Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Cena za lidskost

Cena za lidskost (2008)

Jestli něco vážně miluju, tak je to tenhle seriál. Přehlídnout všechny chyby a jen si ho užít. Co na tom, že se duch nemůže převlíknout a vlkodlak vypadá jak vycpaný plyšák? Není přesně dané, jak upíři, vlkodlaci a duchové vypadají..tvůrci je vnímají takhle a já tohle pojetí žeru. Výborné herecké obsazení (na Turnera bych se dívala i kdyby měl hrát zombie). Děj na jedničku, neloudá se a plyne svižným tempem..těch 60 minut jednoho dílu uteče vždycky tak rychle a já si na konci říkám, že chci víc. Ze začátku zábavný ale později ponurý a akční..a se spoustou krve. Co se musí maskérům nechat, že tohle fakt umí.. Being human se mi dostal pod kůži. Deset z pěti.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

No musím říct, že mě žádný seriál tak dlouho neuchvátil jako městečko Twin Peaks. Od první série až do druhé jsem seděla jako přikovaná u počítače a bylo mi líto si dojít i pro pití. Tak moc jsem nechtěla zmáčknout mezerník a díl si na chvilku stopnout...tak moc jsem byla zvědavá co bude dál..nejlépe odseděných 45 min. během dlouhých večerů.. Geniální zápletka, bravurně vykreslené charaktery postav a napětí až do posledního okamžiku. Myslíte, že máte jasno a za pár minut je všechno jinak. Druhá série už nebyla ryze detektivní a děj se netočil kolem smrti Laury. Co ale zůstalo byla červená nit, která se geniálně táhla od počátku prvního dílu až do posledního dílu druhé série. Možná trochu zamrzí svým způsobem otevřený konec..člověk by po těch hodinách očekával trochu víc ale to by na druhou stranu nebylo ono.. Smekám a kláním se Davidu Lynchy a Marku Frostovi za toto skvostné dílo, jež přetrvává téměř 20 let na výslunní detektivních seriálů a jež stálo u zrodu další a dalších..

Fairy Tail

Fairy Tail (2009)

Fairy tail je výborná záležitost. Je to mix tolika různých anime, ale to mu nedává nálepku plagiátora nýbrž nálepku naprostý originality, protože ze všeho vzniklo něco co se toliko liší. Celková myšlenka a koncept..navazující a držící se určitých forem. Z bodu A vždycky anime dojde do bodu B a nikdy jinam. Tam se zastaví a začne nový příběh od začátku. A přitom, když se zpětně podívám na bod A z té a té série a pak na bod B z aktuální, tak vidím souvislost, která mě velice těší. Jistě, sem tam by to chtělo někde ubrat a někde naopak něco přidat. Místy je to krkolomné a někdy o ničem ale je to tak miloučké a zábavné anime, že nejde nemít FT rád.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Nová vlna seriálů je v posledních několika letech čím dál lepší. Komentářů o tom, jak je HIMYM skvělý je tu víc než dost a mě nezbývá, než se přidat. Není to sice britský sitcom, které jsou nedocenitelné! Ale z amerických komediálních seriálů je to jeden z těch nejlepších (srovnatelně dobrý s Friends). Ovšem HIMYM jedině v originálním znění, nic proti českému dabingu ale není nad klasické hlášky Barneyho v originále.

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Jsme silné, emancipované, sexy a svobodné ženy v nejdivočejším městě světa. Máme všechno a přeci nemáme to nejdůležitější. Je v pořádku stále hledat? Pominuly pozlátko, které je skrz na skrz filmem prolezlé..opravdu se neztotožňuji s tím, že měsíční plat musí padnout na šaty, jen proto abych byla oslnivá. Jsem žena a miluji módu ale v takové míře v jaké bylo luxusní zázemí ukazováno, to rozhodně ne..Hlavní hrdinky jsou skvělé, věkově, povahově a charakteristicky rozmanité..každá je originál a přesto si nejedna žena řekne..jsem jako "Samantha". Otázka okolo lásky a sexu, tabu o kterých se běžně nehovoří to se mi opravdu líbilo, myslím, že za těch 6 sérii bylo vyřčeno a zodpovězeno snad vše, na co jsme se nejednou ptaly nebo ptát chtěly. Dějová linie Carrie a Pan božský mě už po čtvrté sérii nudila..sice hlavní dějová zápletka ale čeho je moc, toho je příliš. Je spousta důvodů, proč dát průměrné hodnocení 3 hvězdičky ale je tu jeden velký důvod, proč dát jednu navíc..Sex ve městě je opravdu prvním otevřeným seriálem, který se nebojí konfrontace v pravém světle.

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Nelze nemilovat! Před X lety ještě na základní škole, jsem po rodičích vyžadovala, aby mi každý díl nahrávali na VHS a já se těšila domů na to, až si Krok za krokem pustím a budu se smát od první minuty do poslední.

Black Books

Black Books (2000)

Kvalitní černý humor. Kvalitní neotřelý scénář, i když Fawlty towers a Basil, který nemá rád svou práci a nesnáší své hosty, je Black book dějově podobný. Oproti Fawlty towers je ale v Black book kvalitnější sofistikovanější humor, který se neomrzí po pár dílech. Výborný britský sitcom.