Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (96)

plakát

Její tělo (2023) 

108 minut naprosté prázdnoty. Aspoň že technická a herecká stránka je slušná.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Skvělá retro vánoční stylizace a fantastičtí herci ve všech rolích (předevšim samozřejmě tři hlavní představitelé), to vše v bezchybné režii. Paul Hunham se může směle postavit vedle Johna Keatinga jakožto jeden z nejlepších kantorů, které kdy střibrné plátno přineslo. Dominic Sessa je velký objev a Da'Vine Joy Randolph si pravděpodobně dojde hned pro několik cen za herečku ve vedlejší roli. Payne by měl zvážit konec se psaním scénářů, protože svoje nejlepší filmy od devadesátek točí na cizí autory. Rozhodně letošní top 5 a moje želízko v ohni během současné awards season.

plakát

Tumbbad (2018) 

Nenasytná Tiffany v indickém hávu. Vizuálně nabušený s parádní atmosférou, která se vymyká tomu, na co jsme zvyklí u západních kousků, ale vlastně i u těch z jiných koutů Asie. Zkrátka Indie je dostatečně svá a vyplatí se více zajímat o tamní žánrovky. Herecké výkony jsou trochu specifické a příběh slabší, ale nic co by ničilo skvělej dojem.

plakát

Na západní frontě klid (1930) 

Nedůstojná adaptace geniální předlohy, rychlokvaška s ochotnickými hereckými výkony. Pár hezkejch záběrů a jinak nic, jenom mrtvolně působíci kopírování výjevů z knihy.

plakát

Elvis (2022) 

Nejsem Luhrmannův fanda, ale tohle si sedlo na 100%. Režijní výkon vybičovanej snad i nad Moulin Rouge, vizuál totálně z jinýho světa, skvělej Tom Hanks obsazenej proti typu a Austin Butler v první velký roli zandavá jeden z nejsilnějších hereckejch výkonů za poslední roky. Vynikající soundtrack je u Luhrmanna samozřejmost. Pohlcující film, ve kterém se naprosto ztratíte a nejsem si jistej, jestli letos uvidíme něco lepšího.

plakát

X (2022) 

Nejsem fanoušek Tie Westa, ale všechny ty sympatický prvky na jeho starších filmech konečně došly k zužitkování. West pod taktovkou A24 si může připsat další z povedených amerických hororů s přesahem, které se v posledních letech zjevují a už se dá mluvit o renesanci tohohle žánru. Perfektní 70s stylizace, skvěle vedení herci, občas je to sexy, občas vtipný, občas nechutný a všechno povedený. Snad jen toho děsu je na horor pomálu. Ale celkově povedená a docela odvážná stylovka o sexualitě a stárnutí.

plakát

Tommy (1975) 

Bizarní muzikálová záležitost, (post)New age říznutý Novými náboženskými hnutími s pinballovým Ježíšem v hlavní roli. Rozkročeno někde mezi Vlasy, pozdějším The Wall a Rocky Horror Picture Show. Spíš kultovka s fajn muzikou než cokoliv jiného. Špatně hodnotitelné (podobně jako Rocky Horror), ale rozhodně se to dá doporučit.

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

Wong Kar-wai v západním prostředí tvrdě naráží, faktor stylovosti proklatě nízko (přesto stále nejsilnější stránka filmu), nepřesvědčivé vedení herců (naštěstí skutečně dobrých herců), obsahově ještě míň než běžně. Celkem klasická ukázka asijského tvůrce točícího v Americe/Evropě s místními hvězdami.

plakát

Kouzelný svět Davida Copperfielda (2019) 

Těžký minutí se s Charlesem Dickensem. Oslavovaný pseudomoderní blábol, který táhne nahoru aspoň kvalitní herecké složení.