Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 2

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (879)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po trailery som bol milo prekvapený čo sa nám valí s fínskej produkcie, no po filme som bol sklamaný. Úvod filmu bol ešte ten lepší prípad. Má svižne tempo, je to zaujímavé ako príbehom, tak aj vizuálnou stránkou, kde pobaví aj humor. Ale ako sa to dostane preč s mesiaca, tak je s toho len nuda a len sem tam sa stane niečo zaujímavé, alebo sa na niečom zasmejeme. Vizuálna stránka je dobrá, nápady to tiež rozhodne má a Timo Vuorensola pravdepodobne nie je zlý režisér, ale možno keby skúsil iný žáner. 50% - 2* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Myslela jsem si, že budu muset vybombardovat Austrálii!" Trochu mi to připomnělo vydařenější Svět zítřka. Vizuální stránka je opravdu vynikající a sledování bitvy vás přenese do světa StarWars. Hlavní myšlenka je zajímavá ( a jistě ne zcela fantastická, jelikož sny a přání nacistů byly bez hranic a veřejnost zdaleka neví vše, co tajně kuchtili ve svých vědeckých laboratořích), leč strhující příběh se nekoná. Občas vtípek, herci hrají dobře (mnozí přehrávají, jistě, ale tak to asi tvůrci chtěli), jenže to není ani napínavé sci-fi, ani třeskutá komedie. Satira? Parodie? Dort pejska a kočičky to je! Zamrzí to už kvůli trojce U.Kier-P.Sergeantová-J.Dietzeová....Obrázky jsem si užíval, zbytek už tolik ne. Když tvůrci nedokázali vymyslet pořádný příběh, mohli alespoň rozpoutat zdrcující válku na Zemi. Kromě triků a kamery je vynikající hudba, ať už od kapely Laibach, či velmi vhodně zvolená od R.Wagnera. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7,5miliónaTržby USA $122,082Tržby Celosvetovo $10,090,000▐ Nadšenie fanúšikov s blockbastrov a lá ID4 + Vesmírna pechota sa v tomto prípade nezaprie, má to svoju ľahkosť, zábavnosť, údernosť, akčnosť, či podmazanú veľkoleposť ako tomu bolo pri novodobých Grindhouse vychytávkach ako Drive Angry, Planet Teror, Death Proof. Asi najviac potešia celkom slušné triky, ktoré sa samozrejme striedajú aj s menej vydarenými ale na takýto druh filmu je to až nadmieru dobrá práca, potešia aj niektoré uletené nápady ako to bombardovanie miest s meteoritmi, takže spokojnosť. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) -v kine to malo dobrú kulisu ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprocházím se často po odvrácené straně měsíce, takže jsem dosud neměl možnost nakouknout do Čtvrté říše chystající NWO, avšak jako nejčistšímu příslušníkovi čisté rasy mi nečinilo větších problémů fandit svým soukmenovcům se svastikovým symbolem lásky na rukávech. Americká prezidentka, nadšená válečným konfliktem s oblíbeným nepřítelem, také stála za trochu náklonosti a zašťourání do ctihodné OSN jistě potěšilo, ale nemohl jsem si nevšimnout, že původní skvělý námět se po trošce úvodního napětí pozvolna proměnil v komedii a ta vygradovala závěrečnou fraškou. Já jsem si to tedy celkem užil, ale dalo mi to dost práce. Heil Adler! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Totální blbina, kterou jsem ani chvíli nebral vážně a možná díky tomu jsem se u ní skvěle bavil. Ať už nepřetržitá kanonáda vtípků cupovala amíky, nácky nebo žánrová klišé, snad pokaždé to byla trefa do černého. Dostala mě variace slavné scény Hitlerova výbuchu, nacistické stroje, ultimátní propaganda i scény na jednání u kulatého stolu. Ať už šlo o společný útok mírových družic nebo si vzal slovo korejský zástupce. Je to absurdní, jízlivé, plné nápadů, ulítlé v pojetí, ději i dialozích. Je to zábavné, svižné, ani vteřinu se to nebere vážně, a je na tom vidět, že si s tím vším finští hračičkové opravdu vyhráli a nenechali se omezovat žádnými pravidly ani logikou. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Fanúšikovia sa prostredníctvom internetu aktívne zapojili aj do výroby filmu - prispievali nápadmi, vymýšľali mená pre postavy, dotvárali modely vesmírnych lodí a výdatne projekt propagovali. (krasomama)
  • Na motivy filmu byla vytvořena i stejnojmenná videohra. (Corpsegrinder)
  • Ve scéně v 19. minutě v centru volební kampaně ředitelka nejprve pošle všechny kromě vedoucích oddělení pryč. Ve chvíli, kdy vedoucím nadává, jsou však v jednom ze záběrů všichni odvolání vidět v pozadí. (Topper.H)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama