i McKayovi zlato a rutinérsky ho přetavil v měď. Ovšem po všech stránkách kvalitní měď. Ant-man totiž i v této tradičně marvelovsky sterilizované podobě solidně zabaví i pobaví (ano, především díky Peñovi a Tomášovi). O to více tedy zamrzí, jak hrubě nevyužívá bohatých možností, které se mu díky schopnostem hlavní postavy nabízejí. Ve zmenšených eskapádách totiž nápady i hravostí zůstává v hlubokém stínu šest dekád starého The Incredible Shrinking Mana či tuzemského televizního Křečka v noční košili; pohříchu nejzdařilejší je v tomto ohledu jeho plakátová promo kampaň "s Avengery" (ať již ta oficiální či fanovská). A to je málo. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Dlouho se spekulovalo, jestli bude Ant-Man (Paul Rudd) součástí Marvel Cinematic Universe, nebo zůstane jeho svět nezávislý. Nakonec se součástí MCU stal. (S.W.A.T)
  • Původním komiksovým Ant-Manem a základajícím členem Avengers byl Hank Pym (Michael Douglas). Pro tento film a celý Marvel Cinematic Universe však byl zvolen jeho následovník Scott Lang (Paul Rudd), protože Pym je vysoce kontroverzní postavou. V komiksu totiž uhodil svou ženu, útočil na ní sprejem Raid a když byla zmenšená, nechal na ni zaútočit své mravence. (Eddik)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama