Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (47)

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

On to není špatný film, to by Wes zřejmě natočit nedokázal. Očekávám od něj ale zkrátka něco úplně jiného. To, proč jsem si jeho tvorbu zamiloval, v GBH chybí a jsou zde přítomny aspekty, kvůli kterým bych si jeho tvorbu asi neoblíbil. Přičítám to tomu, že chtěl být konečně více doceněn. Více zde

plakát

Godzilla (2014) 

Dle mého názoru je Godzilla vynikající film, který má v rámci svého žánru i nezvykle hlubokou myšlenku. Je to blockbuster, jaký tady už dlouho nebyl. Ti, kteří přišli do kontaktu pouze s Emmerichovou Godzillou nebo očekávají zběsilé filmové tempo či plejádu CGI efektů ala „Pacific Rim“ ale nebudou zřejmě příliš nadšení….. nevadí Gareth Edwards je můj nový hrdina. Více zde

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

Parádní výprava, hezký vizuál a technika utopená v debilním, nedůmyslném scénáři plným nejtrapnějších klišé. Scénář prakticky nemá žádný začátek, tudíž nehrozí žádné vtažení do děje či strach o postavy, takže napětí se nekoná (natož pak nějaká gradace napětí), atmosféra úplně chybí. Schreiberovy retrospektivní scény uplně zbytečné a nepochopitelné, jen rozmělňují dění. Scény se zombíky jsou natočené nešikovně, kamera se třese tak, až se člověku dělá trochu nevolno. Celkově to celé působí nechtěně směšně, včetně počínání postav a u těch replik které pronášejí, cyničtějším osobám tečou smíchy slzy z očí. Škoda, těšil sem se na další ze škatulky sci-fi hororových jednohubek jaké mám rád (Pandorum, Event Horizon...), ale takhle by to bohužel nešlo. Mnohem zajímavější a atmosféričtější je již několikrát zde zmiňovaný Europa Report.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Rčení "čas jsou peníze" dotažené do extrému. Výborný nápad (i to rozvrstvení sociálních skupin). No čekal bych od Niccola víc, než to že veškerý potenciál takto promyšlené společnosti zabije a nezmůže se na víc než akční naháněčku a kritiku kapitalismu si tak odbude pouze povrchově. Pokud byl jeho záměr touto formou přiblížit látku teen publiku (čemuž by odpovídalo i obsazení hlavních rolí), budiž. Pro odrostlejší je to ale pouze promrhaný potenciál. .....Murphy výborný.

plakát

Iron Sky (2012) 

Docela odvážná satira. Divim se že to ještě v USA nedostalo ban :-)

plakát

Transsibiřský expres (2008) 

Perfektní atmosféra, atraktivní prostředí, bezchybní herci, režie, výborně budované napětí...... no a pak přijde rozuzlení. Velmi neuspokojivý konec pohřbil celý film (a že to mohlo být sakra dobré!).

plakát

Dredd (2012) 

Konečně Dredd jak má být. Nekorektně (až komicky) násilný, nekompromisní a sakra dobře ví, kdo je ZÁKON! Velmi stylové