Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Yojimbo

Yojimbo (1961)

Toshiro Mifune je skutečný samuraj! Sanjuro přichází do vesnice, ve které soupeří o moc dva znepřátelené klany. Poté, co předvede své šermířské umění, začnou se oba ucházet o jeho služby. Sanjuro má však jiné cíle a volí promyšlenou, i když riskantní strategii. Mistrovská chanbara!

Harakiri

Harakiri (1962)

Kultovní samurajské drama o pomstě a cti. Obřadná pomalost tohoto psychologického dramatu navozuje atmosféru, v níž se dá krájet nejprve vzduch a teprve pak přicházejí na řadu lidská těla.

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Jedinci, jež se pokládají za válečníky, by se měli pokusit napodobit v různých směrech dávné samuraje uplynulých dní, i když se jim třeba nikdy nebudou schopni plně vyrovnat. V žádném případě by neměli předčasně vzdát onu snahu o sebezdokonalení. Taira Shigesuke - Bushido

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Princ Ashitaka, kterého postihla děsivá kletba, vyráží do světa nalézt vykoupení a zaplete se do války mezi hrabivými lidmi a dávnými bytostmi lesa, kterým pomáhá i dívka San, vychována vlky. Pod celým příběhem se ukrývá mnoho vrstev a spousta poselství, Miyazaki nenadržuje ani jedné straně, u obou ukazuje to špatné i dobré. Jedno z nejlepších animovaných děl světové kinematografie.

Naušika z Větrného údolí

Naušika z Větrného údolí (1984)

Vzdálená budoucnost, země už nepřipomíná planetu, kterou známe z dnešních dnů. Je to jedovatá, smrtelně nebezpečná pustina obydlená převážně obřím hmyzem, který se adaptoval na prostředí otrávených lesů a stal se jedním ze stavebních prvků nového ekosystému. V tomto světě žije Naušika, dcera krále z Větrného údolí, jejíž osudem je stát se mesiášem... Jestli měl někdy Miyazaki blízko k Moebiovi tak je to Naušika, jak manga tak i anime. Nezapomenutelné dílo, které opravdu stojí za to vidět.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

"Viděl jsem věci, kterým byste vy lidé nevěřili. Hořící lodě v souhvězdí Orion, viděl jsem paprsky C zářit ve tmě poblíž Tannhäuserovy brány. Všechny ty chvíle... se ztratí v čase... jako slzy v dešti... Čas zemřít."

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Čas tenhle film prověřil a udělal z něj jeden z nejlepších v dějinách kinematografie!

Modrý samet

Modrý samet (1986)

Lynchův kultovní výlet do temných koutů duše!

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Příběh lásky a osamění z města, kde se sny mění v noční můru... Silencio... A teď už je tma.