Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)

Nějakou dobu jsem odkládal shlédnutí tohoto filmu. Dělal jsem chybu, protože ho považuji za jeden z nejlepších vůbec. Tim Burton patří mezi mé velmi oblíbené režiséry, protože je to člověk, který diváka dokáže vtáhnout do svých mnohdy prapodivných světů. Má neuvěřitelnou fantazii. Sirotčinec mě zaujal již během několika prvních minut, i když jsem samozřejmě netušil, jak úžasný celý film bude. Při sledování podobných filmů jako je tento se cítím absolutně šťastný. To znamená, že vůbec nevnímám nic okolo, žádné problémy, žádné starosti. A jen si prostě užívám tu dokonalou filmovou jízdu. Za rozhodně nejlepší scénu považuju kostlivce v lunaparku. Dokonalé spojetí úžasné hudby a akce. Každého obdivovatele Burtona jistě potěšilo jeho kratičké cameo na kolotoči. Našel jsem pouze jedinou chybičku v celém filmu. Nevím zda to bylo omylem, ale nedalo se toho nevšimnout. Jakto, že Emma při úniku ze sirotčince nechala na střeše své olověné boty a pak později je opět má? Ale ani tato drobná chyba vůbec v ničem nezabránila dokonalému filmovému zážitku. Jsem rád, že jsem kdysi objevil Tima Burtona. Díky jeho fantazii a zpracování různých (především podivných) postav můžeme brouzdat po jeho "vnitřním světě".

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Mám rád filmy Tima Burtona s Johnny Deppem. Můžu klidně říct, že žádný film od této dvojice mě zatím nezklamal. Ani Sweeney Todd není výjimkou. Bravurní obsazení, postavy, ponurá podoba Londýna. Na druhou stranu jsem asi ještě nikdy neviděl temnější muzikál. Ze začátku jsem se trochu bál, jak na tom bude Depp se zpěvem. Nezklamal! Role nespravedlivě odsouzeného holiče mu padla dokonale. Ale i ostatní herci jsou dobří - Carterová, Rickman, Cohen. Když jsem tento film viděl poprvé, nečekal jsem, že to takhle skončí. Na druhou stranu, nezasloužil si to Sweeney trochu? Jakmile zjistí, že je jeho milovaná žena "mrtvá", zešílí. Ale i přes tohle všechno zůstává Sweeney Todd mezi vrcholy mých top filmů. Na závěr bych chtěl citovat Sweeneyho názor na svět: "We all deserve to die!"

Gravitace

Gravitace (2013)

Ano. Věřím (jsem o tom i pevně přesvědčen), že se to klidně může někomu stát. Už od počátku filmu jsem prostě nemohl odtrhnout oči. Když jsem o tomto filmu slyšel poprvé, přiznám se, že jsem si myslel, že to bude prostě jen nějaký průměrný film. Výsledek - famózní podívaná! I když se zdá, že děj celého filmu je velmi jednoduchý, celkově film na mě působil velmi profesionálně a realisticky. Přiznám se, že bych asi nikdy nenašel dostatek odvahy vůbec se kamkoliv do vesmíru vypravit. Vždycky jsem z toho měl tak trochu strach. Hlavní hrdinka filmu občas měla chvíle, kdy prostě chtěla všechno vzdát. Je až neuvěřitelné, jak se se vším dokázala vypořádat. Pro mě je tento snímek rozhodně jedním z nejlepších filmů letošního roku a doufám, že získá nějakého Oscara.