Fairy Tail (TV seriál)

Animovaný / Akční / Fantasy / Komedie

Japonsko, 2009, ?x24 min

Fairy Tail představuje jeden z toho druhu shounen seriálů, v nichž se rozsáhlý svět plný nadpřirozena, hrdinů světla i nejtemnějších padouchů nechává jen pomaličku objevovat a stále do sebe uvádí nové a nové postavy, které spolu složitě interagují, intrikují, ale hlavně a především spolu bojují a bojují stále lépe a lépe. Plní stále těžší a těžší úkoly. A vědí o tom největším zlu stále více a více. Ano, Fairy Tail je zřejmě bratrem Naruta, Hunter x Hunter či, s trochou fantazie, Inuyashi. V centru dění stojí podobně neústupný, nijak geniální, ale odvážný a dobrý hlavní hrdina, bojovník tělem i duší, kolem něj přátelé připraveni mu kdykoliv podat platnou pomocnou ruku. Fairy Tail je tedy bratrem, ale dle mého názoru není bratrem nejzvedenějším. Infantilní chování postav, přílišný výskyt "humorných" momentů, schematické, hysterické výlevy těch nejzákladnějších emocí - to vše tu v negativním slova smyslu překonává zmíněnou konkurenci, přičemž pro změnu zaostává v tom, v čem konkurence vyniká, v soubojích, které pramálo sázejí na charisma válečníků, schopnost kombinovat schopnosti a "taxonomii" dovedností. Ne, slepé odhodlání, megalomanství a pestrobarevnost zatím hrají prim. Taktéž zatím vítězí pouze správňáci, takže o napětí je velká, velká nouze. Po 23 dílech slabé ***. Končím, seriál si mě nezískal.(26.2.2010)

Hej tá 17 letá dívka má určitu charizmu, ktorú som kvitoval, to je však všetko. Asi štvrtý klon podobných anime telenoviel, kde sa opakuje to isté, začne nudiť a keď sa naplno nezažeriete do príbehu, neosloví vás. Je akási nepísaná Japonská dohoda, že hlavná postava takejto telenovely musí byť idiot, ktorý ak o nič nejde - zabáva, ak ide do tuhého - vytasí karty na stôl/premôže protivníka. Držalo ma to poriadne dlhú dobu pri One piece {cca 330 častí} no raz to prestane baviť. Niekoho pri 30, iného stej, alebo vytrvalého geeka pri 500 častí, ale raz určite. U mňa asi pri 7-8mej (vytrvalosť každým rokom klesá...). A k tomu ma ten malý modrý pokémon iritoval...(20.11.2010)

Není to špatné, třeba se - ze stránky humorné - u toho bavím víc jak u Bleache nebo Naruta. O Rebornovi nemluvě. Ale zase u toho neřežu jako u One Pieceu. Líbí se mi, že hlavní hrdina dokáže přemýšlet (teda to už se naučil i Naruto, ale že mu to trvalo... :-D) a není slabej; už od samého začátku patří k těm silnějším. Příjemná změna. Je tu spousta sympatických postav (např. Gray ^^) a holku tu nejsou (většinou) takové ty uřvané typu Inoue = další kladné body pro FT. Ale má to jednu zásadní chybu - prostě to není dostatečně napínavé a nezaujalo mě to natolik, abych se třásla na další díly. Když Nacu bojuje, tak vy podvědomně nějakým způsobem víte, že vyhraje, tak kde pak máte vzít to napětí? Prostě tak nějak cítíte, jak to dopadne. A souboje také nejsou kdovíjak skvělé. Což pro mě znamená bodíky zase dolů. Horší jak Naruto a One Piece, ale rozhodně lepší než Bleach. No, třeba mě to v budoucnu ještě překvapí (pozitivně). A třeba taky ne.(6.1.2011)

Fairy Tail je pro mě zatím těžké hodnotit. Nečtu mangu a tak nerozeznám fillery, ale tipuju, že ty nejslabší díly jimi budou. Nebo v to aspoň doufám. Nebýt pár slabších dílů, dal bych tomu plný počet. Zatím jsou to hodně silné 4*, protože u ostatních se bavím výtečně. Moje hodnocení se zatím vztahuje k 48 dílům a může se kdykoliv změnit.(13.10.2010)

Až na tú lietajúcu mačku to ušlo. Ale v podstate priemerné anime, ničím špeciálne ma nedokázalo zaujať.(11.4.2011)

Někdo toto anime popisuje jako Dragon Ball Z a One Piece dohromady (nebo One Piece + něco dalšího). Já bych to tak žhavě neviděl. V každém díle je akce, dialogy, zábava, má to hlubší podtext a velmi! povedenou grafiku. Ale příběh je tam natolik jednoduchý a předvídatelný, že tomu víc jak 3* prostě nedám. Shlédl jsem 40 episod a hlavní hrdina vše vyhrává jen tím, že "jsem naštvanej!" a hned mu to jde líp. I když padlo pár náznaků, prozatím nevidím žádný možný vývoj hlavní postavy a to je prostě škoda.(29.11.2010)

• smeidler

Vydržel jsem přesně 2 díly. Není to strašné a dementní jako Pokémoni (i když se tu taky vyřvávají blbé názvy technik), ale jen neskutečně jednoduché a triviální. Ať už po dějové stránce, nebo (nejspíš v budoucnu) vývoji postav. Prostě šablonovitá záležitost, kterou můžu doporučit tak maximálně lidem do 15-ti. - 50 %(14.8.2011)

Nemohu jinak než dát 5*. Atmosféra světa Fairy Tail mě ohromila hned na začátku a pak už jsem se nechal unášet kouzelným světem kouzelníků. Je zde jistá podobnost s One Piece, ta ale seriálu neubírá na jeho náboji. Nejedná se totiž o žádnou lacinou kopii převedenou do jiného prostředí, jen postavy jsou si v některých ohledech podobné a to spíše po výtvarnické stránce než po stránce povahové, i když i zde by se daly najít jisté podobnosti.(12.1.2012)

Já seriál beru spíše jako, jak už tu bylo řečeno, takový slabší hybrid mezi One Piecem a jinými šóneny. První dva story arky jsou opravdu slabé, pak se to postupně rozjíždí. Navíc seriálu sice dost oproti manze ubližuje cenzura(hlavně krve), nadruhou stranu většinu toho získává zpátky díky výbornému soundtracku. Takanashi se zde opravdu překonává. Daybreak arc: 2/5 Lullaby arc: 2/5 Galuna island arc: 3/5 Phantom lord arc: 4/5 Loke arc: 3/5 Tower of Heaven arc: 4/5 Fighting festival arc: 5/5 Oración Seis arc: 3/5 Edolas arc: 5/5 OST: 5/5 Nejoblíbenější postavy: Gajeel, Erza, Pantherlily Nejlepší OST track: Jaaku no Tsuchioto, Hagane no Hakunetsusen, Sannin no Dragonslayer, Erza vs Erza, Main theme Děkuji uživateli Onemanga, díky kterému jsem si vzpoměl, že jsem zapoměl napsat Oblíbené skladby z OST(31.8.2011)

Po dlouhé době krásně osvěžující anime, u kterého se bez jakéhokoliv přemýšlení mohu pobavit. Samozřejmě budu asi něco jiného říkat po 200 dílech (vzhledem k manze jich bude daleko více), ale to mě v tuto chvíli nemusí zajímat. Prvních 60 dílů je velmi příjemných, ale sledovat dál mě to v tuto chvíli už nebaví. Někdy se však k tomuto anime určitě vrátím.(28.12.2010)

Aye!(20.11.2010)

Vynikajúca a výbušná manga, ktorá má tie najlepšie prvky prebraté od svojich predchodcov (napr. naruta). hlavne postavy ktore postupne odhaluju svoju dusu, svoju minulost i svoju silu, ktora kazdym bojom zvacsuje. Fantastický svet, ktorý ma vela pravidiel a zakonitostí je tak isto premysleny do poslednej bodky. Velmi vydarené anime so skvelym humorov ale aj napinavymi bojovymi scenami.(15.5.2011)

Pro mně je FT menším bratrem Naruta, přesto když vyjde díl jsem u toho jak přilepený. Shrnu to po způsobu Shrekita. Daybreak arc: 2/5 Lullaby arc: 2/5 Galuna island arc: 3/5 Phantom lord arc: 3/5 Loke arc: 4/5 Tower of Heaven arc: 4/5 Fighting festival arc: 5/5 Oración Seis arc: 3/5 Edolas arc: 5/5, Grimoire Heart Arc: 4/5 OST: 5/5 Nejoblíbenější postavy: Gildartz, Mirajeane. Nejlepší jména: Mystogan, Purehito. Nejlepší OST song.: Mystogan no Theme.(9.12.2011)