Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem seriálu (po prvních 3 dílech) dala 5*, v průběhu první série se scvrkly na 4*. No a po finále 2. série nemůžu jinak než zase smrsknout hodnocení o stupeň dolů aneb to co ze začátku byl velmi zajímavý seriál, producenti a všichni okolo z něj udělali další komerční trhák pro puberťačky, který evidentně snad neskončí. Aneb tak strašně "nenápadně" otevřený konec pro další sérii jen tak neuvidíte. Úprava 29. 10. 2013: No nekecej.. tak v episodě s04e12 jsme se konečně dozvěděli, kdo je "A". Upřímně jsem byla dost v šoku a překvapená. Tuto osobu bych fakt nečekala, ani mě nikdy nenapadla. Každopádně jop, přidejte si tam novou postavu a podivuhodné náhody nehorázně strašidelného a divného městečka, ať to se to protáhne na další 3 řady. Konec 4. série: No tož jasně, že A teda není ta osoba a zase mají nového podezřelého, evidentně kokota, který zavraždil svou matku a myslel si, že zavraždil svou ségru, ale taky to tak nemuselo být, protože tady nikdy nevíte, jak to teda ve skutečnosti bylo, je a natož bude. Každopádně nejspíše je mrtvý Ezra i Alisonina matka, ale čert ví, třeba zase někdo vstane z mrtvých, je normální se totiž vyhrabat polomrtvá z hlíny nebo přežít střelbu do vnitřních orgánů.... tož se uvidí v 5. sérii.... doufejme, že konečně poslední, jinak už fakt budu nasraná:D ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Jak už zmínila má kamarádka Pretty Little Liars alá zoufalé manželky v young vydání. (přesně tak psal i "Tom Riddle") Kupodivu mi seriál přirostl k srdci a líbí se mi napjatá atmosféra a odkrývání pravdy "kdo se skrývá pod písmenem - A". Při shlédnuté půlce první řady jsem byla vytočená že se naopak situace stále víc zamotává a výsledek, odhalení v nedohlednu. Naopak spíš vzbuzují u diváka další možné dohady a podezřelé. Co dodat začínám druhou serii ...a snad i ta potěší mé oko, nabaží srdíčko tajemstvím a pletichařením. Třetí sezóna je pěkně svižná a úžasná. Trochu mě naštval Toby v A-Teamu, to jsem opravdu nečekala...zatím se domnívám že je možné že Alison stále žije a že v tom hrobě leží úplně nikdo jinej. Who the hell is A ??? Oblíbené postavy: Aria, Ezra. Shlédnuto serií I.-V. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Co bych napsala.. nečekala jsem, že to bude tak dobrý ! Baví mě to od prvního dílu, a i když nemám shlédnutou zatím ani první sérii, věřím, že se jen tak můj názor nezmění. Natočeno tajemně, tak, že se opravdu těším, jsem napnutá, co se stane a zároveň zachyceny normální starosti dívek, které řeší své problémy a mají svá tajemství... a vše propojené do posledního detailu, který se každou chvíli vyzradí. Zvraty, příjemné chvíle, ale i módní přehlídka a prostě pokoukání na ty jejich tvářičky, mi asi někdy stačí, aniž by zrovna říkaly něco chytrýho. Začínám mít ráda hodně postav, příběh je hezky propojený a já nemůžu jinak, než jim držet palce. :) ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Nj, fajn vec pre mladé, väčšinou asi ženské publikum. Dopozerala som aj poslenú siedmu sériu preto, lebo som uź vážne nemala čo nové pozerať. Bola som rada, že bude koniec a musím povedať, že ma posledná séria veľmi milo prekvapila. Nehovorím, že bola potrebná, ale prekvapenie na konci a vážne dobrý herecký výkon Troian Bellisario, ktorej som zožrala maximálne že všetko, stáli za to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý seriál v tom, že hoci má teenage formát, prináša tajomstvo a človek môže hádať, kto je ten tajomný "A". Na strane druhej to trvá veľmi, veľmi dlho, kým sa to tajomstvo odhalí. No a medzitým sledujeme, ako dievčatá vo veku 15-16 rokov hrajú oveľa staršie herečky, no a tieto pseudo pubertiačky striedajú milencov ako ponožky, podvádzajú na každom rohu - v celom seriáli nie je jediná postava, ktorá by to neurobila, no a samozrejme riešia coming outy a lesbické skúsenosti. Prvé série sa stali pre mnohých až návykové, ale ako to je skoro s každým úspešným seriálom, potom sa už točilo len preto, aby sa zarobilo. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Autorka seriálu Marlene King po odvysílaní jednotlivých dílu pravidelně usedala k internetu a sledovala, jak na ně lidé reagují. (Olík)
  • V knižní předloze Alison zmizela léto před tím, než hlavní hrdinky šly do 8. třídy, tři roky před začátkem příběhu. V seriálu je to jen o rok dříve. (..Lucas..)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama