Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (538)

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je úvodní RPG dobrodružství družinky, kde GM neumí masterovat, o worldbuildingu neslyšel ani z ponorky, ale zato se vyžívá v epických (a zpomalených) popisech jednotlivých scén a co na tom, že ani ty scény (natož celek) nedávají sebemenší smysl. Hráči si zase nebyli schopní přečíst ani úvod Player's Handbook a ještě jim pořád padají kritické neúspěchy, což se GM snaží všemi svými neschopnými silami zachraňovat. Věřím, že u stolu by to mohla být i zábava, ale jako cca dvouhodinový film funguje Rebel Moon přibližně stejně dobře jako nafukovací banán uprostřed Antarktidy. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Nutno předem napsat, že jsem fanoušek Zacka Snydera, jehož Watchmen považuji za nejlepší komiksový film všech dob. Líbilo se mi i (viděl jsem ho několikrát) guilty pleasure Sucker Punch. Armádu mrtvých nepovažuji ještě pořád za vyloženě špatný film a jsem schopen obhájit nedoceněného Batman v Superman se ZSJL. Zkrátka mám rád jeho vizuální styl, ale to, co předvedl zde s Rebel Moon, si žádné zastání nezaslouží. Už dlouho jsem neviděl něco tak digitálně nepřitažlivého, něco tak nudného a nezajímavého, že jsem to měl rozkouskované na třikrát. Postavy ploché a bez charakteru. Akce komická (zpomalovačky s kupou lens flarů, které stojí za prd). Vykrádačka desítek filmů (Klofan wtf?), která je tak zbytečná a dementní, že nechápu, proč to má vlastně vzniknout do dvou částí, krerou po tomhle rozmazaném bordelu vidět už ani nechci. Snyder potřebuje pevnou ruku a nepsat sám scénáře. Jedině pak natočí dobrý film. 2/10 ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad filmu, ve kterém je toho hrozně moc a přitom jakoby tam nebylo nic. Inspirace všemožnými klasikami je okatá, ale osobně nejsem nepřítel vykrádaní úspěšnějších vzorů, pokud účel světí prostředky. Dokonce i tu extrémně dietní charakteristiku a motivací postav bych přežil. Ale fakt, že to působí vizuálně pustě a prázdně, v nově budovaném světě chybí hravé detaily, pro které bychom ho chtěli zkoumat a poznávat a že už Snyder ani tu akci nedokáže prodat tak, aby byla když už ne strhující, tak aspoň cool, to je to, co Rebel Moon v mých očích fatálně potápí. Jsou tu problesky lepších okamžiků  a minimálně pro mě jeden překvapivý moment. Ale je toho málo. A bohužel Rebel Moon nefunguje ani jako béčková akční jízda, protože na to má moc pomalé tempo. Možná, ale opravdu jen možná, to trochu rozsvítí režisérský necenzurovaný sestřih, který by alespoň akci mohl dodat grády. Ve vykoupení ve stylu Ligy spravedlnosti ale tentokrát nevěřím. Není to horší než Armáda temnot jen proto, že tentokrát alespoň není na kameře celou dobu zapnutý portrét mód. Pokud byl Snyder do téhle chvíle autor, který svým stylem polarizoval, to už myslím neplatí. Teď už prostě jen, podobně jako pozdní Paul W.S. Anderson, maximálně nezvládá. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vizuál ze kterého bych se doslova udělal, Sofia Nutella ze který bych se doslova udělal, líbezná akce a nápadů na tři pětihodinové seriály, jenže taky vykradený Riddick Kronika temna od A do Z, neskutečně stupidní dialogy ze kterých bolí uši a mozek teče jako želé nad sporákem. Snyder někde na půl cesty ztratil punc kvalitního filmaře (Watchmen) a začal točit prostě vizuální orgie, ke kterým používá scénáře jako by je psalo desetileté dítě s Dawnovým syndromem. Přesně nějak takhle bych si uměl představit natočený hraný Cyberpunk (scéna s pavoukem je doslova ulička v Night City) jenže by scénář musel napsat aspoň student prvního ročníku češtiny na pedáku. Jak říkám, úžasná vizuální stránka, skvělá a zajímavá monstra, nádherný kostýmy a styl ze kterýho se člověk sci-fi a Cyberpunku doslova pochčije blahem, ale scénář je příšerná sračka a dialogy psal mentál. Vizuální orgie bez mozku, u dvojky čekám úplně, ale úplně to samé. Pobavila dvoika herců, co hráli Daaria Nahadrise. 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z filmu je vidět, že Snyder si natáčení užíval a že při tom vzpomínal na všechny filmy, co se mu líbí nejvíce - Star Wars - jasně, řekl, že si natočí vlastní, a tak to udělal, Star Trek, Duna a vůbec všechny ty space opery 80. let. I když je třeba připomenout, že SW jsou především fantasy, k níž by měl Rebel Moon blízko, zatím tu ale chybí magie, nechybí král, princezna ani vojáci, co vypadají spíše jako rytíři v brnění. Z hlediska děje samozřejmě nic nového, a já jsem skeptický k tomu, zda v tomhle žánru ještě lze něco nového vymyslet, což ale mně osobně nevadí. Snad jen vata mezi akčními scénami byla zbytečně velká, ale zase na souboje a bitevní scény se moc pěkně dívá - souboj v baru (jj, jak ze SW), s pavoučicí (že by inspirace Odulou?), krocení okřídlence (Harry Potter) a třeskuté finále. A protože jsem dle zdejšího hodnocení čekal velký průšvih, byl jsem nakonec spokojen. Překvapuje mě, že právě v dnešní době se lidi nedokážou bavit tím, že vypnou mozek a nechají se jen unášet příjemně brakovým příběhem. V některých filmech by se neměla hledat intelektuální hloubka, když jsou přeci určeny jen k oddechu. Ale někdy je móda něco nadhodnocovat a jindy zase poplivat bez ohledu, zda si to film stoprocentně zaslouží. Každopádně jsem rád, že jsem viděl jiný, byť snadno předvídatelný, film, než mnozí ostatní. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (5)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama